2018 April 27, Friday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20214768
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Választási hangulatjelentés március II.

2006. március 17. (péntek)

 
I. A megyei hírmagyarázók március 15-e előtt a sajtószabadságról, március 15-e után a díjazási ünnepségen elmaradt kézfogásokról elmélkedtek.

II. Sólyom László és Szabad György kezeletlen gesztusát inkább elítélik, mint mentegetik.

III. Az MSZP választási kampánya felgyorsult a vidéki Magyarországon, de változatlanul nélkülözi a nem politikusként megismert hírességeket.

IV. A konzervatív pártok, különösen a Fidesz igénybe veszik, sőt ösztönzik híres emberek nyilvános támogatását.

V. A kis pártok a nemzeti ünnep előtti és utáni napokban kiszorultak a megyei lapokból.


1.A sajtószabadságról

 
-Halmai Gábor alkotmányjogász szerint „a liberális értelemben vett sajtószabadság éppen az állami beavatkozás: az alapítási, terjesztési engedélyezés, a cenzúra tilalmát jelenti.” (Fejér Megyei Hírlap, 03.14.)

-Koloszár Tamás Táncsics-díjjal kitüntetett győri újságíró szerint „Vidéken sokkal tisztességesebb, pártsemlegesebb az újságírás….Legalább két budapesti napilapot kell venni, ha az ember kiegyensúlyozott akar lenni.” (Kisalföld, 03.06.)

-Angyal László szombathelyi jegyzetíró szerint „A bulvár szorításában megnőtt a sajtómunkások felelőssége.” (Vas Népe, 03.14.)


2.Március 15-ről


-Hiller István MSZP-elnök Szombathelyen elmondta: „A szabadságharc és forradalom évfordulója a nemzet közös ünnepe, ezért az MSZP nem szervez pártrendezvényt e napra.” (Vas Népe, 03.16.)

-Zsoldos György szolnoki jegyzetíró a hangtechnikusokat „dicsérte”, akiknek jóvoltából Gyurcsány Ferenc beszéde füttykoncertbe fulladt a HírTV-ben, az MTV-ben viszont szárnyalt a miniszterelnök hangja. (Új Néplap, 03.16.)

-.Balai F. István kecskeméti jegyzetíró szerint Marjaiék miatt nemcsak az őket kitüntető szociálliberális kormányt terheli felelősség, hanem elődjét, az Orbán-kormányt is, amely csupán a retorika szintjén utasította el a Kádár-rendszert. (Petőfi Népe, 03.16.)

-Ármás János veszprémi jegyzetíró Sólyom László és Szabad György gesztusáról, elítélő hangsúllyal: „Kiknek a példájában bízhatnánk, ha nem a bölcsekében?” (Napló, 03.17.)

-Petronyák László MDF-politikus kétszavas kommentárja a díjátadáson történtekről: „Abnormális ország.” (Új Néplap, 03.17.)

 
3.A kampányról


-A Nagykanizsán időző Dávid Ibolya szerint „A két nagy párt csatatérré teszi az országot, egy perc nyugalom sincs, tulajdonképpen állandóan kampány zajlik.” (Zalai Hírlap, 03.16.)


4.A két nagy pártról


-Gyurcsány Ferenc a megyei újságnak adott interjúban kifejtette, hogy ha egyedül kampányol, elviseli a másik táborból valók gyalázkodását, a mohácsi események azonban szíven ütötték, mert vele volt a felesége is. Szerinte „Mohács utcáin polgárháborús hangulat” uralkodott. (Nógrád Megyei Hírlap, 03.17.)

-A mohácsi választókörzet szocialista képviselőjelöltje bejelentette, hogy a városban történtek ellenhatásaként még 150 kopogtatócédulát kapott. (Új Dunántúli Napló, 03.17.)

-Gyurcsány Ferenc Verpeléten kifejtette: „Olyan pártban dolgozom, olyan kormányt vezetek, ahol lehet nemet mondani, ahol nem kell mindig egyetérteni a ’nagyfőnökkel’ „ (Heves Megyei Hírlap, 03.17.)

-Boldvai László szocialista képviselőjelölt Salgótarjánban bejelentette, hogy a választókörzetében 30 ezernél több kopogtatócédulát kapott. (Nógrád Megyei Hírlap, 03.17.)

-Lendvai Ildikó Veszprémben interjút adott a megyei lap munkatársának. Arra a kérdésre, hogy milyennek képzeli a politikai jövőjét, ezt mondta: „Úgy érzem, hogy igazi terepem nem a kormányzati munka, hanem a parlamenti politizálás. Itt szeretnék továbbra is valamilyen vezető funkciót.” (Napló, 03.16.)

-Horn Gyula volt miniszterelnök Balatonalmádiban: „Az új lehetőségek, új programok már nem igazán nyugdíjasoknak szólnak, hanem gyermekeinknek, unokáinknak.” (Napló, 03.14.)

-Kövér László Fidesz választmányi elnök Sümegen kijelentette: „A mostani választások tétje gyerekeink és unokáink sorsa.” (Napló, 03.14.)

-Bayer Zsolt publicista egy zalaegerszegi Fidesz-kampányrendezvényen kifejtette, hogy a választások tétje hazánk, gyermekeink és unokáink jövője. (Zalai Hírlap, 03.14.)

-Kósa Lajos debreceni polgármester, Fidesz-politikus március 15-i beszédében a koalíciós kormányról:„Nem elég a hatalmat megszerezni, a nemzet bizalmát is el kell nyerni.” A tudósító megjegyzése: „Aktuálpolitikai megnyilvánulások színesítették a múltra emlékezés pillanatait”. (Hajdú-Bihari Napló, 03.16.)

Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy nagykanizsai kampányrendezvényen „több tévéfelvételt is bejátszott, amelyek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és más szocialista vezetők ígéreteit rögzítették”. (Zalai Hírlap, 03.17.)

-Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Szekszárdon kifejtette, hogy a magyar gazdaság szívroham előtt áll. (Tolnai Népújság, 03.17.)

 
5. Érdekesnek ígérkező kampányrendezvények


-Csocsesz és barátai, valamint Benkóczi Zoltán operetténekes lépnek fel március 16-án, Székesfehérvárott két Fidesz-képviselőjelölt ötórai teáján. (Fejér Megyei Hírlap, 03.16.)

-A Fidesz képviselőjelöltje látja vendégül március 17-én, Csopakon Pozsgay Imre politológust. (Napló, 03.17.)
-A Fidesz képviselőjelöltje látja vendégül március 17-én, Zalaszentgróton Giró-Szász András politológust. (Zalai Hírlap, 03.17.)

-Az MDF megyei kampánynyitóján vendégeskedik március 17-én, Székesfehérvárott Fekete László, „Magyarország legerősebb embere”, és Kónya Imre, az Antall-kormány volt minisztere. (Fejér Megyei Hírlap, 03.17.)

-Az SZDSZ képviselőjelöltje látja vendégül március 17-én, Zalaegerszegen Tóth István világbajnok birkózót a Liberális Kávéházban. (Zalai Hírlap, 03.16.)


2006. március 20. (hétfő)


I. A megyei hírmagyarázók a parlamenti ünnepségen történtekkel, illetve Bozsik Péter szövetségi kapitánnyá való kinevezésével foglalkoznak.

II. A megyei lapcsoportok közül az Inform Médiához tartozó Hajdú-Bihari Napló a politikai kiegyensúlyozottság jegyében fél újságoldalnyi interjút közölt Orbán Viktorral, az oldalpár másik felén pedig szinte sorra azonos terjedelmű beszélgetést Kuncze Gáborral.

III. A szocialista politikusok kampányolása alig érzékelhető a megyei lapok hasábjain, ezt ironikusan kommentálják a tudósítók és jegyzetírók.

IV. A Fidesz politikusai nyomatékosan vannak jelen a megyei lapok szombati számaiban, holott készültek a vasárnapi kongresszusra.

V. A kis pártok politikusai fürgén mozognak az országban, ezt rövid tudósításokkal és interjúkkal méltányolják a megyei szerkesztőségek.


1. Március 15-éről


-Árpási Zoltán békéscsabai publicista szerint amikor Sólyom László nem fogott kezet Fekete Jánossal, „szándékát tisztességes emberek megalázására használta fel”, következésképpen a köztársasági elnök „kilépett a nemzet egységét megtestesítő szerepéből”. (Békés Megyei Hírlap, 03.18.)

-Pekarek János dunaújvárosi publicista szerint Sólyom László tette, „Az, hogy nem akarja, de megteszi (aláírja a kitüntetési okmányt), de nem fog kezet: az óvodák kiscsoportjára emlékeztet.” (Dunaújvárosi Hírlap, 03.20.)

-Laczi Balázs győri publicista a díjátadási botrányról: „Mi boldog nemzet vagyunk, amíg az illetlenség csupán politikai luxus.” (Kisalföld, 03.20.)


2. Az MSZP-ről


-Szili Katalin parlamenti elnök Siklóson 74 kisdiáknak elmesélte az ördögszántotta harsányai hegy mondáját. (Új Dunántúli Napló, 03.19.)

-Géczi József szocialista képviselőjelölt „nem vett választási malacot a mórahalmi vásárban”. (Délmagyarország, 03.20.)

-Szabó Lajos szocialista politikus egész újságoldanyi terjedelemben beszélte meg Vas megye fejlesztési elképzeléseit Kovács Ferenccel, a megyei Fidesz-szervezet elnökével. Néhány alapkérdésben egyetértettek. (Vas Népe, 03.20.)


3. A Fideszről


-Orbán Viktor pártelnök miskolci látogatása alakalmából interjút adott a Borsod megyei napilap főszerkesztőjének, a beszélgetés megjelent az Inform Média-lapcsoport három napilapja közül a debreceniben is (összesen kilencvenezer példány). A volt miniszterelnök szerint „A választás nem nyűg, hanem ünnep.” (Észak-Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, 03.18.)

-Áder János parlamenti frakcióvezető nagykanizsai látogatása alkalmából interjút adott a Zala megyei napilapnak. A fél újságoldalnyi terjedelmű beszélgetésben arra a kérdésre, hogy van-e B-tervük, ha a Fidesz mégsem nyeri meg az országgyűlési választást, ezt válaszolta: „Mi hiszünk a győzelemben, ennek megfelelően nem is fárasztjuk magunkat azzal, hogy ilyen tervet készítsünk.” (Zalai Hírlap, 03.18.)

-Giró-Szász András politológus, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója a Fidesz-képviselőjelölt zalaszentgróti kampányrendezvényén elmondta: a két nagy párt az állam megítélésében is különbözik egymástól. Az MSZP programja az államot kivonultatná a gazdasági életből, a Fidesz szerint viszont azokról a területekről nem vonulhat ki az állam, amelyek a magyar állampolgárok mindennapi életét befolyásolják. (Zalai Hírlap, 03.18.)


4. A kis pártokról


-Kanalas János Centrum-politikus korszerűtlennek vélte a kopogtatócédula intézményét. Szerinte „Az ajánlószelvény egykor belépő volt a demokráciába, de mostanra olyan lett, mint a pelenka, amely a kétéves gyermeknek szükséges, de a tizenhat évesen nevetséges.” (Délmagyarország, 03.18.)

-Lányi András, az Élőlánc Magyarországért ügyvivője interjút adott a Zala megyei napilapnak. Elmondta: az, hogy az ajánlószelvényeket tízezerével orozták el a nagy pártok, „Nem tilos, de a választási törvény rosszhiszemű alkalmazásának tekinthető.” (Zalai Hírlap, 03.20.)

-Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke interjút adott a debreceni napilapnak. A beszélgetésben megismételte, amit általában el szokott mondani. (Hajdú-Bihari Napló, 03.18.)

-Dávid Ibolya MDF-elnök Veszprémben a korrupcióról szólván kifejtette: „Azért építettük Európa legdrágább autópályáját, mert az árban benne volt néhány párt finanszírozása:” (Napló, 03.20.)

-Katona Kálmán, az MDF választmányi elnöke Keszthelyen elmondta, hogy pártja célja a kormányváltás. (Zalai Hírlap, 03.18.)

-Kónya Imre MDF-politikus Székesfehérvárott, pártja megyei kampánynyitó rendezvényén kijelentette: „Képviseljük a reálpolitikát és a politikai ellenfeleinkkel való megegyezési készség bölcsességét.” (Fejér Megyei Hírlap, 03.18.)

-Csurka István, a Harmadik Út választási szövetség társelnöke Körmenden kifejtette: „A kétpártrendszer esküdt ellenségei vagyunk, ezért a MIÉP nem készül koalícióra lépni egyik párttal sem, mi nem vagyunk hajlandóak az alkudozásra.” (Vas Népe, 03.18.)

-Botos Zoltán, a Harmadik Út választási szövetség képviselőjelöltje Székesfehérvárott kijelentette, hogy bár a média csak a két nagy párt eseményeiről tudósítja a nyilvánosságot, ennek ellenére a szövetségük minden megyében állíthat jelöltet. (Fejér Megyei Hírlap, 03.18.)


5. Érdekesnek ígérkező kampányesemények


-Bálint gazda (Bálint György agrármérnök, médiaszemélyiség) vendégeskedik március 18-án, Agárdon, az SZDSZ-képviselőjelölt meghívására. (Fejér Megyei Hírlap, 03.18.)

-Bayer Zsolt publicista március 20-án Zánkán tart előadást a Polgári esték keretében. (Napló, 03.18.)


2006. március 22. (szerda)


I. A helyi hírmagyarázók Bozsik Péter szövetségi kapitányságával és Mikola István határon túli magyarokra vonatkozó kijelentésével foglalkoznak.

II. A regisztráció befejeztével a parlamenten kívüli pártok iránti érdeklődés visszaesett.

III. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távollétében Hiller István pártelnök tartja a frontot a Budapesten kívüli kampányrendezvényeken. Mellette sokfelé fordul meg Kiss Péter kancelláriaminiszter.

IV. Nem politikus híres ember már egy-egy MSZP-kampányrendezvényen is feltűnik. Meghívása inkább egyéni (képviselőjelölti) kezdeményezésről árulkodik, semmint a kampánystáb döntéséről.

V. A Fidesz-politikusok közül Mikola István két nap alatt körülbelül tíz helyen tartott fórumot.

 
1. A kampányról


-Mórocz Károly tatabányai publicista az április 2-ára tervezett két budapesti nagygyűlésről: „A helyzet pattanásig feszült.” Szerinte nem kéne kockáztatni. (24 Óra, 03.21.)

-Ármás János veszprémi publicista szerint „A pártok kommunikációja változatlanul nem szól másról, mint hogy igeneket próbálnak nemekbe csomagolva eladni”.  „A Gyurcsány és Orbán által előadott politikai performance-oknak nincs túlságosan nagy hozadékuk, mert szinte csak szimpatizánsaik előtt történik az előadás.” (Napló, 03.21.)

-A szegedi 3-as választókerületben csak a két nagy párt képviselőjelöltjét regisztrálták. (Délmagyarország, 03.21.)

 
2. Az MSZP-ről


-Hiller István pártelnök a Vas megyei napilapnak adott interjújában sikerként könyvelte el, hogy az MSZP helyi történetében a „legnagyobb nagygyűlést bonyolította le a frissen (frissiben) átadott (szombathelyi) Sportcsarnokban”. Hétezren vettek részt rajta, „korábban ha az MSZP egy ezerfős rendezvényt össze tudott hozni, akkor ez örömteli volt.”  (Vas Népe, 03.21.)

-Hiller István a Veszprém megyei napilapnak adott interjújában jogosnak vélte azt az újságírói kérdést, amely utcai harcok vízióját idézte föl. „A kérdés felvetése nemcsak jogos, hanem életszerű is. Mohácson nem önmagában Gyurcsány Ferencet, hanem a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, az MSZP kormányfőjelöltjét inzultálták.” (Napló, 03.21.)

-Kiss Ferenc szocialista képviselőjelölt fizetett hirdetését törvénysértőnek találta a választási bizottság. A Zalaegerszeg című újságban megjelent politikai reklám szerint a megyeszékhely 2,3 milliárd támogatást kapott sport- és ifjúsági célra, s ezzel azt a látszatot keltette, hogy a város az MSZP „kizárólagos közbenjárására” jutott a pénzekhez. Holott a választási bizottság határozatát ismertető Fidesz városi frakcióvezető szerint a támogatások nem kizárólag a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányhoz köthetők . Van közöttük uniós, sőt az Orbán-kormány 720 milliós átutalását is tartalmazzák. (Zalai Hírlap, 03.21.) Az MSZP helyi szervezete furcsállja a döntést. (Zalai Hírlap, 03.22.)

-Habsburg Ottó Molnár Albert pénzügyminisztériumi államtitkár, Fejér megyei szocialista politikus társaságában jelent meg Polgárdiban. A Páneurópai Unió elnöke elmondta a helybélieknek: „Az első feladatom az, hogy optimizmust adjak önöknek.” (Fejér Megyei Hírlap, 03.21.)
 

3. A Fideszről


-Orbán Viktor pártelnök Gárdonyban leszögezte, hogy az „előválasztások” adatai szerint az országban kormányváltó hangulat uralkodik. „Nemcsak új gazdaságra, hanem új államra van szükségünk, egy olyan államra, amely nem a nagytőke oldalán áll.” (Fejér Megyei Hírlap, 03.21.)

-Rénes Marcell egri jegyzetíró Mikola István szerepléséről a Fidesz-kongresszuson: „Ostobaságot beszél, de legalább őszinte.” (Heves Megyei Hírlap, 03.21.)

-Mikola István, a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje Várpalotán kifejtette, hogy „egy Mikola István által készített beszédet mondott el a hétvégi kongresszuson, ami nem szerepel a Fidesz választási programjában”. (Napló, 03.21.)

-Mikola István Kőszegre látogatott. „A Jurisics-vár lovagtermében a térelválasztó függönyöket széthúzták, a széksorokat pótszékekkel toldották meg a szervezők: még ők sem számítottak ennyi érdeklődőre.” A vendég szerint „az ország egyik legnagyobb baja, hogy a nemzeti energiatudat deficitet mutat”. (Vas Népe, 03.21.)

-Kövér László választmányi elnök Nagyvázsonyban, Horváth Balázs Nemzeti Fórum-képviselőjelölt vendégeként kifejtette: „Minél hülyébbek vagyunk, annál könnyebb rajtunk uralkodni, ezért verik szét az államot, az iskolát.” (Napló, 03.21.)

 
4. A kis pártok megnyilvánulásai


-Hock Zoltán alelnök interjút adott a dunaújvárosi napilapnak. Kizárta az MSZP-vel kötendő koalíció lehetőségét, majd hozzátette: „de a Fidesszel való kormányalakítást is háromszor meggondoljuk”. Szerinte „Akár a Fidesz, akár az MSZP veszít, a vesztes széthullik. Ezen mi már túl vagyunk.” (Dunaújvárosi Hírlap, 03.22.)

-Viniczai Tibor MDF-alelnök dunaújvárosi fórumán hat érdeklődő gyűlt össze. (Dunaújvárosi Hírlap, 03.21.)

-Kisgyura János nagykanizsai MDF-képviselőjelölt szerint „A politika erkölcsi válságba került, nincs közös érdek, jövőkép, csak gyanakvás és harag a másik iránt.” (Zalai Hírlap, 03.22.)

-Thürmer Gyula Pécsett elmondta: „2002-ben valóban kormányra segítettük Medgyessy Pétert, mivel nyolc választókerületben visszavontuk jelöltjeinket.” (Új Dunántúli Napló, 03.21.)

 
5. Érdekesnek ígérkező kampányesemények


­-Aradszky László, Korda György és Balázs Klári lép föl március 22-én Hahóton, az MDF-es képviselőjelölt vendégeként. (Zalai Hírlap, 03.21.) Ugyancsak ők szerepelnek egy nappal később Zalaegerszegen, egy másik MDF-képviselőjelölt vendégeként. (Zalai Hírlap, 03.22.)

-Verebes István lesz a vendége március 23-án a szocialista képviselőjelöltnek a keszthelyi Balaton-múzeumban. (Zalai Hírlap, 03.22.)

-Hiller István tart március 23-án fórumot Felcsúton. (Fejér Megyei Hírlap, 03.22.)

-Vágó István vezet március 24-én kvízműsort a nagykanizsai Liberális Klubban, Kovács Kálmán informatikai miniszter, SZDSZ-politikus jelenlétében, majd Koós Réka és Böröndi Tamás, Janza Kata és Csengeri Attila közreműködésével a Pesti Broadway Musical Stúdió ad műsort. (Zalai Hírlap, 03.22.)
 

2006. március 24. (péntek)


I. A helyi hírmagyarázók Mikola István elszólásaival és a gyerekeket verő gyerekekkel foglalkoznak.

II. A megyei napilapok hasábjain a Fidesz kampánya jobban érzékelhető, mint az MSZP-é.

III. Az MSZP-kampányrendezvényeket beharangozó politikai hirdetéseket újra kiegészítik a minisztériumi hirdetések, ezúttal a regionális fejlesztésért és a honvédelemért felelős tárcák fél újságoldalnyi reklámszövegei az eredményekről.

IV. Noha az ajánlószelvények leadásával lezárult a kampány első szakasza, a vidéki napilapok helyt adnak a kevésbé esélyes pártok politikusainak. Különösen az MDF, az SZDSZ és a Harmadik Út választási szövetség látszik aktívnak.

V. A kampány második szakaszában a kampányrendezvényekről mintha elmaradnának a híres emberek, akik nyomatékot adnak a politikusoknak.


1. A kampányról


-Virrasztó Zsolt zalaegerszegi publicista szerint egyre nyilvánvalóbbak az ajánlószelvények körüli visszaélések, ezért „érdemes lenne átgondolni az ajánlás gyakorlatát. Ha ez nem történik meg, a magyar politika … sokkal inkább felülről bomló, mintsem alulról épülő, frissülő rendszer marad.” (Zalai Hírlap, 03.23.)


2. Az MSZP-ről


-A debreceni napilap első oldalon hirdeti Gyurcsány Ferenc március 26-án rendezendő nagygyűlését a debreceni Főnix-sportcsarnokban. A zöld alapon fehér betűk látszanak, a jobb alsó sarokban pedig egy piros négyzet. Az újság digitális változatában szépen jönnek ki a színárnyalatok. (Hajdú-Bihari Napló, 03.24.)

-Elmarad Hiller István pártelnök március 23-án Felcsútra tervezett programja, a bicskei összejövetelen azonban részt vesz. (Fejér Megyei Hírlap, 03.23.)

-Hiller István Bicskén kijelentette, hogy Magyarországon nincs kormányváltó hangulat. (Fejér Megyei Hírlap, 03.24.)

-A választási bizottság kötelezte az MSZP nagykanizsai szervezetét, hogy szedje le az úttest és a járda fölé feszített molinókat, amelyeknek a kifüggesztésére nem kapott engedélyt. (Zalai Hírlap, 03.24.)

-A Jobbik Magyarország-mozgalom választmányi elnöke, Nagy Ervin nehezményezte, hogy március 15-án Szili Katalin parlamenti elnök a belügyminisztérium helikopterén érkezett Orosházára. (Békés Megyei Hírlap, 03.24.)


3. A Fideszről


-Az Inform Média-napilapok közös cikke így jelentette be a Fidesz-kampány kongresszus utáni szakaszát: „Hangulat- és sebességváltás”. (Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, 03.23.)

-A Zalaszentgróton időző Schmitt Pál alelnök szerint „derűs, optimista” szakaszához érkezett a Fidesz kampánya. (Zalai Hírlap, 03.24.)

-Orbán Viktor pártelnök Pásztón kifejtette, hogy „Magyarországon egyre erősödik a kormányváltó hangulat”. A tudósítás szerint a volt miniszterelnök harminc percet késett a tömegrendezvényről, eközben Benkő László „adott elő időt álló slágereket”. (Nógrád Megyei Hírlap, 03.23.)

-Orbán Viktort „Magyarország legnagyobb hatalmú futballistájának” nevezte a Nimmerfroh Ferenc-Bánky Bea jegyzetíró-kettős. (Petőfi Népe, 03.24.)

-Orbán Viktor arcképe 42 méteres nagyságban lóg le a szegedi Tarján lakótelep egyik tízemeletes házáról. A lakók panaszkodnak ugyan a beszűkült kilátás miatt, ám a hatóság szerint az óriásplakáton nincs semmi kivetnivaló, mert nem ablakokat, hanem tűzfalat takar el. (Délmagyarország, 03.24.)

-A kilenc Springer-lap első oldalon tudósít Kövér László választmányi elnök úrkúti fórumáról. A Fidesz-politikus kárhoztatta azokat, akik a külföldi tőkét képviselik, és „akiknek ez az ország csak telephely”, Szanyi Tibort pedig Szamuely Tiborhoz hasonlította. Szerinte ha a jelenlegi kormány marad, akkor „gyerekeink és unokáink jövőjére keresztet vethetünk”. (Nógrád Megyei Hírlap, Heves Megyei Hírlap, Új Néplap, Békés Megyei Hírlap, Petőfi Népe, Új Dunántúli Napló, Tolnai Népújság, Somogyi Hírlap, 24 Óra, 03.24.)

-Zalaegerszegen óriásplakátok jelentek meg két iskola területén. A Fidesz-hirdetésekért a budapesti Mahir Cityposter Kft pénzt fizetett a tanintézményeknek. Az egyébként fideszes irányítású önkormányzat még aznap este eltávolíttatta a plakátokat. (Zalai Hírlap, 03.24.)


4. A kis pártok megnyilvánulásai


-Kóka János gazdasági miniszter, SZDSZ-politikus Miskolcon kijelentette: „Érzem a győzelem illatát.” (Észak-Magyarország, 03.24.)

-Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke interjút adott a szombathelyi napilapnak. „Ambiciózus nyolc százalékot” vár a pártjától. (Vas Népe, 03.24.)

-Kupa Mihály, a Centrum elnöke Szegeden kifejtette, hogy 5,2 százalékot vár a pártjától. (Délmagyarország, 03.23.)

-Budai Rózsa MDF-képviselőjelölt hahóti kampányrendezvényén fellépett Aradszky László, Korda György és Balázs Klári. A táncdalénekesek „a zsúfolásig telt művelődési házban” adták elő műsorokat. (Zalai Hírlap, 03.23.)


5. Érdekesnek ígérkező kampányrendezvények


-Bayer Zsolt publicista március 24-én Csetényben vendégeskedik a Fidesz-KDNP képviselőjelölt fórumán. (Napló, 03.24.)


2006. március 27. (hétfő)


I. A megyei hírmagyarázóknak ezúttal nincs kitüntetett témájuk.

II. Már nemcsak a helyi jegyzetírók, hanem a kis pártok politikusai is elítélő hangsúllyal beszélnek a kampányról.

III. A megyei napilapok egyre kevésbé képesek tudósítással követni a volt és a jelenlegi miniszterelnök zsúfolt kampányprogramját.

IV. Az MSZP kampányoló politikusaiból szinte csak Gyurcsány Ferenc mozgása látszik.

V. Orbán Viktor kíséretében egyre több művész tűnik föl, akik nemcsak hátteret kölcsönöznek a szónoknak, hanem elő is adnak.

 
1.A kampányról


-Kuncze Gábor SZDSZ-elnök: „Ez a kampány a politikai bunkóság diadala.” (Tolnai Népújság, 03.25.)

-Vida István győri publicista az Új farizeusok című jegyzetében a kampánypénzek ürügyén: „Mindenki tudja, hogy törvénytelen (na jó: szabálytalan) mindaz, ahogy a kampány folyik mifelénk, ám mégis mindenki úgy tesz, mintha nem látná, hogy folyamatosan törvényt sértenek a pártok.” (Kisalföld, 03..26.)

-Szigeti Sándor dunaújvárosi jegyzetíró szerint a politológusok ama megállapítása, hogy a kampányoló politikusok azért beszélnek hülyeségeket, mert túlhajszoltak, megfelel ugyan a valóságnak, mégis hiányzik a következtetés levonása. „Ha valamelyik politikus azon kapja magát, hogy permanensen hülyeségeket beszél, egyszerűen vonuljon vissza.” (Dunaújvárosi Hírlap, 03.27.)

-A Békés megyei napilap munkatársai közös cikkben foglalják össze a két miniszterelnök-jelölt vasárnapi körútján szerzett tapasztalatokat. Írásuk alcíme: „Gyurcsány a közlekedést, Orbán a munkát hangsúlyozta”. Az ellenlábas politikusok egyébként hat településen jártak vasárnap, Szeghalmon mindketten megfordultak. Orbán Viktor az orosházi nagygyűlésről egy órát késett. (Békés Megyei Hírlap, 03.27.)

 
2.Az MSZP-ről


-Gyurcsány Ferenc miniszterelnök debreceni nagygyűlésének csak a külsőségeivel foglalkozik egy nappal később a megyei napilap. (Hajdú-Bihari Napló, 03.27.)

-Kiss Péter kancelláriaminiszter Balatongyörökön, a bányász nyugdíjasok országos találkozóján kifejtette, hogy az MSZP a legszélesebb körű kapcsolódások alakítására törekszik, de vezérközpontú, a jobboldal polgári köreihez hasonló, hierarchizált szervezet létrehozására nem. (Zalai Hírlap, 03.25.)
 

3. A Fidesz megnyilvánulásai


-Hende Csaba Fidesz-képviselőjelölt Szombathelyen bejelentette, hogy szombaton Csempeszkopács községben a rendőrök igazoltattak két autózót, akiknél őt rágalmazó szórólapokat találtak. Az aktivisták a helyi MSZP-szervezet vezetője számára kiállított megbízólevelet mutatták fel. Az MSZP szombathelyi szervezete szerint a rendőrök jogtalanul kutatták át a gépkocsit. (Vas Népe, 03.27.)

-Orbán Viktor pártelnök kíséretében a következők tűntek föl Csongrád megyei látogatása alkalmából: Császár Angéla, Bitskey Tibor, Horváth Sándor, Szersén Gyula színészek, Pitti Katalin operaénekes, Pataky Attila táncdalénekes és az Edda, valamint Csete György építész. (Délmagyaroszág, 03.25.)

-A Fejér megyei napilap politikai hirdetést közölt, amely Orbán Viktor március 27-i, székesfehérvári nagygyűlésére invitálja az olvasókat. A narancssárga alapú közlemény ugyanolyan terjedelmű, mint Gyurcsány Ferenc debreceni hirdetése, csak nem szelvényszerű, hanem zömök hasáb alakú, és nem az első, hanem az ötödik oldalon jelenik meg. (Fejér Megyei Hírlap, 03.25.)

-Kövér László választmányi elnök Veszprémben a kormányról: „Mindaz, ami történik velünk, nem a véletlen műve, hanem nyereségvágyból elkövetett dilettantizmus.” (Napló, 03.27.)

-Őry Csaba EP-képviselő Pusztaszabolcson kijelentette: „A munkaképes emberek huszonöt százaléka dolgozik ma hazánkban.” (Fejér Megyei Hírlap, 03.25.)

-Pokorni Zoltán alelnök reméli, hogy Dávid Ibolya nyilatkozatai nem veszélyeztetik a választás végeredményét. (Észak-Magyarország, 03..25.)

 
4. A kis pártokról


-Habsburg Ottó a kis pártokról: „Az szerencsés, hogy a két nagy párt jelenti a többséget, mert így a parlamentben könnyebben döntésre jutnak. A kis pártoknak is meg kell azonban maradniuk, mert hozzá tudnak tenni az országgyűlés munkájához.” (Fejér Megyei Hírlap, 03.27.)

-Szili Katalin parlamenti elnök Kaposvárott kijelentette: „A kétpárti parlament nem festi le igazán a társadalom mai képét, ezért nagyon drukkolok a kis pártoknak.” (Somogyi hírlap, 03..25.)

-Dávid Ibolya MDF-elnök interjút adott az Inform Média három napilapjának (160 ezer példány). Elmondta, hogy „A mérleg nyelveként a józan politikai hangot kívánjuk képviselni a parlamentben.” (Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, 03.25.)

-Dávid Ibolyát ábrázoló politikai hirdetés jelent meg a Fejér megyei napilapban. A Felelősen őszintén című reklám sajtóhibával látott napvilágot, a két szó közül hiányzik a vessző. Egyébként az elnökasszony arcképe tölti ki a hirdetés felületét, körülötte hét megyebéli MDF-képviselőjelölt bélyeg-fényképe. (Fejér Megyei Hírlap, 03.25.)

-Kuncze Gábor SZDSZ-elnök interjút adott a Tolnai megyei napilapnak. Szerinte „Veszélyes olyanok kezébe hatalmat adni, akiknek csöpög a vér a szájából.” (Tolnai Népújság, 03.25.)

 
5. Érdekesnek ígérkező kampányeseméynek


-Kovács Kálmán hírközlési miniszter, SZDSZ-politikus nagykanizsai fórumán látja vendégül Janza Kata, Koós Réka és Csengeri Attila musical-színészeket március 26-án. (Zalai Hírlap, 03.25.)

-Kovács Pisti zenekara és az El nino lép föl március 28-án egy várpalotai SZDSZ-rendezvényen. (Napló, 03.27.)

-Orbán Viktor március 28-án, Ajkán megrendezendő nagygyűlésén lép föl Varga Miklós énekes. (Napló, 03.27.)


2006. március 29. (szerda)


I. A megyei hírmagyarázók vagy fölöslegesnek, vagy veszélyesnek tartják az április első két napján tartandó tömegdemonstrációkat.

II. A Springer-laphálózat kilenc napilapja közül hat az online-változat címoldalán közli a Gyurcsányt Ferencet ábrázoló fizetett hirdetést.

III. Ebben a két napban Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt háromszor akkora felületet kapott, mint Gyurcsány Ferenc. A magyarázat nem a megyei napilapok részrehajlásban rejlik, hanem az ellenzéki politikus Budapesten kívüli aktivitásában.

IV. A Fidesz „társutas” hírességei nagyobb nyilvánosságot kapnak, mint a szocialistákéi. Valószínűleg azért, mert többen vannak.

V. Változatlanul feltűnő, de már egyre kevésbé érdekes, hogy a kis pártok képviselői nem tűntek el a megyei lapok hasábjairól, noha az ajánlószelvények leadása után a kampány a második szakaszába érkezett.


1. A kampányról


-Kósa Tamás szombathelyi jegyzetíró szerint a kampányban „elhangzanak komoly, okos gondolatok is, de azokat többnyire elnyomja a csatazaj.” (Vas Népe, 03.29.)

-Ármás János veszprémi jegyzetíró Utcafront című cikkében kifejti: azért tartja fölöslegesnek a két nagy párt budapesti tömeggyűlését, mert „szocik mennek majd leájulni Gyurcsánytól, a fideszesek megkönnyezni Orbánt”. (Napló, 03.29.)


2. Az MSZP-ről


-Az MSZP székesfehérvári szervezete ingyenes buszokat indít április elsején Budapestre. „A buszok a Piac tér 12-14. elöl 10.30-12 óra között indulnak”. (Fejér Megyei Hírlap, 03.29.)

-Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető Miskolcon kifejtette, hogy ha valahol sokan vannak, az erőt sugároz, és vannak, akik az erőshöz akarnak csatlakozni. Sokak számára azonban a tömeg a fenyegetettség érzését közvetíti. (Észak-Magyarország, 03.29.)

-Gyurcsány Ferenc Nagykanizsán elmondta: Olyan „világot akarunk teremteni, amelyben a politikai nem nevel, hanem képvisel”. (Zalai Hírlap, 03.28.)


3.A Fideszről


-Orbán Viktor pártelnök Székesfehérvárott „zenével fűszerezett politikai nagygyűlésen” vett részt. Kifejtette, hogy „A szocialisták meg akarják védeni velünk szemben a köztársaságot. De én arra emlékszem, hogy azt mi harcoltuk ki. Akkor, amikor ők még a népköztársaságot védték.” (Fejér Megyei Hírlap, 03.28.)

-Orbán Viktor Veszprémben óva intette hallgatóságát attól, hogy „pártmunkásokból lett milliárdosok oktassanak ki bennünket a munkáról, a becsületből meg a demokráciából”. (Napló, 03.29.)

-Orbán Viktor Zalaszentgróton „a csúszással indult programban” hangsúlyozta: széles alapon nyugvó szövetségük elég erős ahhoz, hogy visszaszerezze Magyarország minden állampolgárának bizalmát. (Zalai Hírlap, 03.29.)

-Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője a Polgári Egyesület Szombathelyért fórumán kijelentette, hogy azért kell elmenni szavazni, mert „szart sem ér a harag hatalom nélkül”. (Vas Népe, 03.28.)

-Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelölt nagykanizsai látogatása alkalmából interjút adott a megyei napilapnak. Kifejtette: „Az egész programunk nem kerül annyiba, mint a magyarországi bank-konszolidáció.” (Zalai Hírlap, 03.28.)

-Kósa Lajos debreceni polgármester Nagykanizsán elmondta, hogy akármelyik párt is nyeri az országgyűlési választásokat, nem születhet olyan végeredmény, hogy a belügyminiszterei posztot továbbra is Lamperth Mónika töltse be. (Zalai Hírlap, 03.29.)

-Bayer Zsolt publicista Hódmezővásárhelyen részt vett Lázár János polgármester, Fidesz-képviselőjelölt választási fórumán. Kijelentette, hogy „Inkább hatezer szoci, mint egy büdös SZDSZ.” Az újságírói kérdésre válaszolva a polgármester helytelenítette a kijelentést, majd hozzátette, hogy ha választania kéne, akkor ő is inkább az utóbbi mellett maradna. (Délmagyarország, 03.29.)


4. A kis pártok megnyilvánulásai


-Dávid Ibolya, az MDF elnöke interjút adott a győri napilapnak. Elmondta a Fidesz ama törekvéséről, hogy a szélsőjobbtól a balközépig egységesítse a politikai mezőnyt: „Egy mobiltelefon-társaság törekedhet a teljes lefedettségre, egy pártnak azonban szüksége van iránytűre, s ezt az iránytűt értékrendnek hívják.” (Kisalföld, 03.29.)

-Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője Szombathelyen kifejtette, hogy pártjának célja: a választások után csakugyan többpártrendszer legyen Magyarországon. (Vas Népe, 03.28.)

-Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke Székesfehérvárott „a helyi szabadelvűek népes csoportjával találkozott”. (Fejér Megyei Hírlap, 03.29.)

-Semjén Zsolt Veszprémben kijelentette, hogy „Nándorfehérvárnál együtt volt Hunyadi kardja és Kapisztrán keresztje. Most is összefogtunk, a Fidesz és a KDNP, azaz Hunyadi kardja és Kapisztrán keresztje.” Szerinte nem véletlen, hogy a köztársasági elnök a lehető leggyorsabban kiírta a választásokat, hiszen minden egyes nappal négymilliárd forinttal nő az államadósság. (Napló, 03.28.)

-A Kisgazda Polgári Egyesület Zala megyei elnöke, Pintér László Kerkakutason kijelentette, hogy az igaz érzelmű kisgazdák számára nem lehet más cél, mint egy jobboldali összefogás erősítése. (Zalai Hírlap, 03.28.)


5. Érdekesnek ígérkező kampányesemények


-Farkasházy Tivadar humorista március 28-án, Gárdonyban együtt kampányol Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével. (Fejér Megyei Hírlap, 03.28.)

-Eperjes Károly színész és Kerényi Imre rendező szerepel március 29-én a keszthelyi Balaton-színházban, Manninger Jenő Fidesz-képviselőjelölt vendégeként. (Zalai Hírlap, 03.29.)

-Gaál Angelika, az MSZP-SZDSZ képviselőjelöltje március 29-én tart lakossági fórumot a rábatöttösi italboltban. (Vas Népe, 03.29.)


2006. március 31. (péntek)


I. A megyei hírmagyarázóknak nincs kitüntetett témájuk.

II. Kezd megváltozni a Fidesz és a megyei napilapok eddig harmonikus kapcsolata.

III. Fidesz-szimpatizánsok hurrogták le Pokorni Zoltán Fidesz-alelnököt Dunaújvárosban.

IV. A kis pártok közül változatlanul jelen van az MDF, elsősorban Dávid Ibolya interjúi és az őt ábrázoló politikai hirdetések révén.

V. Egyre több híres „társutas” tűnik föl a kampányeseményeken, mindenekelőtt a Fidesz és az SZDSZ rendezvényein.


1. A kampányról


-Gyurcsány Ferenc miniszterelnök interjút adott a zalai napilapnak, amelyben kifejtette: „A választási kampány nem harc, hanem csupán egy érdekes  verseny, amelyben az ember természetesen él a saját tehetségéből és az ellenfél hibáiból is..” (Zalai Hírlap, 03.30.)

-Török Tibor szombathelyi jegyzetíró reagál arra a Herényi Károlytól származó információra, hogy a Fidesz eddig csaknem egymilliárd forintot költött a választási kampányra. Szerinte „minden idők legbénább kampánymegoldásait a mi pénzünkből sikerült elkövetni”. (Vas Népe, 03.30.)

-Tari Ottó egri jegyzetíró szerint a csendes többség elmegy szavazni, „de aztán jó ideig látni sem akarnak szavazólapot, se urnát, de még politikust sem”. (Heves Megyei Hírlap, 03.30.)


2. A politikai elitről


-Bánk Attila, a Magyar Vidék és Polgári Párt elnöke interjút adott az Inform Média-napilapoknak (160 ezer példány). A volt kisgazda politikus szerint a politikai elit elfáradt, de nem 2006 lesz az elitcsere éve. (Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, 03.30.)

-Sudár Ágnes győri jegyzetíró azt latolgatja, hogy mi lesz a pártvezérekkel a választási vereség után, elvégre nem győzhet mindenki: „Politikusnak lenni jó: már helyi képviselőnek is az, a honatyának még jobb, de följebb merészkedni rizikós.” (Kisalföld, 03.30.)

-Barták Péter, a veszprémi napilap főszerkesztője nehezményezi, hogy a Fidesz megyei képviselőjelöltjei visszautasították a számukra felajánlott tájékoztatási lehetőségeket, „mert nem értenek egyet lapunk szellemiségével”. (Napló, 03.31.)


3. A két nagy pártról


-A zalai napilap első oldalon adta hírül, hogy a szerkesztőség interjút kért mindkét nagy párt éppen a megyében időző miniszterelnök-jelöltjétől, de csak Gyurcsány Ferencnél járt sikerrel. Orbán Viktor „a sűrű, zsúfolt programja miatt nem tudott kérdéseinkre válaszolni”. (Zalai Hírlap, 03.30.)

-Fidesz-szimpatizánsok hurrogták le Pokorni Zoltán Fidesz-alelnököt Dunaújvárosban. A politikus kifejtette: „Ahogy egyesek fogalmaznak: ’Miért kell menniük ezeknek?’, bár így ne fogalmazzunk, mert ez kissé durva” - mondta „Pokorni a közönség tiltakozó moraja közepette: a nézők szerint ugyanis nem volt durva a fogalmazás. A Fidesz alelnöke azt mondta: nem gondolja a kormány tagjairól, hogy gonoszok - ám ezt a mondatát is tiltakozó hangok fogadták.” (Dunaújvárosi Hírlap, 03.31.)

-Schmitt Pál Fidesz-alelnök Szentgotthárdon kifejtette, hogy a kampány finisében nem a politikai ellenfelüket bántják, hanem a saját portékájukat árulják. (Vas Népe, 03.30.)

-A kilenc Springer-napilap közül hat online-változatában a címoldalon jelent meg ugyanaz a politikai hirdetés, amely Gyurcsány Ferencet ábrázolja. (24 Óra, Új Dunántúli Napló, Heves Megyei Hírlap, Petőfi Népe, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Néplap, 03.30.)

-A Fejér megyei napilapban egy-egy fizetett hirdetés jelent meg. A harmadik, talán legolvasottabb oldalon az MSZP április elsején, Budapesten megrendezendő nagygyűlésére invitálja az olvasókat a párt városi szervezete. A tizenötödik oldalon pedig - kétszer nagyobb terjedelemben - Dávid Ibolya arcképes reklámja ösztönzi az olvasókat, hogy szavazzanak az MDF-re. (Fejér Megyei Hírlap, 03.30.)


4. A kis pártok megnyilvánulásai


-Dávid Ibolya MDF-elnök Egerben kifejtette: „Ma a középosztály fizeti a szegények segélyeit és a gazdagok be nem fizetett adóját.” (Heves Megyei Hírlap, 03.31.)

-Giczy György a Kereszténydemokrata Néppárt szakértőjeként bukkant fel egy salgótarjáni kampányrendezvényen. (Nógrád Megyei Hírlap, 03.30.)

-Ismét feltűntek Szegeden a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjai. Kovács Gergő arra buzdítja a választópolgárokat, hogy menjenek el szavazni, és írják be a KMKP-t, amely nem bejegyzett párt, következésképpen a voks érvénytelen lesz. (Délmagyarország, 03.30.)


5. Érdekesnek ígérkező kampányesemények


-Hende Csaba Fidesz-képviselőjelölt március 30-án, a csempeszkopácsi italboltban találkozik a választókkal. (Vas Népe, 03.30.)

-Vágó István tévés műsorvezető vendégeskedik március 31-én Világosi Gábor SZDSZ-képviselőjelölt fórumán a Bányató-vendéglőben. Az információból nem derül ki, hogy a vendéglő melyik településen van. (Fejér Megyei Hírlap, 03.31.)

-Somló Tamás, a Bonbon- és a Favágó-együttes lép föl április elsején, Nagykanizsán Kovács Kálmán SZDSZ-képviselőjelölt és Kuncze Gábor SZDSZ-elnök vendégeként. (Zalai Hírlap, 03.31.)

-Kun Miklós történész tart előadást április 1-én Veszprémben, a Pannónia-étteremben Elzárja-e Moszkva a gázcsapot? címmel. (Napló, 03.31.)

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2006-05-08 (3803 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds