2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200087
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Tűzeset, tűzoltás, kettős gyilkosság
Posted on February 25, Wednesday, 14:30:00
Topic: Háttér - információk, tények
A zona.hu-n éppen a Gellert Tamás A lézeres gyilkos című könyvének apropóján született írást olvastam, amikor az „egyszerű” tatárszentgyörgyi tűzeset kettős emberöléssé kezdett futótűzszerűen átalakulni a világhálón.


A véletlenek műve is lehet, hogy olyan könyvről olvastam, ami egy rémisztő svéd gyilkosságsorozatról szól, amiben a főszereplő tettes látszólag véletlenszerűen válogatja áldozatait, az egyetlen közös vonásuk, hogy mind bevándorló. A cikkből kiderül, a támadások idején az akkori svéd szélsőjobboldal éppen bejutott a parlamentbe, a tettes utáni nyomozásba rengeteg hiba csúszik, a kormányzó politikai erők tehetetlenek, satöbbi - igen el kellene olvasni az egész könyvet, aktuális. Ha nem is mindenben egyezik a jelenlegi magyar helyzettel, meglepő hasonlóságok fedezhetőek fel.

De a mostani eset kiverte a biztosítékot nálam. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a tűzvizsgáló zárlatot gyanít kiváltó oknak, a kiérkező orvos füstmérgezést az áldozatokon. A rendőrök meg csak nézelődhettek, mert kiderült, hogy a lezáratlan környéken mindent összejártak, kevés az értékelhető nyom. Majd néhány óra múlva az áldozat családtagjai, ismerősei a kordon nélküli helyszínen vérnyomot, lőszerhüvelyt, lövésnyomot találnak, a rendőrség még a boncolásra vár. Aztán az Index című portálnak a Pest megyei rendőrfőkapitányság bűnügyi főigazgatója azt nyilatkozza, régóta tudtak az erőszakos halálról. Ennyi ember tévedne? Ennyi ember végezné hanyagul a munkáját?

Itt jegyezném meg, hogy ami eddig történt, micsoda tájtalaja a konspirációs elméleteknek. Külön írást érdemelne, eddig hány ötletem támadt megmagyarázni ezt a szerencsétlenkedést. Nem régi eset, hogy egy pécsi háziorvos agyvérzést diagnosztizált egy holtan talált idős asszonynál, majd a boncolás tisztázta: tizennégy mellkasi késszúrás végzett vele. A figyelmetlen orvos figyelmeztetést kapott. A rendőrök korábbi „tévedéseit” nem is kezdem sorolni, elég Mórra gondolni, vagy éppen a Cozma-gyilkosság egyre érdekesebb, fokozatosan kiderülő részleteire.

Ki vagy kik lehetnek a tettesek? A svédekhez hasonlóan egy pszichopata, aki jelen esetben cigánygyűlölő? (Érdekesség, hogy Svédországban német-svájci bevándorló volt a tettes.) Egy beteges bosszúálló, akit cigányok részéről ért korábban támadás? Tervezett, szélsőjobb merénylet? Romák egymás közötti harca? A válság miatt egyre nehezebben fizetett uzsorarészletek miatti megfélemlítés? Akkor is jogos lehetőség, ha most azt olvassuk: ez a család nem élt soha a „kamatos pénzzel” - nem hiszek el automatikusan valamit, mert valaki leírta egyszer.

A svédeknél a merényletsorozat tettesének elfogása jelentős politikai változásokat indított el, a skandináv ország talán még ma is az egyik legbefogadóbb állam egész Európában. Néhány napig volt szerencsém megtapasztalni nem idegengyűlölő természetüket, pedig legtöbbször spanyolnak vagy egyéb mediterrán országból származónak véltek. Persze, általánosítani is könnyű ennyiből. Kíváncsian várom a fejleményeket.

3084

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds