2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200149
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Lovas megmentők
Posted on February 05, Thursday, 21:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Czehelszki Levente az egységben látja az erőt. Nagy Zsófia jegyzete is azt sugalmazta, lényegében mindenki ugyanazt akarja, csak mégis máshogy. És itt a „máshogyon” van a hangsúly, hiszen azért mégsem mindegy, hogy „Űzzük el a cigányokat hazánkból!” vagy „Jó közbiztonságot, kevesebb rablótámadást!” jelmondattal indulunk neki egy tüntetésnek, esetleg éppen ezen gondolatokkal a fejünkben tesszük ki a lábunkat otthonról.


Mert ugyan még csak-csak kitehetjük, de bármi zeng is a fejünkben, nem biztos, hogy visszaérünk, vagy netán a lakást sem úgy találjuk, ahogy ott hagytuk. Így járt ezzel az az öreg néni is, aki egy Debrecen melletti tanyán tölti minden hónapnak a felét, s visszaérve portájához üres udvart talált. A fatolvajok ugyanis mind egy szálig elvitték, amit előzőleg összeszedett az erdőből. Többször is megismétlődött ez, de idővel, amint tudomásukra jutott, hogy a polgárőrség arra járőrözik, abbamaradtak az incidensek. Lóval járják ugyanis a debreceni polgárőrök a város környéki tanyákat, ahol mostanában elszaporodtak a bűncselekmények.

Azt mondják, lóháton könnyebb, hiszen így nem hallják a rosszban sántikálók a motor zúgását, s odalopakodva könnyebb őket elijeszteni. De nem csupán rájuk figyelnek. A környéken lakók helyzetét is megkönnyíti az a néhány fő, akik az elhagyatott környéken, egymástól kilométerekre élő embereknek próbálnak segíteni. Hogy hogyan? Nem pusztán riogatással, de a távoli boltba is elmennek, ha megkérik őket azok, akik a hótól vagy az olykor térdig érő sártól nem tudnak biciklire ülni. Egy fiatal anyukának pedig csupán ők jelentik a kapcsolatot a külvilággal, hiszen férje külföldön dolgozik, és nem vághat neki az útnak egy csöpp gyermekkel.

Akik ezt összehozták, egyszerű emberek. Egy hetvenhat éves polgárőr, aki egész életét arra szentelte, hogy segítsen másokon, hogy a szépre, jóra nevelje a fiatalságot. És egy nagy igazságérzettel megáldott lótulajdonos, aki felajánlotta állatait erre a célra. Egy napba is belekerül, míg szekérrel végigjárják a tanyákat, órákig karisztolnak az erdőben, hogy lefüleljék a bűnözőket, mindenkihez van egy kedves szavuk - ingyen. Mert támogatást külön erre a célra nem kapnak. Az idős polgárőr vizet hord egy még idősebb néninek, telefonkártyát vásárolt neki, hatvanezres számlát fizet saját telefonjára, hogy mindenkivel tudja tartani a kapcsolatot, akivel szükséges.

Nincsenek kiképezve, nincs több joguk, mint az átlagembernek. De azt mondják, nem is kell. Tudják, hogy mit kell tenniük, számukra természetes, hogy nem hagyják cserben a rászorulókat. Van köztük cigány is. Egyikőjük sem ítél meg senkit bőrszín alapján, csak tetteik szerint. Ők megtehetik. Mint ahogy mindenki más is. Bár félő, ha mindenki így cselekedne, Magyarország fejeseinek is lenne miért aggódniuk.


2847

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds