2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191928
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
GNL Blog - 2010. november


17-11-2010
Retro


Az utcában, ahová könyvelőmhöz járok, az elmúlt bő másfél évtizedben egy katolikus könyvesbolt állt a sarkon. Soha nem volt benne forgalom, pedig menőnek tűnt a sok hirtelen jött megvilágosultra való tekintettel. A minap meglepetéssel tapasztaltam, hogy a bolt eltűnt, helyette egy trafik kínálta portékáját.

Ami azonnal megütötte a szememet, egy képes gombfoci-csapat volt. Pontosan olyan, mint amilyeneket annak idején a Fehérvári úti kis trafikban lehetett kapni. Csak most nem Pelé, Farkas, Bobby Charlton volt a sztár, hanem Klose, Ribéry és a többi mai kiválóság. Még kis műanyag kapukat is mellékeltek hozzá. De néztem tovább és visszapörögtem az időben legalább négy évtizedet: egyszerű pingpong-ütők, pöttyös gumilabdák, színes, vidám kifestő könyvek Vukkal, Kukorival és Kotkodával, zöld Mazsola-bábú, műanyag villamos, asztali társasjátékok. Bent pedig olcsó cigaretták, csoda, hogy Munkás és Terv nem akadt a pulton. Csupán a nyugati poplapokból illegálisan kifotózott képek hiányoztak…

„Még tart a válság, sőt, még nem is értünk a gödör mélyére, ezzel talán jobban visszatér a vásárlóerő” – mondta az eladó, aki érdeklődésem fejében megbocsátotta, hogy nem vettem nála semmit.

Miközben a felső világ megőrült és vissza akarja forgatni az idő kerekét, úgy látszik, vannak, akik inkább a letűnt korszak színfoltjait hozzák vissza.

Inkább nekik legyen igazuk.

10-11-2010

Hátralék

Ez így nem mehet tovább! Mit képzel az APEH? Rabolja a polgárok, az adófizetők, gyűjtőnevükön „az emberek” pénzét? Na de most már rend lesz, annyi szent.

Amit nemrégiben kaptunk, az már mindennek a teteje volt, ezt még Pandacsöki Boborján bácsi is így látná. Adóhátraléki felszólítás 182, azaz egyszáznyolcvankettő magyar forintról. Hogy két forint már évek óta nincs, tehát kerekíteni kell, apróság. De erről kiküldték az értesítést, ami minimum 80 forint, nekünk el kellett küldenünk a szervhez egy az internetről letöltött formanyomtatványt ajánlott levélben, ami 160 forint, mert csak erre a nyomtatványra tudják kiküldeni a csekket, aminek befizetése által megnyugszik a lelkiismeretünk. A csekket természetesen levélben küldték ki, újabb 80 forintért.

Tehát, ahhoz, hogy az állam hozzájusson a mi 182 forintunkhoz, minimum 160 forinttal károsította meg a saját kasszáját (nem számolva az ügyintéző munkaidejével, a munka során használt gépek rezsijével, stb.), és nekünk is közel a dupláját kellett kifizetnünk kötelesség-mulasztásunk miatt.

No, sebaj, most már jön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAVH) és minden elvágólag fog működni ebben a sokat szenvedett országban. Egy fillért sem pazarolunk, minden és mindenki mindig a helyén lesz.

Csak meg ne ismerjék az új nemzedékek a csengőfrászt is.

05-11-2010
Szolgáltatnak és agyvérzünk

Nincs nagyobb állandóság a változásnál – mondják spirituális körökben. Aztán előfordul, hogy az ember változtat, és aztán, ahogy a régi Bergendy-sláger mondja, úgy vélekedik, „hogy a macska rúgja meg, csak a régi lenne meg…”. Könnyen így járhat, aki beugrik valamilyen távközlési szolgáltatás ugyancsak kedvező akciójába.

Szerencsére úgy tűnik, én megúsztam, mert amatőrökkel volt dolgom.

Az egyik feltörekvő cég rendkívüli ajánlatot hirdetett, amelyet meg akartam ragadni, mert le akartam cserélni hasonló szolgáltatásomat, amely ugyan évek óta megbízhatóan működik, ám egy kicsit drágállom. Egyeztettem egy üzletkötővel, aki meg is jelent otthonomban, és megkötöttünk egy előszerződést, amelynek értelmében a vezetékes telefonomat saját nevemen hagyom, míg az internetet átiratom (kényszer)cégem nevére, tekintettel arra, hogy gyakorlatilag folyamatosan cégszerűen használom. A hölgy elmondta, hogy mivel rengeteg a megrendelésük, 60 nap a határidő, de biztosan ezen belül jelentkeznek és átírnak, majd bekötnek mindent. Én pedig megspórolok havi szinten minimum 8 ezer forintot.

A 60 nap eltelt, sőt, a 80 is, de csak nem jelentkeztek. Felhívtam az üzletkötőt, aki csodálkozott, majd megígérte, utánanéz és visszahív. Nem hívott. Újra hívtam, megint megígérte, utánanéz és visszahív. Megint nem hívott. Erre felhívtam az ügyfélszolgálatot, akik nem is tudtak a megrendelésemről, de azért telefonom felvették azt, majd megígérték, hogy néhány nap múlva hívnak. Nem hívtak. Néhány fokhagymás-galagonyás kapszula elfogyasztása után megint a hölgyet hívtam, aki közölte, hogy kiderült: erre a házra nem is köthetett volna szerződést, mert a hálózat nincs kiépítve, ezért valószínűleg ki is rúgják a körzetből, de ezzel együtt meglesz a megrendelésem. Arra a kérdésre, hogy ha nincs kiépítve a rendszer, miképp teszik, nem tudott érdemleges választ adni. Újabb napok teltek el, és a cég egyik alkalmazottja hívott fel, hogy akkor hamarosan jönnek, de mondjam el, hogy tulajdonképpen mit szeretnék. Újabb kapszulák, citromfű-tea, és elmondtam. Az úr erre közölte, hogy ez nem megy, mert egy címen csak egy ügyféllel tudnak szerződni, vagy cég, vagy magán, a kettő együtt nem megy. Oké, mondtam, akkor internet törölve, legalább nem kell összes levelező-partnerünket és regisztrációnkat értesíteni a címváltozásról, marad a telefon. Rendben, de nem biztos, hogy ha csak telefont akar, jár a kedvezmény, ennek utána néz, bár biztosan az üzletkötő ezt jobban tudja. Még egy kört futnak, megnézik, hogy működik-e és visszahívnak. Fejzúgás, felgyorsult szívverés, forróság-érzés – remélem, csak andropauza…

Itt tartunk. Én pedig addig bűnbánatot gyakorlok: drága, jó, öreg szolgáltatóm, bocsáss meg, többé nem leszek rossz. És ugye, még jogosult lehetek hűség-kedvezményre?

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2011-02-07 (786 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.06 Seconds