2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200112
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Kiküldött tudósítónk jelenti
Posted on February 05, Thursday, 20:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Pásztor Albert ügyében sokan kifejtették a véleményüket, én eddig kerültem az állásfoglalást. Úgy véltem, afféle médiaszemlézőként nem az a dolgom, hogy értékeljem a miskolci helyzetet - szívesebben minősítem a médiumok eljárását. Véletlenül a Népszavát választottam ki, de többé-kevésbé más napilap ürügyén is elmondhatnám ugyanezt.


A péntek este kirobbant botrány után a legpatinásabb magyar napilap gyorsan állást foglalt, a főszerkesztő-helyettes Dési János terjedelmes cikkben fogalmazta meg, hogy a miskolci rendőrfőkapitány hibázott, amikor cigánybűnözésről beszélt. Az a kisebbik bajom, hogy olyan újságíró ítélkezett, akinek az élete a népligeti szerkesztőség és a kőbányai tévéstúdió között telik el, „vidékre” legföljebb vitorlázni jár a Balatonra. A nagyobbik baj, hogy a szerkesztőség előbb nyilvánosságra hozott egy elvi, szerintem doktriner álláspontot, majd elküldte a munkatársát Miskolcra, hogy nézzen körül. (Fordítva jobb lett volna.) A tegnapi számban pedig megjelent Veress Jenő hétfői-keddi élményekről árulkodó riportja, amely nyilvánvalóan nem kerülhetett szembe a helyettes főszerkesztő íróasztal mellett kialakított felfogásával.

Veress kolléga jó újságíró, persze, ráadásul még humora is van (bár az utóbbi adottságra aligha volt szükség ebben a komor témában). Beszélgetett bolti eladóval, benzinkútnál tankoló cigányfiúval, rendőrautó névtelenül nyilatkozó utasával - inkább a hangulatot láttatja, semmint érdemleges információkkal traktálna bennünket. És itt érhető tetten az a sajtógyakorlat, amely odáig vezetett, hogy a vidéki Magyarországon egyre kevesebben olvassák az országos lapokat. Ha ugyanis a Népszava - és a Népszabadság kivételével a többi szerkesztőség - nem azzal kísérletezne, hogy Budapestről küld munkatársakat a helyi gócpontokra, hanem helyi újságírókból verbuválna tudósító-hálózatot, akkor a riportok nem hatnának felületesnek.

A konkrét példánál maradva Miskolcon dolgozik az egyik legügyesebb tanítványom, Nagy Zsófia, aki mellesleg tavaly ősszel elnyerte az ifjúsági Pulitzer-díjat, tehát a Népszava akár föl is figyelhetett volna rá. Egy helyi digitális újság munkatársaként az első pillanattól kezdve figyelemmel kísérte Pásztor Albert tevékenységét. Ő sokkal árnyaltabb képet rajzolhatott volna a miskolci romák helyzetéről, mint az átutazó riporter. Tudósítói alkalmazása ellen szól viszont, hogy másként látja a helybéli valóságot, mint a Népszava íróasztal mellett ítélkező főszerkesztő-helyettese.


2613

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds