2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200152
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Jöhetnek a fegyverek!
Posted on February 28, Saturday, 19:30:00
Topic: Háttér - információk, tények
Szépreményű újságíró-társam, Czehelszki Levente tegnap sem fukarkodott a jelzőkkel és érzékletes kifejezésekkel az Inform Médiát szapuló jegyzetében. Gurultam a nevetéstől néhány eredeti fordulat és szókapcsolat-láttán, de azt mégsem árulom el, hogy a felhozott vádakkal egyetértek-e vagy sem. Szeretnék még ugyanis egy ideig ennél a „kangörcsös kamaszokat” foglalkoztató, csöcsölős portálnál dolgozni.


Megnyugtatásul hadd közöljem váltótársammal, hogy ma nem kizárólag cicikről, szex-pozítúrákról és világvégi véres botrányokról szóltak a címek a Borsod Online-on. Egyik alkotásom ugyanis Borsod fegyverkezik? címmel látott napvilágot. Elismerem, bulváros. De akkor is tény, hogy az utóbbi időben Miskolcon és környékén a gázfegyver-eladások száma a többszörösére nőtt. Országszerte hasonló az ábra: rekordmennyiségben fogynak az önvédelmi eszközök. Nem kell nagy ész hozzá, hogy kitaláljuk: a jelenség hátterében az elmúlt hónapok véres eseményei állnak, amin lökött még egy nagyot a gazdasági válság és a média tupír-funkciója.

A gázpisztoly laikus szemmel nézve a megszólalásig hasonlít egy valódi lőfegyverre. A különbség a kettő között csupán annyi, hogy a ravasz meghúzása után golyó helyett gázfelhőt lövell ki magából. No meg a birtoklásához nem szükséges engedély. Ha azonban az utcán is magunknál szeretnénk tudni a fegyvert, ahhoz már a tizennyolcadik életév betöltése, magyar állampolgárság és büntetlen előélet kell. Végigkérdeztem egy sereg vadászboltban csemegéző embert - köztük nőket és időseket is -, miért döntöttek úgy, hogy ezentúl pisztolytáskát viselnek az oldalukon. Válaszaikat akárha három sablon közül választották volna ki. Egy: „Nem véd meg senki, ha én nem teszem. A rendőrség semmire sem jó.” Kettő: „Engem nem fognak a cigányok terrorizálni.” Három: „Így biztonságban érzem magam.”

Feleleteik egybevágnak a meginterjúvolt társadalomkutató szavaival: gazdasági és társadalmi válság idején az emberek úgy érzik, védtelenné váltak. Nem kell ahhoz a közbiztonság súlyos romlása, hogy úgy érzékeljék: bőven van félnivalójuk. A tehetetlenség, a szükség pedig feszültséget és agressziót szül. De mit szülnek a fegyverek? Aligha békét és biztonságot. Vajon mi a következő lépés? A szociológus - csakúgy, mint mi, mindannyian - borúlátó.

Hamarosan talán nyakra-főre rántják majd elő súlyos sérülés okozására képes ál-pisztolyaikat az emberek, ha a kamasz nem adja át helyét a villamoson, vagy ha megkérdi az időt valaki az utcán. S ha már ez sem lesz elég, jöhetnek az igazi fegyverek.

2639

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds