2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190511
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
MA-Holnap Közéleti Vitaklub

Alapítás éve: 1990
Alapító(k)(létrehozók): dr.Deák Péter
Fenntartója: Páholy Kft; Pallas Páholy Baráti Kör Országos Egyesület

Elérhetőségek:
Cím:
1054 Budapest, Alkotmány utca 15.
Tel.: 311-8027
Fax: 331- 0358
E-mail: info@pallaspaholy.hu 

Vezetők:
Első vezetője:
dr.Deák Péter
Jelenlegi vezető: Böjte József
Tel. : 0630/5350-874

A tagok száma: kb. 100 fő

Egyéb információk:
Vitaestek minden hónap első hétfőjén 18 órától (gyakran havonta 2 alkalommal is)

A MA-Holnap Közéleti Vitaklub 1998 őszén alakult meg. Néhány közismert értelmiségitől, amikor más ügyben találkoztunk, megkérdeztem, mi a véleménye a mai (akkori) közéletről, és amikor kritikus véleményt mondott, második kérdésem az volt: volna e kedved egy bizonyos körben erről beszélgetni?

Az első "igen" válaszolók után a Vitéz utca 9. szám alatt lévő CD bárban összejöttünk néhányan, ha jól emlékszem: Kosáry Domonkos, Inotai András, Gömöri Endre, Kállai Ferenc, Szinetár Miklós, Jéki László, Vámos Tibor és Lőrincz Kálmán. Az összejöveteleket a MTA Politikatudományi Intézet (Benczúr u. 33) földszinti termében kezdtük meg és tartottuk sokáig.

Az első két összejövetelen arról döntöttünk, hogy nem jegyeztetjük be a "gyülekezetet", majd tippek alapján meghatároztuk nevünket. A következő ülésen Kereszty Andris terjesztett be egy "issue" tervet. A kibővítést illetően még a Vitéz utcában úgy döntöttünk, aktív politikus nem lehet meghívott, ezután átnéztem az akkori KI Kicsodát, illetve kutattam az ismerőseim között, javaslatokat kértem, így állt össze egy névsor, és ezen belül egy 25 fő körüli aktív mag.

A Benczúr utcai terem mindég tele volt, bár a résztvevői kör folyamatosan fogyatkozott. Ugyanis ez akkor egy ellenzéki kör volt, bár nem pártpolitizálási alapon. Ennek egyik jellemző példája volt, amikor az adott hatalomgyakorlás jellemzőiről Szabó Iván volt az egyik felvezető, és rendkívül hitelesen, precízen jellemezte az akkori kormányzat diktatórikus jellemzőit, metodikáját.

Egy év után 1999 novembere óta "lakunk" a Pallas Páholyban. Az immár ötödik évben kicsit változott a "munkamódszer" Gyakran látogatnak meg bennünket más Pallas Páholybéli klubok tagjai. Mi is szívesen megyünk el mások érdekes rendezvényeire.

Az összejövetelek metodikája mindég az volt, hogy az én moderátorságom mellett két - három tagtársunk és nem meghívott, tartott kb. 15-15 perces felvezetést. Később már sokszor hívtunk külső előadót.

Megvitattuk a rendszerváltás veszteseinek kérdéseit Tamás Pali és Kozma Feri felvezetésében, igen jelentős volt a "Roma vita ", amelynek nyomán egy felhívást fogalmazott Böjte Jóska és ennek nyomán indult el az ÉS vitája, valamint az INDEX élő internetes vitafóruma. Ezeken részt vett Bíró András, Kaltenbach Jenő, Kemény István, Orsós Éva, Gellért Kicsi Gábor Kósáné Kovács Magda és sokan mások. Rendkívül sok érdekes programra emlékezünk, sok izgalmas estére. A "Kalendáriumra" kattintva hónapról-hónapra nyomon követhető, hogy mi minden került terítékre! Az is kiderül, hogy akkortájt mi foglalkoztatta az értelmiséget. A fotókon pedig láthatóak vagyunk: minél régebben annál fiatalabban!

A legaktívabb tagok voltak: eleinte Jancsó Miklós, tartósan Márk Iván, Róbert Laci, Simai Mihály és neje, Ehrlich Éva és férje, Bacsó Péter, Böjte Jóska, Levendel Ádám, Szász Iván, Garas Dezső, Szabó Iván, Kozma Ferenc, Agárdi Péter, Gellért Kiss Lajos, Szabó András alkotmánybíró (a Vitéz utcában is ott volt), Szikinger István, Plankó Erika, Sz. Bíró Zoli, Galló Béla, Bodor Pál, Kende Péter, Lamm Vanda, Bart Pista, Vámos Tibor és Lőrincz Kálmán.

2004 elején Böjte József vállalta szervezésbe a segítséget. Így került sor Szapháry György a Magyar Nemzeti Bank elnökhelyettese meghívásával szervezett vitára, amelyet Simkó János moderált a monetáris és fiskális pénzpolitika problematikájáról, azaz mi történik a pénzel. Izgalmas, olykor heves vita volt és sok érdekes információ hangzott el nem csak a meghívott, hanem a vele vitatkozók részéről is.

A MA-Holnap vitaklub nyitva áll minden érdeklődő előtt. Üléseinken, találkozóinkon bárki javasolhat programot, vitatémát, polémiát a társadalom, a kultúra és más efféle "emberi lom" köréből.

A szervezők:
Böjte József:
06-30-5350-874
Deák Péter: 06-30-9411-330
Gáspár István: 06-30-9499-932

Copyright © by KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata All Right Reserved.

Published on: 2004-08-03 (2873 olvasás)

[ Vissza ]


- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds