2018 April 27, Friday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20214762
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Választási hangulatjelentés április II.

2006. április 29. (szombat)


I. A megyei napilapok politikai szempontból kiürültek.

II. A megyei sajtó szórványosan szólaltatja meg a parlamenttől búcsúzó honatyákat és honanyákat.

III. A helyi hírmagyarázók más témákkal foglalkoznak, a Tisza mentén megjelenő újságok publicistái elsősorban az árvízzel.

IV. Néhány megyei lap munkatársában rossz szájízt hagyott, hogy a választási győztes pártok a koalíciós tárgyalásokat a nem éppen puritánságáról ismert balatonöszödi kormányüdülőben folytatják.

V. Megkezdődött a belső harc a Fidesz megyei szervezeteiben. A tét: hogyan lehetne megváltoztatni az országgyűlésbe bejutott képviselők megyei listáját a helybéliek javára és a pártközpontból rájuk erőltetett politikusok kárára.


1. Az országgyűlési választásokról


-Dömölki Lajos székesfehérvári jegyzetíró a kampányról: „2006 tavasza ’katasztrófa sújtotta területté’ tette az országot. Ebben a legrosszabb a belvíz, de a parlamenti választásra felkészülés sem járt kevesebb kárral.” (Fejér Megyei Hírlap, 04.28.)

-Németh F. Bernadett szombathelyi jegyzetíró az Új Magyarország-program ürügyén olyan új Magyarországról álmodozik, „ahol a piros és a narancssárga a választások után már csak divatszínek.” (Vas Népe, 04.27.)

-Bánki Erik, a Fidesz regionális politikai igazgatója Pécsett kifejtette: „A választópolgárok körében nem volt kormányváltó hangulat.” (Új Dunántúli Napló, 04.29.)

2. A koalíciós tárgyalásokról


-Sudár Ágnes győri jegyzetíró szerint „Már a tárgyalások helyszínét - a balatonöszödi kormányüdülőt - is sikerült úgy kiválasztani, hogy arról az embereknek sok minden eszükbe jusson - a spórolást kivéve.” (Kisalföld, 04.27.)

-A kaposvári napilap névtelen tudósítója szerint a balatonöszödi üdülő előtt várakozó újságíróknak és fotóriportereknek „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lazán kiintett a szolgálati Audi hátsó üléséről.” (Somogyi Hírlap, 04.27.)


3. A Fideszről


-Vida István győri jegyzetíró Orbániáda című publicisztikájában elárulja, hogy huszonkét éve ismeri Orbán Viktort, még a Ménesi úti kollégiumból. Sokáig nagyra becsülte, de az utóbbi években úgy érezte, hogy a valóságérzékelése eltorzult. Valószínűleg azért, mert elzárkózott a környezetétől is, csak a „kiválasztottakkal” tartotta a kapcsolatot. Az elzárkózási attitűddel magyarázza a választási kudarcot is. (Kisalföld, 04.29.)

-A Fejér megyei napilap azt kérdezi, hogy mi lesz Mikola István sorsa. Fideszes források szerint igen komoly „külső és belső nyomás” nehezedik rá ezekben a napokban. Ha a politikus lemondana a mandátumáról, akkor a szerkesztőség azt latolgatja, hogy melyik helybéli politikus követi őt a listán. (Fejér Megyei Hírlap, 04.27.)

-Mikola István március 22-én, egy békésszentandrási fórumról visszafelé jövet az M5-ön a kocsijával 145 kilométeres sebességgel haladt. Bemérték. (Békés Megyei Hírlap, 04.29.)

-Zala megyében sok Fidesz-tag szerint Balla Györgynek vissza kéne adnia a parlamenti mandátumát, mert a szolnoki illetőségű Fidesz-politikus nem kötődik a megyéhez, őt csak az országos választmány javaslata nyomán fogadták el a helybéli szervezetek. Utólag azonban megváltoztatnák a sorrendet, a képviselő esetleges visszalépése után pedig helyi kötődésű politikust javasolnának listán az országgyűlésbe. (Zalai Hírlap, 04.28.)


4. Az SZDSZ-ről


-Kovács Kálmán informatikai miniszter Nagykanizsán, szűkebb pátriájában sajtóértekezleten fejtette ki: biztos abban, hogy „a jövőben az informatikát egy másik tárcába integrálják”. (Zalai Hírlap, 04.27.)


5. Május elsejéről


-Pekarek János dunaújvárosi jegyzetíró szerint „Miközben a szolidaritásra épülő csoportosulások, élükön a szakszervezetekkel vagy puszta fennmaradásukért küzdenek, vagy alámerültek a politizálásba, a szolidaritás gyakorlatilag kihalt ebben az országban.” (Dunaújvárosi Hírlap, 04.29.)

2006. április 26. (szerda)

 
I. A megyei hírmagyarázók szórványosan foglalkoznak az országgyűlési választások eredményével. Gyorsan tértek napirendre a politikai fejlemények fölött.

II. Néhány megyei újság hétfőn a vasárnap esti lapzárta miatt nem értelmezhette a második forduló nyomán kialakult helyzetet. Kedden - amikor lett volna lehetőség az elemzésre - más témát boncolgatott, szerdán pedig nem tért vissza a kampányra.

III. A kilenc Springer-napilap gyakorlatilag „leírta” az országgyűlési választásokat.

IV. Az utózöngék láttak napvilágot a keddi és különösen a szerdai lapszámokban. A vesztesek „emelt fővel” távoznak a politikai arénából, a nyertesek terveznek. Azok a politikusok pedig, akik versenyben maradtak a lezáratlan választókörzetekben, reménykednek.

V. 2002-ben a győztesek politikai hirdetésben köszönték meg választóiknak az együttműködést, az elegáns gesztus 2006-ban elmaradt.


1. A kampányról

 
-Kozma Ferenc pécsi jegyzetíró leginkább olyan helyre menne, „Ahol nincsen tévévita, nagygyűlés, nincsen szórólap, óriásplakát. És egyetlen közvéleménykutató intézet se.” (Új Dunántúli Napló, 04.25.)

-Zsebéné Dobó Marainna miskolci politológus szerint „Az MSZP összefogásra épülő kampánya szimpatikusabb volt, mint a Fidesz küzdelme a jobboldal egységéért.” (Észak-Magyarország, 04.25.)


2. A Fideszről


-Sulyok Erzsébet szegedi jegyzetíró szerint „Az összetömörült politikai csoportosulások nem egyenrangú felek. Itt Fidesz van, csakis, akárhányszor változtat nevet.” (Délmagyarország, 04.25.)

-Virrasztó Zsolt zalaegerszegi jegyzetíró szerint „A választók most nem ellenzékiként, hanem az ellenzék vezérének ellenzékeként viselkedtek.” (Zalai Hírlap, 04.25.)

-Pekarek János dunaújvárosi jegyzetíró kifejtette: „Minden valószínűség szerint az ál-hazafiaskodás és a magánélet sértegetése miatt maradt el a győzelmük.” Hozzátette. „Nem járnánk jó, ha ő (Orbán Viktor) kikerülne a közéletből. Ez az ország nem dúskál annyira politikusi tehetségekben, hogy kigolyózhatnánk a politika élvonalából. Meg kell adni neki azt a lehetőséget, ami mindenkinek jár, hogy levonhassa a tanulságokat.” (Dunaújvárosi Hírlap, 04.25.)

-Szalay Ferenc Fidesz-politikus, volt szolnoki polgármester szerint a Fidesznek el kell gondolkodnia a stratégiaváltáson, ám a pártot továbbra is Orbán Viktornak kell vezetnie. (Új Néplap, 04.26.)


3. A koalícióról
 

-Mikola István Fidesz-politikus szerint „A jelenlegi koalíció mindent bevetett, hogy egy-egy nagy ívű gondolatot sárba túrva, kiforgatva botrányt kavarjon, és a választások végeredményét tekintve látszik, ez sikerült is nekik.” (Fejér Megyei Hírlap, 04.26.)

-Virrasztó Zsolt zalaegerszegi jegyzetíró szerint „Az az MSZP, amely máig sem tudott teljesen megszabadulni az állampárti múlt terheitől, a fordulat óta eltelt tizenhat esztendőben immár harmadszor készül kormányzásra.” (Zalai Hírlap, 04.25.)

-Pekarek János dunaújvárosi jegyzetíró szerint „Nem tesz jót az országnak, ha egy csoport hosszú távon elhiszi, elhiteti magáról, hogy neki jár a hatalom” Szerinte az ország népe akkor jöhet ki jól ebből a helyzetből, „Ha Gyurcsány Ferenc végre kirúgja az MSZP őslényeit a hatalom közeléből is, igen nagy lendülettel.” (Dunaújvárosi Hírlap, 04.25.)

-„Gyurcsány: Fájni fognak a reformok” címmel jelent meg tájékoztató írás az Inform Média napilapjaiban, a szerző utal a miniszterelnök internetes naplójára. (Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, 04.25.)


4. Az MDF-ről

 
-Fábry Sándor humorista és műsorvezető interjút adott a Zala megyei napilapnak, és kifejtette, hogy nem kér elnézést Dávid Ibolyától a húsvéti megjegyzésért, amelyben kék ibolyát le akarta savazni. Szerinte „Az MDF egyértelműen a szocialistáknak focizott.” (Zalai Hírlap, 04.25.)

 
5. Az országgyűlési választások utóélete

 
-Bihali Tamás, a Borsod-Abaúj Zemplén megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint „népszerűtlen intézkedések várhatók.” (Észak-Magyarország, 04.26.)

-Arany Horváth Zsuzsa zalaegerszegi jegyzetíró kifejtette: „Az egyik friss, listás ellenéki képviselő első nekirugaszkodásra például úgy véli, jó belépő lesz, ha nem nyilatkozik az újságnak, tehát rajtunk keresztül a saját választóinak. Rábeszélésre szerencsére meggondolja, de sejthető, nem lesz felhőtlen az együttműködés.” (Zalai Hírlap, 04.26.)


2006. április 24. (hétfő)

 
I. A megyei napilapok felemás módon foglalkoznak az országgyűlési választások második fordulójával. Jobbik esetben vasárnap esti (lapzárta) előtti publicisztikával foglalnak állást, rosszabbik esetben a végkifejlet ismerete híján rögzítik a jegyzetíró vasárnap délutáni véleményét. Többnyire tudósítanak a szavazásról, és megszólaltatnak egy-két helyi politikust.

II. A helyi hírmagyarázók a választási győztesre váró nehézségeket hangsúlyozzák.

III.
A publicisztikák minőségét rontja, hogy többnyire a főszerkesztők fejtik ki a nézeteiket, akik lapcsinálással foglalkoznak, és nem gyakorolják hétről hétre a jegyzetírást.

IV.
A megszólaltatott politikusok szívesen beszélnek a saját sikerükről (ha győztek a választókerületükben), és hallgatnak a pártjuk országos eredményéről (ha a vesztesek közé tartoznak).
 
V. A véleménynyilvánításra fölkért szakértők megfelelőnek ítélik a média kampányteljesítményét. Különösen Baló György műsorvezetését dicsérik az M1-en, és a megyei lapok tárgyilagosságra törekvését.


1. Általános helyzetértékelés


-Nyerges Csaba, a győri napilap főszerkesztője szerint „A rendszerváltás óta annak a levét isszuk, hogy a jobb- és baloldal nem tudott megegyezni a kétharmados döntéseket igénylő átfogó reformokban.” (Kisalföld, 04.24.)


2. Az országgyűlési választások második fordulójáról


-Patócs Tamás, az SZDSZ Fejér megyei kampányának irányítója szerint „Az jött be, amit vártunk. A két nagy párt egymásnak esett, a kicsik pedig kimaradtak a sárdobálásból, a saját programjukat bemutatva kampányoltak, ami meg is hozta az eredményt.” (Fejér Megyei Hírlap, 04.24.)

-Czintula Róbert környezetvédelmi mérnök szerint „A szocialisták talán lépéselőnyben voltak, mert Gyurcsány Ferenc csak két éve kormányzott, és kevésbé használódott el”, mint Orbán Viktor. (Dunaújvárosi Hírlap, 04.24.)


3. Az országgyűlési választások eredményéről


-Kiss László, a miskolci napilap főszerkesztője szerint kiderült. „Nem vagyunk vevők túlzott politikai központosítási és tömbösítési kísérletekre.” (Észak-Magyarország, 04.24.)

-Szerdahelyi Csaba, a tatabányai napilap főszerkesztője szerint „Véget ért,  legalábbis négy évre, a politikai váltógazdálkodás.” (24 Óra, 04.24.)


4. A koalícióra váró feladatokról


-Pál Csaba debreceni jegyzetíró szerint „Mi szavaztunk, most pedig ők jönnek.” Mármint a politikusok, hogy betartsák a kampányban tett ígéreteiket. (Hajdú-Bihari Napló, 04.24.)

Horváth Éva veszprémi jegyzetíró szerint „Két hete Gyurcsány Ferenc a győztesek örömmámorában szólalt meg, tegnap visszafogottabb volt. Nem szólt azokról a feladatokról, melyek a koalícióra várnak, melyek megoldása nem halogatható tovább.” (Napló, 04.24.)

-Suha Péter egri jegyzetíró szerint „Fel van adva a lecke a nyertesnek.” Majd kifejtette: „Nem irigylem a tegnapi választás nyertesét. És magunkat sem.” (Heves Megyei Hírlap, 04.24.)

-Ágh Péter Fidesz-politikus (az új országgyűlés tagja) Szombathelyen kijelentette: „Az MSZP alakíthat kormányt, így hát az ő felelőssége lesz, hogy kivezesse az országot abból a nehéz gazdasági helyzetből, amelybe ő sodorta Magyarországot.” (Vas Népe, 04.24.)


5. A Fideszről


-Bakos András szegedi jegyzetíró szerint a Fidesz „jelentős, véleményt formáló erő maradt a politikában”. (Délmagyarország, 04.24.)

2006. április 23. (vasárnap, 19.01.)

 
I. A kampánycsend előtti utolsó napon a megyei hírmagyarázók még egyszer elemezték a második forduló előtti helyzetet.

II. A megyei sajtóban leegyszerűsödött a kampányképlet. Az első fordulóban kihullott pártok képviselői eltűntek az újsághasábokról, az MSZP-jelöltek javára visszalépett SZDSZ levonult a térképről. Maradt a két nagy párt és a bizonytalan MDF.

III. Az MDF magatartásában feltűnő, hogy a pártelnök hajlíthatatlansága a helyi politikusok bizonytalanságával - vagy a Fidesz-jelölt javára való visszalépéssel - párosul.

IV. A kilenc Springer-újság online-változatában címlapon található az MSZP Húzzunk bele! politikai hirdetése, a négy PLT-napilap első oldalán a Fidesz buzdít szavazásra, az újságon belül pedig az MSZP - háromszor nagyobb terjedelemben.

V. A tudósításokból kiderül, hogy megritkultak azok a kampányrendezvények, amelyeken művészek szórakoztatják a választópolgárokat.


1. Az országgyűlési választásokról

 
-Pekarek János dunaújvárosi jegyzetíró szerint „a következő négy esztendőben csak azoknak lesz erkölcsi alapjuk szidni a politikát s a politikusokat, akik legalább arra vették a fáradságot, hogy elmenjenek leadni a voksukat”. (Dunaújvárosi Hírlap, 04.21.)


2. Az MSZP megnyilvánulásai

 
-Hiller István pártelnök Veszprémben arra az újságírói kérdésre, hogy „mi történik, ha az MSZP egyedül is megszerzi az abszolút többséget, a magánvélenményét sem mondta el”. (Napló, 04.21.)

-Szili Katalin országgyűlési elnököt a szécsényi ferences kolostorban nem kalauzolta Varga Kapisztrán perjel, aki nem jelent meg a polgármesterrel előzetesen egyeztetett pogramon. A Nógrád megyei napilap szerint „Szili Katalin házelnök szemmel láthatólag megtört szomorúsággal távozott a szécsényi templomból. Az isten házában megtagadták tőle az istenhozzádot.” (Nógrád Megyei Hírlap, 04.21.)

 -Hiller István pártelnök Veszprémben arra az újságírói kérdésre, hogy „mi történik, ha az MSZP egyedül is megszerzi az abszolút többséget, a magánvélenményét sem mondta el”. -Szili Katalin országgyűlési elnököt a szécsényi ferences kolostorban nem kalauzolta Varga Kapisztrán perjel, aki nem jelent meg a polgármesterrel előzetesen egyeztetett pogramon. A Nógrád megyei napilap szerint „Szili Katalin házelnök szemmel láthatólag megtört szomorúsággal távozott a szécsényi templomból. Az isten házában megtagadták tőle az istenhozzádot.”

3. A Fidesz megnyilvánulásai


-Orbán Viktor pártelnök Szigetváron és Siklóson tartott nagygyűlést. Beszédében semmi új nem hangzott el, összefoglalta a kampányban kifejtett nézeteit. A két összejövetel érdekessége, hogy az előszónok Lezsák Sándor volt. (Új Dunántúli Napló, 04.21.)

-Schmitt Pál alelnök Nagykanizsán kijelentette, hogy a győzelemhez szükséges hetven mandátum megszerezhető, hiszen majdnem hatvan már szinte bizonyosan a Fideszé, s további huszonkettő helyen csak minimális az MSZP előnye. (Zalai Hírlap, 04.21.)

-Nagy Andor Fidesz-képviselőjelölt a szécsényi választókörzetben elmondta: „A Fidesznek és a KDNP-nek jó esélye van a meglepetésszerű győzelemre.” (Nógrád Megyei Hírlap, 04.21.)

-Gógl Árpád Fidesz-képviselőjelöltet támogatja a Jobbik „a kormányváltás érdekében”. A jobboldali radikális mozgalom székesfehérvári elnöke „Kijelentette: a legfontosabb cél, az MSZP-SZDSZ hatalom leváltásáért a Jobbik elítéli az MDF-vezetés magatartását, és félreteszi sérelmeit.” (Fejér Megyei Hírlap, 04.21.)

-A Fidesz dunaújvárosi képviselőjelöltje, Dorkota Lajos „a radikálisoknak, a jobbikosoknak, a miépeseknek és a civileknek is megköszönte, hogy szavazatukkal támogatták. Majd arra kérte az MDF szimpatizánsait és a változást akaró liberálisokat, hogy támogassák a második fordulóban.” (Dunaújvárosi Hírlap, 04.21.)

-Az öt Pannon Lapok Társasága-napilap politikai hirdetésként közölte a Professzorok Batthyány Körének felhívását a választópolgárokhoz, hogy április 23-án szavazzanak a Fidesz-KDNP jelöltjeire. A hirdetés azonos azzal a névsorral, amelyet a Heti Válasz című hetilap is megjelentetett. (Zalai Hírlap, Vas Népe, Napló, Fejér Megyei Hírlap, Dunaújvárosi Hírlap, 04.21.)


4. Az MDF megnyilvánulásai


-Dávid Ibolya pártelnök interjút adott a kilenc Springer-napilapnak, és kifejtette: „A Fidesz iránytű nélküli, populista képződmény.” (24 Óra, Tolnai Népújság, Új Dunántúli Napló, Somogyi Hírlap, Nógrád Megyei Hírlap, Heves Megyei Hírlap, Békés Megyei Hírlap, Petőfi Népe, Új Néplap, 04.21.)

-A Vas megyei napilap munkatársa megkérdezte az MDF megyei elnökét, hogy miért tűnt el a párt retorikájából a „kormányváltás” kifejezés. A politikus ezt mondta: „A Demokrata Fórum kormányváltást akar, mivel a koalíció alkalmatlan a feladat ellátására”. (Vas Népe, 04.21.)

-Baján Antal, az MDF zalaegerszegi képviselőjelöltje visszalépett a második fordulótól. Arra az újságírói kérdésre, hogy az előtte végzett Fidesz- vagy MSZP-képviselőjelölt javára lépett-e vissza, azt válaszolta, hogy „az MDF felnőttnek tekinti a választókat, s bizonyára mindenki el tudja dönteni, kire adja a voksát”. (Zalai Hírlap, 04.21.)


5. Érdekesebb kampányesemények


-Juhász Gábor MSZP-képviselőjelölt a pásztói választókörzetben a Dupla Kávé nevű együttessel lépett föl. (Nógrád Megyei Hírlap, 04.21.)

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2006-05-08 (3871 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds