2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191926
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
GNL Blog - 2010. március

29-03-2010

Beszél Ön braziliul?


Mostanában sűrűn nézegetem az álláshirdetéseket, de nem mondhatnám, hogy túlzottan elkényeztetnek az ajánlatokkal.
Sokszor olyan érzésem van, mintha újraélném azt a híres Körmendi János-féle állásinterjút, ahol a jelölttől építészmérnöki és oboaművészi diplomát, továbbá angol, német és hausza nyelvvizsgát kérnek.

Azért néha érdemes mégis nézni a kínálatot, mert nagyszerű lehetőségeket talán az ember. A minap például a magát a világ első számú interaktív tv-produkciós cége hirdetett brazil nyelvű kvizmesteri állást.

Ez az én melóm!
Ha kell, bárkinek elsorolom az 1962-es, az 1970-es brazil világbajnok csapat névsorát, a teljes nevekkel, plusz még jó néhány csillagát a következő évtizedekből Socratestől Kakáig.
Kellő magabiztossággal és lendülettel biztosan lenyűgözöm a felvételi bizottságot, akik feltehetően kevésbé tudnak majd braziliul, mint én. Bár a hirdetésben leírták, hogy egy született brazil előnyt élvez, de majd szoláriumozok egy kicsit (legalább kipróbálom), Páromtól szamba-leckéket veszek, a temperamentumom pedig megvan hozzá.

Remélhetőleg az interjúig nem világosítja fel senki az illetékeseket arról, hogy Brazíliában milyen nyelven beszélnek.

25-03-2010

A kisbetűt is….

Olvasd el a kis betűt is – tanított mindig Édesapám, ha bármilyen szerződést, vagy üzleti dokumentumot kellett aláírásommal szentesíteni.

Így is teszek hosszú ideje. Közben azonban rájöttem, hogy más irományoknál is érvényes ez a tanítás.
Például választási szóróanyagok esetében.
A napokban eljutott levélládámba egy kis füzetecske, amelyből megtudhatom, hogy az a Budapest, amelyet annyira szeretünk, és annyira büszkék vagyunk, már nincs. Mert ellopták. Ezek szerint én sem vagyok már, hiszen eddig nem vettem észre, hogy nem Budapesten élnék, és köszönöm, megvagyok, nem vesztem el, nem raboltak el. Persze a brosúra készítője nem így gondolja, tudhattam volna.

Mindannak, amit leír a kis kiadvány, hírértéke egy darab se, már milliószor hallottuk, ott hordjuk könyökünkön kinőve. (Bocs, Karinthy mester…). Már az sem érdekel minket, hogy igaz-e, vagy sem, hiszen akik mondják, már régen elveszették hitelüket, ha volt nekik egyáltalán. (Akikről mondják, azoknak sem sokkal jobb a helyzetük, legyünk őszinték…)

A szerzőt és a kiadót azonban gondosan titkolják. Bíznak abban, hogy azt a légypiszoknyi impresszumot, amely körülbelül 8 pontos Times New Roman betűtípusnak felel meg, csak a nagyon kíváncsiak és a nagyon éles szeműek olvassák el.

Nem voltam rest, elővettem a szemüvegemet, és ott volt a kiadó neve – nem is lehetett más, erre a fogadóirodák maximum 1:1-hez odds-ot vettek volna fel. És ugyanilyen mikroszkopikus betűkkel adták a választópolgár tudtára, hogy a brosúra képanyagát egy jelentős közszolgálati intézmény bocsátotta a párt rendelkezésére. Ha csak nem lopták el tőlük… Maradjunk annyiban, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Persze tudjuk, hogy vannak ártatlanok és ártatlanabbak…

A siker mindenesetre garantált. A közszolgálat irányultsága is.

22-03-2010
Dafke


Régi dafke-családból származom. Mindig is utáltam, ha valamit erőnek erejével rám akartak tukmálni. Már óvoda nagycsoportban keményen ellenálltam a paradicsomos káposztának. Nem is tudom, miért nem kértem kárpótlást rendszerváltáskor. (Dehogynem tudom, a Dafke-nemzetség Slemil oldalágához tartozom). Ezt a tulajdonságomat féltve őrzöm, és feltehetően nem változom meg hátralévő évtizedeimre sem.

Ha valaki/valami túlságosan nyomul, túlságosan magáévá akar tenni, vagy pedig azt akarja, hogy én tegyem magamévá, semmi esélye sincsen nálam, legyen az bármilyen csodás árucikk, médium, kultúrtermék, nem is szólva eszmékről és ideológiákról. A reklámokra immár régóta teljesen immunis vagyok. Lehet, hogy emiatt már kimaradtam életemből néhány dologból, de nincsenek hiányérzeteim.
És pontosan így vagyok a választásokkal is.

Néha már sajnálom a környezetünket ezerrel döngető párt ezerrel döngető képviselőjét. Pedig tényleg mindent megtesz, hogy csakis őt válasszam. De pechje van, mert sikerült elérni, hogy mindenhonnan rám „mosolygó” képétől már alapból hülyét kapok (én a helyében kirúgnám a piárosát, hogy ennyire előnytelen, szinte „vasorrú bába”-képpel árasztotta el a környéket), és ugyancsak hiába jelenik meg élőben is hetente többször a helyi piacnál agitációs célokból („Vajon ér-e valamit, hogy kiáll az utcasarokra?” – tette fel a kérdést Édesanyám angyali ártatlansággal). De a másik nagyon nyomuló formáció sem jár jobban, hiszen naponta beszórt, minden szempontból környezetromboló cetlijeiket NBA-sztárokat megszégyenítő horogdobással hajítom nézetlenül levelezőládámból az alatta lévő szemetes dobozba.

Tehát kire szavaz ma egy igazi dafke? Arra, aki a legkevésbé akarja a mi pénzüket és időnket nem sajnálva eladni magát. Remélhetőleg akad majd ilyen a választékban, és meg is találom ebben a közép-eurobalkáni kakofóniában.

04-03-2010.
Lomok

Székesfővárosunk egyik csomópontján (is) hemzsegnek a választási plakátok. Már immunis vagyok velük szemben, legfeljebb néhány nagyon ellenszenves pofa irritál alapból. Most azonban megálltam az egyik előtt.

„Radikális változást” – hangzik a jól ismert jelszó, természetesen „a nép nevében”. (Már megint másnak a micsodájával verik a csalánt, köztük az enyémmel is, ha hagynám…). Valaki azonban leragasztotta a mérsékelten rosszarcú jelölt képét a következő szöveggel:

„Költöztetés, lomtalanítás” (telefonszám).
Ácsi, magyarok – mi van akkor most?
Ki költöztet kit és hová? Ki lomtalanít kit, mit és miért?

Lehet, hogy a radikálváltozások egyik híve, aki gondolja, jótékony trógerolással segíti Magyarország feltámadását. De az is lehet, hogy valaki, aki úgy gondolja: el kellene költöztetni az egész régi és új bagázst a megfelelő helyre, és még lomtalanítani is kell utánuk, mert már ki sem látszanak saját szemétdombjuk alól/mögül…

Én mindenesetre rá szavaznék. Mert az már szimpatikus, hogy csakis saját bankszámlája nevében ajánlkozik.

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2010-04-06 (1446 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds