2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200107
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Verbális kiképzés
Posted on February 07, Saturday, 18:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Kommunikációs tréningre küldik a rendőrfőnököket. A verbális kiképzés célja, hogy felkészítsék a kapitányokat, ha erőszakos újságírók provokatív kérdéseket tennének föl nekik. A zseniális ötlet Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány drámája nyomán tanult emberek kútfejéből ered. A rendőr, aki gondolt egy nagyot, és statisztikai kimutatásokra hivatkozva azt merte mondani, hogy a városban történt „közterületi rablások elkövetői cigány emberek”. Minthogy a válság már a fejekben is elég nagy zűrzavart okozott, az igaz embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát-alapon, a miskolci rendőrkapitányt is elkapták. Áthelyezték, visszahelyezték, a nép végre megint tüntethetett, és a bolhából megint egy jókora elefánt kerekedett.


Az egyik napilapnak nyilatkozó rendőr szerint, aki már részt vett kommunikációs tréningen, Pásztor Albert elkerülhette volna eme kényelmetlen helyzetet, ha korábban elvégez egy kommunikációs tanfolyamot. Voltam már efféle tréningen, igaz, nem rendőröknek szólt. Először csak ismerkedtünk a jelenlévőkkel, babzsákokkal hajigáltuk egymást, mindenki mosolygott, és csupa szépet mondott magáról. A különféle szituációk gyakorlása jó alkalom volt arra, hogy mindenki kedvére produkálhassa magát. A humort és a „komoly” színészi játékot nem igénylő, amolyan mindennapi, hivatalos jelenetek előadására majdhogynem kényszeríteni kellett a társaságot, köztük engem is.

Nem hiszek az adott helyzetekre való felkészülésben. Ha valaki begyakorolja a lehetséges kérdésekre adható lehetséges válaszokat, majd a megmérettetésen tízperces mondókája felénél megakad, és elfelejti, hogy miről beszél, minden bizonnyal hülyébb ember benyomását kelti, mint az, aki mindössze egy rövid mondattal válaszol. Szépségkirálynő-választásokon gyakorta előfordul, hogy a szépségek betanulnak egy szöveget, aztán szegénykék a nagy izgalomban úgy belegabalyodnak, hogy az ember végül megsajnálja őket.

Nehéz elképzelni, hogyan zajlik majd ez a rendőr-tréning. Első körben valószínűleg a politikusok tartanak kiselőadást arról, hogyan kell gátlástalanul hazudni. Ezt követően Draskovics Tibor lép színpadra, és a rendvédelmi miniszter elmagyarázza a jelenlévő rendőrfőnököknek, hogy az igazság nem itt, hanem odaát van, ám oda „az állam képviselője nem léphet át”. Hiba lenne azt várni, hogy az alkalmazottak a főnök szájíze szerint beszéljenek, ha még ő maga sem tudja, hogy mit is kellene mondani.

2517

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds