2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208839
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Belpolitika: Nem tudják az emberek, mire fognak szavazni
Posted on November 10, Wednesday, 12:32:49
Topic: Háttér - információk, tények
Súlyos terheket róna a szociális ellátásokra és munkaerőpiacra is, ha a kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok akár csak százezres nagyságrendben települnének át Magyarországra – közölte a két érintett tárca politikai államtitkára kedden Budapesten.

Kevesebb lenne a munkahely és a támogatás, több az elvonás A kormány kérésére hat tárca vezetője készített hétfőig előzetes számításokat arról, hogy milyen következményekkel jár a határon túli magyarok jogainak kiterjesztése attól függően, hogy mit tartalmaz a többségi döntés.
Kevesebb munkahely, alacsonyabb fizetés „Ha a kettős állampolgárság hatására százezres nagyságrendben jelennének meg álláskeresők Magyarországon, az a munkanélküliségi ráta növekedését és csökkenő foglalkoztatási szintet eredményezhetne, lenyomhatná a már dolgozók bérét és 35-40 milliárddal növelné a Munkaerőpiaci Alap kiadásait”– mondta Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára. Szerinte a kettős állampolgárság hatásait összefoglalva úgy lehetne jellemezni, hogy mindenképpen nőnek a Munkaerőpiaci Alap kiadásai. A tárca számításai szerint az intézkedés minimálisan 35-40 milliárdos terhet jelentene a Munkaerőpiaci Alapnak. Az ebből adódó probléma a politikus szerint kétféleképpen oldható meg: járulékemeléssel, vagy más költségvetési források elvonásával.
Elmondása szerint Magyarországon egyszerre jellemző a túlkereslet és a túlkínálat, havonta a 80-100 ezer üres álláshelyre 360-380 ezer regisztrált munkanélküli jut, és mintegy 25 ezer állás marad. Ezek többsége szak- és betanított munkási állás. „Abban az esetben, ha ezt a 25 ezer állást be lehetne tölteni, akkor ez a munkaerőpiac számára előnyös is lehet, azonban ha csak 100 ezer munkavállaló megjelenne a munkaerőpiacon, az már bizonyos többletkiadásokat okozna” – mutatott rá. Mint mondta, ha valaki magyar állampolgárságot kap, akkor jogosult a munkanélküli segélyre, felnőttképzési normatív támogatásra, álláskeresést ösztönző juttatásra, alanyává válik a munkaerőpiaci szervezet minden szolgáltatásának és támogatásának. Az államtitkár a kérdés megoldását a határon túli magyarok szülőföldön való boldogulásának támogatásában látta. Milliárdos tehernövekedés a szociális szférában Kórózs Lajos, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkár azt mondta, már néhány ezer fő megjelenése milliárdos nagyságrendű kiadást eredményez a szociális szférában. „Ha valaki már egynapos munkaviszonnyal rendelkezik, minden olyan jogosultságot meg fog kapni, amely a társadalombiztosítás alrendszeréből finanszírozott” – tette hozzá. Az állampolgársággal járó juttatások között van például a családi pótlék, a GYES, GYED, a rokkantsági juttatások, a szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások, valamint a nyugellátások. Ezeket az önkormányzatok, az egészségügyi minisztérium, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az Országos Nyugdíjfolyósító Intézet állják. „Nyolcszázezer ember áttelepülésével számolva ezek a kiadások 161 milliárd forintot tennének ki” – mondta az államtitkár.
Kórózs Lajos egy kérdésre válaszolva kijelentette: azt sem tudják az emberek, hogy miről fognak szavazni. Szerinte először azt kellet volna tisztázni a „tisztelt kezdeményezőknek”, hogy mire kérik az aláírásokat. „Erre rácsatlakozott a mélyen tisztelt Fidesz, látván a politikai népszerűségük csökkenését” – fogalmazott. A politikus szerint a kezdeményező Magyarok Világszövetsége biztosan nem tudja, hogy például Ukrajnában, aki magyar állampolgárságot kér és kap, az elveszíti ukrán állampolgárságát.
A Fidesz elnökének azon kijelentésére, hogy a kettős állampolgárság európai útlevelet jelent, úgy reagált: „Ettől nagyobb butaságot már régen mondott”. Mint mondta, ha a kettős állampolgárság útlevelet jelentene, akkor aki ezt megkapja, az európai uniós állampolgárságot is kap. „Végiggondolta-e egyáltalán Orbán Viktor, hogy Európával hogyan rendezi el ezt” – tette fel a kérdést.

3555

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Bencsik Gyula


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds