2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200129
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Mándok lassan már olyan, mint Chicago
Posted on February 06, Friday, 17:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Alig néhány órás a hír, hogy Északkelet-Magyarországon egy lány megverte egy helybéli tanárnőt. Munkatársunk, Matey István a helyszínen járt, és beszélt a támadó családjával. (Z. L.)


Katika, a huszonhat éves mándoki tanítónő bántalmazásáról csak félve mertek beszélni a helybéliek. A legtöbb ember szemében bizalmatlanság, másokéban az indulat tüze lobogott.

- Ez így nem mehet tovább, Mándok lassan már olyan, mint Chicago - közölte indulatosan egy édesanya, akinek éppen a napokban verték meg gyermekét az iskolában. - Szinte nem is telik el úgy nap, hogy ne lehessen hallani valamilyen cirkuszról. Az én fiamat is megverték, úgy jött haza reszketve - folytatta az ingerült édesanya. - Nemcsak a cigányokkal van gond, de kétségkívül őket emlegetik a leggyakrabban. A vécébe betuszkolják a gyerekeket, és elveszik a zsebpénzüket, a gyengébbeket folyamatos rettegésben tartják - mondta.

- Én a Katika megverésén sem lepődöm meg, volt itt már többször is, hogy nekimentek a tanároknak, csak nem lett belőle ekkora ügy - szólt közbe egy biciklijét toló asszony. - Ezzel a verekedő lánnyal is volt már probléma, én olyanról hallottam, hogy kivette a tetűt a hajából, és azzal ijesztgette a többit. Olyan is volt, hogy a többi gyerek hajába dobálta. Nem is csodálom, hogy Katika ezt szóvá tette.

A helybéliektől kapott, nem megerősített információink szerint a verekedő, tizennyolc éves lány ellen jelenleg tíz feljelentés van érvényben. A fiatal pedagógust is szerettem volna megkérdezni, de helyette csak a nagymamája mondott néhány szót.

- Katika nálunk töltötte az éjszakát, még a történtek hatása alatt van - mondta. - Nem nagyon beszél a történtekről, mi se kérdeztük, nem akarjuk felzaklatni.

Az állapota felől érdeklődve megtudtam, hogy agyrázkódása van, és több helyen zúzódása is, ahogy nekilökték a radiátornak. Egész nap csörög a telefon, a gyermekek érdeklődnek felőle, ők is megijedtek. Egyikük annyira sokkos állapotba került, hogy félelmében a sötétítő függöny mögé bújt. A verekedéssel gyanúsított cigány család felől érdeklődve a helyiek próbáltak útba igazítani, egy markos férfi meg is jegyezte:

- Én a helyében nem mennék oda. Legalábbis nem egyedül.

A fővárosból nemrég Mándokra települt család lakhelyét keresve szűk utcákon vezetett az út, olyanokon, amelyet a helyiek csak számokkal láttak el. Egyes utca, kettes utca, egészen a hatodikig kellett autóznom, mire egy ház előtt népesebb csoportra lettem figyelmes. A veréssel gyanúsított nő némi unszolásra állt kötélnek, és vállalta, hogy arc nélkül nyilatkozik. Szerinte a pedagógus provokálta őket, mivel gyereküket ráncigálta, és nem engedte, hogy szerepeljen a farsangi mulatságon.

- A tanár a kislányt lehordta mindennek, megrángatta, a sarokba szorította, majd letagadott mindent. A kislány sírva jött haza, úgy mentünk fel a lányommal - mondta az anya. - Ő előbb ért a kultúrházba, mert próbáltak, ő a hajába kapott, meg ellökte, én meg úgy szedtem széjjel őket. Ennyi volt az egész, én meg nem is bántottam, a tanárnő meg úgy tett, hogy én is bántottam. Egy újjal nem nyúltam hozzá - folytatta.

Kíváncsi voltam, vajon megbánták-e a történeteket, mire az anya elmondta - Persze, hogy megbánta a lányom - majd hozzátette: - Az éjszaka meg a rokonai betámadtak itt minket, csak nem tudom minek.

- Félnek? - kérdeztem.

- Nem félek én, mitől féljek? Ha nekik van kivel támadni, akkor nekünk is lesz, de hát én nem csinálok olyat. Megbánta ő már az egészet - felelte az édesanya.

Ezután megegyeztünk, hogy készítek még néhány fotót, de ekkor megjelent egy tagbaszakadt férfi, aki elindult felém.

- Mit kamerázik még, ki engedte meg? Takarodjanak innen, elég volt magukból - üvöltötte.

Ezek után jobbnak láttam elhagyni a Chicago-t, akarom mondani Mándokot.

3731

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 7


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds