2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191940
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
GNL Blog 2010. április


23-04-2010
Karrier


Lassan 10 hónapja, hogy elküldtek a nemzeti hírügynökségtől. Azóta is dolgozom, csak fix állásom nincs, pedig azért az sem ártana. Éppen ezért regisztráltattam magam többféle állásajánló portálon, bölcsész végzettségemmel, nyelvtudásommal, a médiában és az oktatásban eltöltött éveimmel és tapasztalataimmal.

Aligha kell mondanom, hogy a kínálat enyhén szólva is kívánni valót hagy maga után. Néha azért vannak egészen lenyűgöző ajánlatok. A minap például kaptam egy „extrát”, amely a portál szerint megfelel az általam támasztott igényeknek és feltételeknek.

Angliába keresnek azonnali belépéssel raktáros-árukezelőt.

Idézem a részleteket:

„Amit kínálunk:
fizetés bruttó 5.8 - 6.35 £ / óra
kedvezményes szállás 65 £ / hét
hosszútávú karrierlehetőség

Kezdeti költségek:

65 £ depozit a szállásra
130 £ 2 heti bérleti díj előleg
20 £ ágyneműre
35 £ adminisztrációs és transzfer költség
repülőjegy
költőpénz az első fizetésig (hetente van)
300 € programdíj
További tudnivalók a munkalehetőségről:

A raktárban kb. - 5 és +5 fok van
A munka néha fizikailag megterhelő, esetenként nehéz dolgokat is kell emelni

Munkaeszközök többek között: kézi szkenner, elektromos targonca”

Végül is miért is ne? Elvégre nem egy nagy írástudó elődöm ment külföldre kemény munkát vállalni, hogy testileg-lelkileg megedződjön. Nem is szólva azokról, akik vagonkirakással és piaci trógerolással tartották fenn magukat, miközben ontották magukból a remekműveket. Anglia amúgy is remek hely, tele izgalommal, különleges figurákkal, olyan szocio-riportokat lehetne csinálni két áruátvétel közben, hogy csak úgy füstölne. Ezért érdemes lenne még azt a mintegy 700 fontot leperkálni (kb 250 ezer forint).

Egy valami aggaszt csupán: az a bizonyos -5 + 5 fok. És az ajánlat nem szólt meleg védőöltözetről.


14-04-2010
UAP

Felnyírt hajú, szaggatottan hadaró szóvivő legyek, ha nem alapítok rögvest pártot. Hogy elkéstem, már nagyjából lezajlott az általános állasztás ? (Drága John Lennon, nem is tudod, mennyire igazad volt a General Erectionnel…), De talán vannak olyan rugalmasak a magyar törvények (bizonyos esetekben vannak!), hogy még az is beleférne, hogy a két forduló között beszálljon valaki.

Pártom kezdőbetűi: UAP. Azaz Unom A Politikát. Zászlóanyának máris felkérem Gizellát, a királynét (hogyaszongya „inkább engem törődne…”), a párt arca ügyében még gondolkodom, de jó esélye van Pelikán József ny. gátőrnek („Tessék nekem békét hagyni”) és Pandacsöki Boborjánnak is („Ez mindennek a teteje”). Himnuszunkhoz The Whot fogom meggyőzni, hogy engedjék át e célra Won’t Get Fooled Again című örökbecsű dalukat, amely – 3 évvel 68 után – arról szólt, hogy mindannyian várták a nagy forradalmat, a nagy változást, tapsoltak az új góréknak, akikről azonban pillanatok alatt kiderült, hogy ugyanolyanok, mint a régiek. A tanulság: a jó édest nézzétek még egyszer hülyének.

Hogy a mi illúzióinknak már régóta szaga van, mint szegény Lázárnak és a feltámasztási kísérletek rendszeresen hamvukba halnak? Igaz. De azt is tudjuk, hogy a remény hal meg utoljára. És még képesek vagyunk azt hinni, hogy a politika lehet más ebben az országban. Talán a politika igen, de a politikus nem. És akkor máris megint házhoz mentünk azért a bizonyosért.

Azért azt szeretném megérni, hogy egyszer az istenadta azt mondja majd az összes vokspecérnek, Rejtő után szabadon: „Szavazzon rátok a hóhér!”

02-04-2010
Magyaroknak, magyarul…


Már lassan immunisabb leszek az óriásplakátokra, mint az influenza összes létező és még csak most mutálódó vírusára, de azért még előfordul, hogy egyik-másik megüti a szememet. Húsvét napján például erdei kirándulásra indulva láttam egy gyönyörű tavaszi mezőképet, amelyen a következő felirat díszelgett: ÍTÉLETIDŐ, 2010 április 11.

Szerző, kiadó egy szál se, de hát ennek már nincs hírértéke, ismerjük jól anonimusainkat.

A dolog sokkal inkább nyelvileg ragadott meg. Az „ítéletidő” kifejezést annak idején először Nagymamámtól hallottam, aki ugyan tanulatlan asszony volt, ellenben elég jól használta a hagyományos magyar nyelvet. (Mellesleg Petőfi Sándor volt a kedvenc költője, még 80 felett is rendszeresen olvasta). Tőle tanultam meg, hogy az „ítéletidő” szörnyű időjárást jelent, felhőszakadást, jégesőt, szélvihart, dörgést-villámlást, lehetőleg mindezt együtt. Manapság már a sajtónyelvben is gyakorta előfordul, és amióta becsapott a klímaváltozás ménköve, sűrűn alkalmazzák a kollégák. Most pedig megtudhattuk, hogy vasárnap, a magyarországi parlamenti választások első fordulójának napján olyan idő lesz, hogy jobb, ha ki sem dugjuk az orrunkat, mert a dél-ázsiai cunami kutyafüle lesz ahhoz képest, ami ránk vár e kis hazában. Tehát: ne menjünk szavazni, inkább bújjunk össze, mint a szegény ember malacai.

Kár, hogy a plakát kiagyalói valószínűleg nem a tartózkodásra akartak felszólítani. Feltételezem, hogy az „ítéletnapra” gondoltak, arra a bizonyosra, amelyet az általuk a jelek szerint nem elég sűrűn forgatott Bibliában is jövendölnek. De ez sem stimmel. Ugyanis a végítélet napján mindenkinek – azaz MINDENKINEK az Úr színe elé kell állnia, hogy Ő eldöntse: ki mit érdemel időtlen időkig, az örökkévalóságig. Tehát a bűnösségről egyedül a Mindenható hivatott ítélkezni, nem pedig ilyen-olyan irányultságú földi hatalmak.

Imígyen megnyugodhatunk. Remélhetően sem ítéletidő nem lesz, sem pedig ítéletnap április 11-én.

A többi meg majd elválik. Mint tüdő a májtól, ha már Édes Anyanyelvünkről értekezünk.

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2010-09-09 (1192 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds