2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947577
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Az Oscar- díjas Művészetek Palotája
Posted on June 15, Thursday, 15:20:01
Topic: Budapest aktuális
A Művészetek Palotája nyerte el az építészeti szakma legkiemelkedőbbnek mondott nemzetközi elismerését, a FIABCI Prix d'Excellence 2006. évi díját.


Idén a Művészetek Palotája kapta az építészeti, illetve ingatlanfejlesztési Oscar-díjként számon tartott „FIABCI Prix d’Excellence 2006” kitüntetést az úgynevezett „specialized” kategóriában, amelyben a nagyközönségnek olyan termékeket és szolgáltatásokat kínáló épületeket díjaznak, mint például egy oktatási vagy egy közművelődési intézmény, egy könyvtár vagy egy repülőtér. A díjat a világ egyik legtekintélyesebb napilapja, az amerikai The Wall Street Journal és a FIABCI alapította. A FIABCI Prix d'Excellence az építészeti csúcsteljesítményeket ismeri el. Az 1951-ben alakult, 56 országot átfogó FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség) minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj-pályázatot (Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztéseinek kiválasztása és jutalmazása, mely a minőséget és a működtetés színvonalát ismeri el, s nem csupán az esztétikai, méretbeli vagy funkcionális tulajdonságokat. A zsűri tagjai nemzetközileg elismert kimagasló ingatlanszakértők. Az elbírálás fő szempontja az, hogy „milyen mértékben szolgálja az adott ingatlanfejlesztés a társadalmi érdekek érvényesülését”, mennyiben javítja a megvalósult létesítmény az adott település lakosainak életkörülményeit, s miként elégíti ki a felhasználó igényeit.

A Zoboki Gábor építész által megálmodott épületről mindenkinek megvan a véleménye. Van, aki szerint a minden este más színben világító épület gyönyörű, Budapest új ékessége, azonban van olyan vélemény is, mely szerint túl nagy, egy ronda, rideg monstrum. Azt viszont kevesen vitatják, hogy funkcionálisan kitűnő, és műsorait tekintve világszínvonalú a tavaly átadott, hetvenezer négyzetméteres épület, melyben méltó helyet kapott a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, valamint a Fesztivál Színház. A Hangversenyterem nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő körülményeket teremt a zenei műfajok számára, 25 méter magas, 25 méter széles, és 52 méter hosszú.

Az épülettömb több mint 10 000 négyzetméter alapterületen áll a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél, a Nemzeti Színház szomszédságában. A ház teljes belső alapterülete 64 000 négyzetméter. A közös tető és az ugyancsak közös, impozáns előcsarnok a három fő egység, a Ludwig Múzeum, a Nemzeti Hangversenyterem és a magas akusztikai igényeknek is megfelelő színházterem, a Fesztivál Színház, valamint ezek kiszolgálórészei mellett egész napos programlehetőséget kínáló, a közönség számára rendelkezésre álló helyszíneket foglal egybe: büféket, éttermet, kávéházat, csodálatos panorámateraszokat, CD- és könyvesboltot.

A Művészetek Palotájához fogható kulturális beruházásra 150 éve nem volt példa hazánkban. A projekt teljes költségvetése nettó 31,298 milliárd forint. A magán- és a közszféra hatékony együttműködése révén megszületett új kulturális létesítmény fő célja, hogy Közép-Európa fő kulturális és turisztikai központjává váljon.

Az épületegyüttes generálkivitelezője, az Arcadom Építőipari Rt 2002 augusztus végén kezdte meg az alapozási munkálatokat. A homlokzat lezárását, az épület közműellátását és a külső környezet kialakítását az épületegyüttes átadása, és teljes körű beüzemelése követte 2004 őszén. A Művészetek Palotája 2005 január 8-ától próbaüzemben működött, de már ekkor is értékes, izgalmas koncertekre várták a látogatókat, majd a 2005 március 14-ei ünnepi nyitó hangverseny után végre megnyílt a művészeti intézmény.

3638

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Budapest aktuális
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Budapest aktuális:
Megnyílt egy új Syma csarnok!


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds