2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200139
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Nem kellene összefogni?
Posted on February 24, Tuesday, 18:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Mindenki tiltakozik. Ez jó. Közzé is teszünk minden tiltakozást, amelyet eljuttatnak hozzánk a különféle civil szervezetek, szerveződések. Most is közreadunk egy csokrot. Ha már az együttműködést nem lehetett megszervezni, legalább egy helyen legyenek megtalálhatók a tiltakozások. Legalább tudjanak egymásról a tiltakozók. Aztán egyszer talán erről eszébe jut valakinek valami…
Szerk.Kérjük a magyarországi egyházi vezetőket, hogy mozgósítsák híveiket
a gyűlölet, az embertelen, istentelen eszmék elleni harcban!


A baloldali fiatalokat tömörítő Demokratikus Hálózat elnöke Galba-Deák Ádám és Hegyi Gyula európai parlamenti képviselő a következő levelet juttatta el a magyarországi római katolikus, református, evangélikus, zsidó, görög katolikus és unitárius egyházi vezetőknek.

Magyarországon nagy baj van. Valami szörnyűség készül. Szinte már tapintható az a feszültség, amely visszafordíthatatlan módon készül szembefordítani magyart a magyarral. Gyilkos indulatok készülnek felszínre törni, hogy maguk alá temessenek egy nemzetet. A gyűlölet, a hitetlenség, a vérgőzös ideológiák borítják el a néhány napja még tiszta elméket. Sok a hangos uszító és kevés a bátor ember, aki eme készülő új vészkorszak hajnalán fel mer állni és hitet tesz a béke, a magyar nemzet belső békéje mellett.

Ez a gyűlölet már nem ismer határokat. Már szinte behatárolni sem lehet, hogy kiket kívánnak elpusztítani az embertelenséget büszkén zászlajukra tűző istentelen uszítók. Nem csak a fekete seregükkel van a baj, hanem azokkal az ezrekkel, talán már tízezrekkel, akik többségnek hazudják magukat és készülnek törvényt ülni vélt ellenségeik felett. Uszító szavaikra oly kevés a válasz, hogy a pusztításra készülődés ricsajában meg sem hallja a csendes többség, amely rettegő, visszahúzódó többséggé kezd válni.

Közös a felelősség! Mi, demokratikus elkötelezettségű emberek ezúton nagy szívességet kérünk Öntől és mindazoktól, akik hívő közösségeiket vezetik. Szólaljanak fel, tegyenek hitet, ítéljék el a gyűlöletet! Foglaljanak állást a magyar nemzet belső békéje mellett! Óriási az erő, amelyet a hívő emberek ebben az országban jelentenek. Ilyen helyzetben hatalmas is a felelősség, hiszen az embertelen, istentelen eszmék elleni küzdelemben elmondhatatlan erőt jelent, ha híveik vallási vezetőik útmutatása alapján jobb belátásra próbálják bírni a vérgőztől megszédülni látszó embertársaikat. Segítsenek!

Ne nekünk, hanem ennek a sokat szenvedett országnak! Vértezzék fel a hívő embereket emberséggel, hittel, hogy általuk is elkerülhető legyen egy új vészkorszak!
Sokan azt mondják, hogy vannak gondok, de nincs ok az aggodalomra. Vajon meddig kell még ilyen frázisokat hallgatni? Köztiszteletben álló sportolók, kisgyermekek brutális meggyilkolása nem mutat rá kellőképpen arra, hogy nagy a baj a fejekben? Meg kell várni, hogy oda-vissza csapó lincselési hullámok végleg szembeállítsák egymással magyart a magyarral?

Az Ön hite is azt tanítja, hogy Isten előtt mindnyájan egyformák vagyunk. Ezt vonják kétségbe mind többen ezen a párezer négyzetkilométeren, amelyet pár millióan hazának mondunk.

Két út áll előttünk. Az egyik a békés, a közös boldogulás útja, a másik a vérrel, tűzzel, gyűlölettel kikövezett pusztulásba vezető út. Sokan akarnak elindulni ezen a pokoli úton, kérjük tegyenek meg mindent Önök is hozzánk hasonlóan, hogy az ország józanságát megőrizve járható úton haladjon tovább!

Megtisztelő figyelmét köszönve!
Budapest, 2009-02-24, (egy nappal a tatárszentgyörgyi családmészárlás után)

 
Galba-Deák Ádám                                       Hegyi Gyula
Elnök [Demokratikus Hálózat]            európai parlamenti képviselő
06-20-230-3483
info@demokratikus.hu

MEASZ: Tatárszentgyörgy sajnálatosan bizonyítja, hogy szükséges a "demokrácia csomag"

A MEASZ Összefogás a Demokráciáért a tatárszentgyörgyi megdöbbentő tragédia után ismét felhívja a közvélemény formálóinak (politikusoknak, újságíróknak, művészeknek stb.) a figyelmét saját felelősségükre, hiszen megnyilvánulásaikkal, tevékenységükkel az indulatokat gerjeszthetik, de jótékonyan hozzájárulhatnak azok csökkentéséhez is.

Történelmi a felelősségük azoknak a "szélsőjobbikosoknak" és támogatóiknak, akik a Magyar Gárdával szítják a cigányellenes hangulatot. A MEASZ megismétli fél évvel korábbi felhívását, amelyben
kezdeményezi: a Magyar Parlament hozzon átfogó törvényt a demokrácia erősítésére.

Hanti Vilmos,
a MEASZ - Összefogás a Demokráciáért elnökeAz Összefogás az erőszak ellen mozgalom
Nyílt levél
Budapest, 2009. február 24.


Hétfőre virradóra újabb erőszakos bűncselekményre került sor, melyben egy ötéves kisfiú és édesapja vesztették életüket. Nemrégiben Marian Cosma sportoló brutális halála döbbentette meg az országot, de ezek mellett nap mint nap történnek kevesebb figyelmet kapó bűncselekmények.

Mindemellett tény, és ki kell mondani, hogy a rendőrség és általában véve az igazságszolgáltatás nem tud megbirkózni feladataival és egyes esetekben a nyomozás megkezdésétől az ítélethozatalig látványos hibákat vétenek. Az ország lakossága mindebből azt látja, hogy míg zavargások esetén egyes rendőrök törvényeket is áthágva és később egymást védve alkalmaznak indokolatlan erőszakot, akár ártatlan járókelők ellen is, addig a szervezett bűnözői csoportok és az etnikai alapú támadások ellen nem lépnek föl akkor sem, ha rendelkeznek az ehhez szükséges információval. A Veszprém környéki bűnbanda a helyi hatóságok orra előtt folytatta látványosan törvénysértő életvitelét, a tatárszentgyörgyi tragédiát követően, pedig az ottani hatóságok tagadták az idegenkezűség látványos tényét. Mindezen tapasztalatok mára soha nem látott mértékben korbácsolták fel az indulatokat, mely folyamatot a romló gazdasági helyzetből fakadó mindennapos problémák és a szélsőséges csoportok uszító magatartása csak tovább erősíti.

Mi civilek, az Összefogás az Erőszak Ellen mozgalom tagjai, ezért azt kérjük a kormánytól és az illetékes szervektől, hogy állítsák vissza a bizalmat az igazságszolgáltatásban. Tartassák be a jelenlegi törvényeket, mielőtt széles rétegek kezdik követelni a szigorúbb törvények és embertelen rendszabályok bevezetését, amelyek csak az erőszak és igazságtalanság terjedését hoznák magukkal. Tegyék egyértelművé, hogy bőrszíntől függetlenül minden állampolgár számíthat rájuk és szintén bőrszíntől függetlenül minden bűnözőnek ugyanúgy felelnie kell tetteiért.

Emellett azt kérjük, hogy a kormány tegyen valódi lépéseket a jelenleg szegénységben és mélyszegénységben élő milliók helyzetének gyökeres rendezésére. Hiszen a szociális problémák növekedése - az egyértelmű hátrányokon felül - nagymértékben hozzájárul a feszültségek kiéleződéséhez.

Tisztában vagyunk vele, hogy a helyzet megoldása nem csak az államon múlik, így minden magyar állampolgárhoz is fordulunk egyúttal. Bár, mélységes szomorúságot okoztak az utóbbi hetek erőszakos cselekedetei és az ezeket követő ingerült vélemények elszaporodása, örömünkre szolgál, hogy számos újszerű kezdeményezés is napvilágot látott. Ezekben a többségi és a roma magyarok egyaránt hitet tettek egy közösen építendő, megbékélésre és együttműködésre alapuló ország mellett.

Egyre többen ismerik fel, hogy a különbség nem romák és nem-romák között van, hanem bőrszíntől függetlenül a becsületes és becstelen emberek között. A fokozódó indulatok között is egyre többen mernek hangot adni annak, hogy teljes etnikai csoportok kollektív bűnösként való stigmatizálása emberileg elfogadhatatlan és a társadalmi demokráciára borzasztóan káros. Etnikai csoportok egymás ellen fordulása rossz lenne minden magyarnak: rossz a cigánynak, rossz a nem cigánynak. Egyedül a szélsőséges csoportok profitálnak belőle, amik éppen ezért be is vetnek minden lehetséges eszközt a konfliktus mesterséges fokozására.

Arra kérünk hát minden magyar állampolgárt etnikai hovatartozástól függetlenül: tegyen hitet a békés együttélés, a törvények betartatása, valamint az erőszak- és megkülönböztetés-mentes megoldások keresése mellett. Adjon hangot ennek a törekvésnek, segítsen szűkebb és tágabb környezetének azzal, hogy a kirekesztő és erőszakot követelő álmegoldások mellé alternatívát kínál. És végül, de nem utolsósorban keresse és támogassa mindazon csoportokat és kezdeményezéseket, amelyek aktívan igyekeznek tenni mindezen célokért!

Összefogás az erőszak ellen mozgalom tagjai
www.osszefogas.org


További info:

Daróczi Ágnes, Romédia Alapítvány
06-30-2127521

Alföldi Andrea, Európai Feminista Kezdeményezés
06-20-947-3011

Kópiás Attila, Humanista mozgalom
06-30-406-9977

Ma Tatárszentgyörgyön virrasztó lesz 6-tól egész éjjel, a lelőtt apa és kisfia emlékére, gyertek el, hogy kifejezzük együttérzésünket és azt, hogy elég volt az erőszakból és a rasszizmusból!


Bódis Kriszta
9228

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds