2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190480
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Honvédség és Társadalom Baráti Kör

Alapítás éve: 1994

Elérhetőségek:
Cím:
1143. Budapest, Stefánia út 34
Telefon: 3400 839
Fax: 343 2817
E-mail: htbkosz@chello.hu

Vezetők:
Elnök: Keleti György 

Egyéb információk:
A Honvédség és Társadalom Baráti Kör – elnöke: Keleti György - 1994 óta működő társadalmi szervezet, célja a civil-katonai kapcsolatok fönntartása, nemzeti, katonai hagyományőrzés; széles körű társadalmi párbeszédnek adott fórumot az euroatlanti kommunikáció folyamatában.

Euro-atlanti klubhálózata, nyári egyetemei: a Tiszai nyári egyetem, sárospataki nyári egyetem, nyíregyházi ifjúsági fórum a fiatal korosztálytól a nyugdíjas korosztályig látott vendégül hallgatókat, résztvevőket.

A 2004. évben folytatja ezt projektet, hálózata igényli az Európai unióval kapcsolatos információkat. A baráti körök tagsága, hallgatói a honvédséghez, hagyományokhoz kötődve alakult ki; ma már széles körű kapcsolatokkal rendelkeznek, a értelmiségi, oktatási, üzleti szférából toborzódik a hallgatóság.
A rendezvények tematikájától, céljától függően különböző rétegeket tudnak megszólítani. együttműködési lehetőséget teremt a honvédelem kérdéseiben az önkormányzatokkal, oktatási, tudományos és kulturális intézményekkel az érintett és érdekelt társadalmi és gazdasági szervezetekkel.


Szervezete: A baráti körök szövetsége több mint 26 egyesületből alakult, amelyek az ország keleti határától a nyugati határig terjednek Mosonmagyaróvár, Győr, Tata, Székesfehérvár, Veszprém, Várpalota, Zalaegerszeg, Kaposvár Pécs, Aszód, Eger, Heves, Sárospatak, Cegléd, Kecskemét, Kiskunhalas, Jánoshalma, Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes, Debrecen, Nyíregyháza egyesületei.

Minden egyesület szorosan kapcsolódik a városi közélethez, az elnökök általában a város ismert személyiségei, polgármester, vezető értelmiségi, üzletember.

Példaképpen a legnagyobb, legaktívabb szervezetek: budapesti egyesület (elnöke Mécs Imre), biztonságpolitikai vitaklub, ifjúsági, túlélő tagozattal, székesfehérvári egyesület (elnöke Warvasovszki Tihamér polgármester), hagyományőrzés, ifjúsági szervezete van, a sárospataki szervezet elnöke a Comenius főiskola docense.
A Honvédség és Társadalom Baráti Körök Szövetsége (HTBK) szervezetéről, programjairól további információ a szervezet honlapján olvasható: www.htbk.hu.

Az idei europai uniós kommunikációs terve:
Minden témakörben, meghirdetés esetén a szervezetek igénye 2 hét alatt összeállítható. Már van igény Szeged, nyári egyetem: média és Európai Unió - ifjúsági konferencia, Győr – egyetemi szakestek; budapesti egyesület: rendszeres biztonságpolitikai klub – egyetemi oktatók, hallgatók részére.

Növekvő szerepet játszik a Euro-atlanti klubhálózata, nyári egyetemei: a Tiszai nyári egyetem, sárospataki nyári egyetem, nyíregyházi ifjúsági fórum a fiatal korosztálytól a nyugdíjas korosztályig látott vendégül hallgatókat, résztvevőket.
A 2004. évben folytatja ezt projektet, hálózata igényli az Európai unióval kapcsolatos információkat. A baráti körök tagsága, hallgatói a honvédséghez, hagyományokhoz kötődve alakult ki; ma már széles körű kapcsolatokkal rendelkeznek, az értelmiségi, oktatási, üzleti szférából toborzódik a hallgatóság.
A rendezvények tematikájától, céljától függően különböző rétegeket tudnak megszólítani.

Együttműködési lehetőséget teremt a honvédelem kérdéseiben az önkormányzatokkal, oktatási, tudományos és kulturális intézményekkel az érintett és érdekelt társadalmi és gazdasági szervezetekkel.
A HTKB hatását erősíti kiterjedt kapcsolatrendszere a társadalom különböző rétegeit mozgósító ifjúsági szervezetekkel.

Szervezete: A baráti körök szövetsége több mint 26 egyesületből alakult, amelyek az ország keleti határától a nyugati határig terjednek Mosonmagyaróvár, Győr, Tata, Székesfehérvár, Veszprém, Várpalota, Zalaegerszeg, Kaposvár Pécs, Aszód, Eger, Heves, Sárospatak, Cegléd, Kecskemét, Kiskunhalas, Jánoshalma, Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes, Debrecen, Nyíregyháza egyesületei.

Minden egyesület szorosan kapcsolódik a városi közélethez, az elnökök általában a város ismert személyiségei, polgármester, vezető értelmiségi, üzletember. Példaképpen a legnagyobb, legaktívabb szervezetek: budapesti egyesület (elnöke Mécs Imre), biztonságpolitikai vitaklub, ifjúsági, túlélő tagozattal, székesfehérvári egyesület (elnöke Warvasovszki Tihamér polgármester), hagyományőrzés, ifjúsági szervezete van, a sárospataki szervezet elnöke a Comenius főiskola docense.

A Honvédség és Társadalom Baráti Körök Szövetsége (HTBK) szervezetéről, programjairól további információ a szervezet honlapján olvasható: www.htbk.hu.

Az idei europai uniós kommunikációs terve: Minden témakörben, meghirdetés esetén a szervezetek igénye 2 hét alatt összeállítható. Már van igény Szeged, nyári egyetem: média és Európai Unió - ifjúsági konferencia, Győr – egyetemi szakestek; budapesti egyesület: rendszeres biztonságpolitikai klub – egyetemi oktatók, hallgatók részére. Honvédség és Társadalom Baráti Kör a társadalom és a Magyar Honvédség, a civil lakosság és a katonák kapcsolatának széleskörű kiépítésével:
· cselekvési keretet biztosít a biztonságpolitika, a honvédelem és a fegyveres erők iránt érdeklődőknek,
· szervezeti formát ad a honvédelem ügyét támogató és képviselő köztiszteletben álló személyeknek,
· fórumot biztosít a hivatásos katonáknak a honvédelemmel kapcsolatos véleményalkotásra,
· hozzájárul a hazafiság eszményére épülő honvédelem széleskörű támogatásához, az ifjúság hazafias neveléséhez és előképzéséhez, a katonai szolgálatot teljesítettek honvédelmi aktivitásának fenntartására
· együttműködési lehetőséget teremt a honvédelem kérdéseiben az önkormányzatokkal, oktatási, tudományos és kulturális intézményekkel az érintett és érdekelt társadalmi és gazdasági szervezetekkel.

A BARÁTI KÖR CÉLKITŰZÉSEI · A Baráti Kör tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy a demokratikus jogállam által biztosított keretek között kialakuljon és erősödjön a társadalmi elfogadottságra, széleskörű támogatottságra támaszkodó honvédelem.

· A Baráti Kör elősegíti a honvédelem céljainak és feladatainak széleskörű megismertetését, a közvélemény tájékozódását és tájékoztatását a honvédelemről.
· A Baráti Kör lehetőségeivel és eszközeivel hozzájárul a közelmúlt magyar hadtörténelmének hiteles bemutatásához, elősegítve az elmúlt ötven év eseményeinek, tárgyi emlékeinek feltárásában, hiteles dokumentálásában tapasztalható lemaradásunk pótlását.
· A Baráti Kör képviselteti magát a honvédelem ügyével kapcsolatos nyilvános fórumokon.
· A Baráti Kör széleskörű nyilvánosságot biztosít a honvédelem általános és helyi kérdéseinek, segíti a honvédség és a lakosság közötti információcserét.
· A Baráti Kör elősegíti a hivatásos katonai pálya elismertségnek növelését.
· A Baráti Kör tevékenysége során a fiatalok megnyerésével arra törekszik, hogy a katonai szolgálat ne elszigetelt és elidegenedett tevékenység legyen a fiatalság életében. A honvédség számára folyamatosan közvetíti a társadalom honvédelemmel és honvédséggel kapcsolatos elvárásait

Rendkívüli osztályfőnöki órák
A HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. Hódmezővásárhelyi Intézménye, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Hódmezővásárhelyi Szervezete, az MH 62. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandár segítségével 2003. őszén a Honvédelmi Minisztérium támogatásával rendkívüli osztályfőnöki/történelem órákat rendezett Csongrád megye középiskoláiban.
Pákozd emlékezete A pákozdi csata 155. évfordulója alkalmából kétnapos ünnepségsorozatot rendeztek Sukorón, illetve a Pákozd-Mészeg-hegyi emlékműnél.

V. Tiszai Euroatlanti Nyári EgyetemA II. Rákóczi Ferenc és Deák Ferenc emlékév alkalmából rendezték meg Szentesen és Csongrádon az V. Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetemet augusztus 3. és 9. között. A nyári egyetem célja volt többek között, hogy:
· folytassa a IV. Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetem célkitűzéseit
· fejlessze történelmi identitásunkat, képezzen értéket, segítse az európai uniós csatlakozást
· erősítse a magyar honvédség és a civil szféra együttműködését
· tájékoztasson a professzionális haderő kialakításáról
· legyen méltó a II. Rákóczi Ferenc és Deák Ferenc emlékévhez.

Tisztújító közgyűlés 2003. február 19-ikén lezajlott a HTBK OSZ tisztújító közgyűlése, melyen 19 szervezet 43 küldötte képviseltette magát. Összesen 20 bejegyzett szervezetünk van, 9 pedig bejegyzés alatt áll. Köszöntötte a küldöttgyűlést Ferenczy József tiszteletbeli elnök. A napirend keretében Szelekovszki Ernő ügyvezető titkár röviden beszámolt az eltelt 2 évről, majd az elnökség nevében lemondott.

Ezt követően Tóth Zsigmond tájékoztatott a Szövetség 2002. évi költségvetéséről, majd ismertette a 2003. évi programot, s a pénzügyi kilátásokat. Mint tudjátok, a Kossuth-év eseménysorozatát a HTBK sárospataki és nyíregyházi szervezete alakította ki, kiterjesztve a rendezvényeket a határon túlra, Kassára és a Partiumban található Lemhénybe. Folytatják a hagyományt, s Szlovákiából, Erdélyből várnak vendégeket az eseményekre és a nyári táborokba.

A többi program szinte "hagyományos". A HM és a Szövetség együttműködési megállapodást kötött; a Kossuth-évforduló programját a Honvédelmik Minisztérium támogatja.
A HTBK Székesfehérvári Egyesület 2003. máj. 21. hétvégéjén kétnapos országos találkozóra hívta meg a többi tagszervezet 3-4 képviselőjét, s várja visszajelzéseket.

A választmány - leköszönése előtt - még ellátta egy kellemes kötelességét: megszavazta a Gyuricza emlékgyűrű ez évi díjazottját: Tóth Zsigmond kapja a gyűrűt május 21-ikén.

A tavalyi díjazott Görög István, a székesfehérvári egyesület titkára. HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. Hódmezővásárhelyi Intézménye, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Hódmezővásárhelyi Szervezete, az MH 62. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandár segítségével 2003. őszén a Honvédelmi Minisztérium támogatásával rendkívüli osztályfőnöki/történelem órákat rendezett Csongrád megye középiskoláiban.

dr.Koós Anna

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2004-09-15 (2715 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds