2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208977
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
GNL Blog

22-09-2011

Áthallottuk

Néha a jó cenzor is elbóbiskol. A minap a Magyar Dráma Napja alkalmából a közszolgálatinak mondott tv-ben, főműsoridőben levetítették Fábri Zoltán Isten hozta, Őrnagy úr című filmjét, Örkény István abszurdja nyomán.

Ha esetleg nem vettük volna észre, a legnépszerűbb műsorújság külön felhívta b. figyelmünket arra, hogy a filmben „egy objektíve őrültnek tekinthető ember irracionális cselekedetekre kényszerít alapvetően normális embereket.” Azt már csak én teszem hozzá, hogy ezek az alapvetően normális emberek a maguk „jól felfogottnak” hitt érdekükben csinálnak hülyét magukból. Holott mi már „félidőben” tudjuk, hogy ez a jól felfogott érdek okafogyottá vált. És Tót Lajos tűzoltóparancsnok még akkor sem tudja, hogy hiába minden, amikor négy egyenlő darabra vágja a visszatérő Őrnagyot. Néha a jó cenzor is elbóbiskol.

11-08-2011
Bandázás

A minap, az Egyesült Államok fekete szombatján az egyik jeles hírportál azzal lepte meg olvasóit, hogy különböző zenekarnevekkel _- Black Sabbath, Led Zeppelin, Dream Theater, The Clash – látta el az egyes rovatokat az aktuális tematika szerint. –

Mit tagadjuk, tetszett az ötlet, és rögtön tovább is gondoltam. Esetleg lehetne a belpolitikai rovatot King Crimsonnak elkeresztelni, esetleg még jobb úgy, hogy In the Court of the Crimson King..., a közvélemény-kutatás a Blind Faith, Szalai Annamária és Selmeczi Gabriella a The Mothers of Invention, a metróépítés a Grand Funk Railroad, a parlament a Joy Division, a Jobbik a New Model Army (bár ez utóbbi kettő önmagában is történelmi eredetű név...), a Szent Korona-tan a Return To Forever, a költségvetés és adótörvények naná, hogy Blood, Sweat & Tears, az IMF a Uriah Heep…tudom, mars ki!

08-08-2011
Allegro perpetuo

Dupla múzeumi délelőttöt tartottunk a szombat örömére. Előbb a Műcsarnokot céloztuk meg, mert moziőrült lelkemet vonzották a régi magyar némafilmek, igaz, most csak a plakátokat, fotókat lehetett látni.

Így is megcsodálhattunk néhány művészi alkotást, pl. a Havasi Magdolna plakátját, Berky Lilivel, másutt Csortost, a manapság inkább az ultiból ismert Fedák Sárit, a még Dracula-státusa előtti Lugosi Bélát fedeztük fel. Csupán az volt a baj, hogy a belső teremben, ahol számos érdekes archív fotó várt ránk - tudjátok-e például, hogy a Tetemrehívásból, Arany balladájából - 1915-ben Garas Márton filmet rendezett? - trópusi és pára fogadott, amit európai ember felöltözve, tengertávolban, klimaxkorban maximum 5 percig bír ki… De nem hagytuk magunkat eltántorítani, két gyors ásványvíz után (800 forint, a kiállítás ingyen volt) átsétáltunk a szemközti oldalra, a Nyolcakhoz. Persze azonnal szembetűnőek voltak a művészeknél a francia hatások, Matisse, Gauguin, Vámos Rousseau, Monet - hát a 20. század elejének Párizsa ma is kikerülhetetlen - de hosszan elmerengtünk Márffy Ödön különös aktjain, Berény Róbert már-már szürreális fényein (Krisztus a kereszten, Capri), a zöld ezer árnyalatát kibontó tájképeken, Czóbel Béla vakító színein, Kernstock Károly mívességén.

Belépésünkkor Bartók Allegro Barbarója csendült fel, ráadásul a Kocsis Zoltán-féle brutális változatban. Imádom, akárki játssza - természetesen Emerson is, Lake embertelen basszus-belépőjével - csakhogy hamarosan kiderült, hogy ezt a 3 perces zenét adják végtelenítve! Rendben van, az 1911-ben született Bartók-darab jól illusztrálja az akkori magyar művészi avantgard hangulatát - node Bartók azokban az években komponált mást is, miért nem lehetett esetleg egy 70-80 perces CD-t összeállítani, ami végigkíséri az egész tárlatot? Node ne legyünk elégedetlenek - örüljünk, hogy helye van még e hazában a sokféle kultúrának, és igény is van rá.25-07-2011
Gyilkosok végtelenített ideje

Hérosztratosz átka tovább kísérti a világot. Mintha a modern média Artemis istennő ephesosi templomának felgyújtója szándékai szerint működne.

A norvég tömeggyilkos (nem írom le a nevét) pillanatok alatt „sztár” lett. Életrajzát, derűs gyermekkorát ismerjük meg a tv-ből, az interneten pedig már mazsolázzák, elemzik 1500 oldalas naplóját, amelyből kiderül, miként készült rémtettére. Most már azt is tudjuk róla, hogy kedvenc városa Budapest, hogy nagy tisztelője az iszlám ellen harcoló Hunyadi Jánosnak, és gyengének tartja a magyar szélsőjobboldalt, mert nem elég radikális, nem elég bevándorlás-ellenes.

Ha nem is sikerült neki kiirtania 45 ezer embert, ahogyan tervezte, a hírnév szárnyra kapta őt. A média és a befogadó százmilliók partnerek voltak ebben.

Valahol elérte célját.


08-06-2011

Népszerűség

Média-főiskola, sajtóműfajok, írásbeli vizsga. Az egyik kérdés így hangzik. Írjon példát kemény és puha hírre.

Az elsőre a leggyakoribb válasz: lemondott Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A másodiknál VV Alekosz vezet, de a fenti főszereplő ide is bekúszik: nem tudta végigmondani beszédét áramszünet miatt Orbán Viktor.
A vizsgalapot összeállítói nem közvélemény-kutatásnak szánták.

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2008-03-17 (14545 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds