2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200083
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Cirkusz és politika
Posted on February 03, Tuesday, 20:30:00
Topic: Háttér - információk, tények
Töredelmesen bevallom, Draskovics miniszter úr helyett is, hogy már általános iskolás koromban felfigyeltem a Cirkuszt, kenyeret! szlogenre, és nagyon tetszett. Úgy gondoltam, milyen jó lenne, ha miután megnéztük az okos majmokat és az okoskodó cirkuszi idomárokat, jóízűen elmajszolnánk egy nagy karéj zsíros kenyeret paprikával, paradicsommal. Aztán megnéznénk az állatok királyát, amint gyakorolja a tűzön járást. Apám másképp látta ezt. Ő inkább úgy gondolta, előbb munkát kell adni, aztán kenyeret. De máig megmaradt bennem, milyen okos volt az a bizonyos római költő, Iuvenalis, amikor kifigyelte, hogyan akarja a császár elterelni a polgárok figyelmét a politikáról.Úgy rémlik, a rendészeti miniszterünk is hallott már az említett rómairól, mert ő is cirkuszt kínált nagy hirtelen a miskolci rendőrfőkapitány kijelentése nyomán. Igaz, sem kenyeret, sem munkát nem ígérhet mostanság, így meg kell elégednünk a cirkusszal. Vajon terelni akarta a népet, vagy egyszerűen reflexből megmutatta, hogy ki az úr a háznál? Az is előfordulhatott, hogy ellenlábasai ragadták meg az alkalmat a főrendőr eltávolítására, de bármi is a valódi ok, melléfogott a miniszter úr.

A miskolci rendőrfőkapitány ugyanis csupán kimondott egy tényt, amit akkor sem tartanék rasszista megnyilvánulásnak, ha kiderülne, hogy van a bűnügyi statisztikában egy-két magyar elkövető is. Azért nem látok a kijelentésben rasszizmust, mert nem miskolci jelenségről van szó, a többi városunkban szintén cigányok követik el a hasonló bűncselekmények többségét, ahogy például a vonatokon is. De a miniszter úr nem kívánt szembenézni a valósággal, inkább lecsapott a kapitányra, az sokkal egyszerűbbnek látszott. Utólag persze már másképp fest a dolog, mert az össznépi felháborodás nyomán Pásztor Albertet visszahelyezték az állásába. Már azt sem értettem, hogy a szakmában miért nem érdeklődött a miniszter, de talán érdemes lett volna megkérdeznie a helyi pártvezetőket, uram bocsá’ a helyi cigányság képviselőit is. Még rosszabb a helyzet, ha arra gondolok, hogy némi helyszínelést demokrataként is megkockáztathatott volna.

Nem vagyok rasszista, sem cigánygyűlölő, mint ezt már többször kifejtettem a Klubhálón is. De sehogy sem tudom megérteni, miért nem lehet kimondani Magyarországon valamit, ami igaz? Már csak a cigányok érdekében is, hiszen ha egy-egy bűncselekményt ők követnek el nagyobb számban, talán náluk kéne keresni az okokat, netán a megoldást is. Mert ehhez kevés egy rendőrkapitány, sőt maga a rendőrség is, különösen, ha a politikának kell megfelelnie, nem a szakma követelményeinek. Tudom, kenyeret, tehát munkát kéne adni az embereknek, de nem javít a helyzeten, ha a legrosszabbat: cirkuszt és politikát adnak munka és szakszerű döntések helyett.

2798

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds