2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200120
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: A panda halála
Posted on March 11, Wednesday, 20:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
A Balogh Zsuzsi által látott videóhoz nekem is volt szerencsém tegnap. Elég felkavaró darab, kiváltképp, hogy a benne látottak valóban megtörténtek valami lepra vasútállomáson, nem pedig valamely Mundruczó-darab alternatív színházi közegében szembesülünk velük. Váltótársam gondolatmenetének végkövetkeztetése azonban nem kimondottan tetszik: az eset után többek közt a férfitársadalmon veri el a port, ami egyébként is elég olcsó és hatásvadász lépés, most meg aztán pláne érthetetlen, amikor is a felbujtó, egyben a videó narrátora egyértelműen lány.


De egyébként bennem is egyből a Zsuzsa által feltett kérdések fogalmazódtak meg: hol van ilyenkor bármely hivatalos közeg, vagy az utca járókelője? Abban se vagyok biztos, hogy ha jelen lettek volna, szuperhősként törtek volna a vegzált tinédzser segítségére. Ma inkább dívik az alantas meghunyászkodás, még ha orrunk előtt történjék is bármily visszataszító incidens. Ez is érthető valahol, sajnos - nem csoda, hogy senkinek sincs kedve ujjat húzni a túlerőben támadó, emberségüket még az iwiw-adatlapokon is levedlett bűnözőkkel.

Szélsőségesék persze most is megkongatták a cigányozás vészharangjait - bár szerintem ez most totál mellékes, elvetendő tévút. Tizenéves suhancokról volt szó: lehet, hogy cigányok voltak, talán meg nem, de akárhogy is: börtönbe velük, de azonnal, mert ezek már fix, hogy nem lesznek soha értékes tagjai a társadalomnak, adóforintjaikból pedig soha nem lát egy fillért sem állam bácsi.

A rendőrség egyébként megindította az eljárást a három troll ellen. Terhelő bizonyítékuk a perverz módon maguk által elkészített videófelvétel volt. Hogy valaki direkt videóra is vegye a saját maga által elkövetett bűncselekményt - hiába, tényleg nagy az Isten állatkertje. Ma, a kétezres évek képkorszakát élve, ne csodálkozzunk, ha sok bűntényt annak mozgóképre vett változata alapján ismerünk meg. Elővigyázatlan bűnelkövető könnyen kerülhet (és kerül is, reméljük) térfigyelő és biztonsági kamera, videózó turista vagy egyéb felvevőgép lencséjének fókuszpontjába. Vagy ha elég hülye: felveheti az esetet magának. Hogy röhögjön a „rajokkal” rajta este a vidéki dizsiben. Menthetetlen esetben feltöltheti a YouTube-ra.

Dunsztom sincs, hogy került fel tárgyalt videónk az internetre, de felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar rendőrség mennyire nem vizsgálja az újkor televízió-pótló eszközét, a videomegosztó portálokat. Mi más lehet a magyarázat arra, hogy az enyingi banda siófoki vonulása immáron fél éve elérhető több honlapon, nyomozás az ügyben azonban csak a veszprémi gyilkosság után kezdődött? A vicces kis tüsszentő panda szerintem is aranyosabb, lehet, hogy én is azt nézném inkább munkaidőben. Talán ha majd kamerák tüzében azt is leszúrják, akkor elindul valami.

2819

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds