2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947594
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Megnyílt egy új Syma csarnok!
Posted on September 06, Wednesday, 09:44:09
Topic: Budapest aktuális
Ezt Sport és Rendezvény Központnak hívják és közvetlenül a régi, 2000-ben épült Rendezvénycsarnok mellett épült a Puskás Ferenc Stadion kertjében.
Jule és Jim kritikája


Jó néhány rendezvényekre alkalmas épület nőtt ki a földből az elmúlt években, de igazi Fesztivál Palotánk, vagy Kongresszusi Központunk nincs.

Nincs olyan helyünk ahol reprezentatív külsőségek és variálható nagyságú, és befogadó képességű, igényesen kialakított termek állnának rendelkezésre. Pedig például a konferencia turizmus állítólag húzó ágazat az idegenforgalom kies területén.

A Művészetek Palotája - belülről látványos épülete - elsősorban a kultúráé, mint ahogy játékosan a nevében is rejtve van. A Kongresszusi Központ „lelketlen” termeiben volt már bál, koncert, kongresszus és könyvvásár és még ezer rendezvény, de valahogy nem lett a szívűnk csücske. Ha ott rendeznek valamit nehezen szánjuk rá magunkat, hogy oda menjünk. Talán majd az új vezetés kitalál valamit.

Van a nagyon szép Uránia Nemzeti Filmszínház ahol újabban koncertek, tanácskozások, könyvbemutatók, sőt színházi előadások is vannak, de azért az mégiscsak mozi. A szállodák különféle termei sok kisebb konferenciának, tanácskozásnak, képzésnek, találkozónak adnak helyett, de nagy mobilitásuk nincs. Demjánék ígérnek jövőre egy igazi konferencia és rendezvény komplexumot. A Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája mellé. Ha az is olyan lesz, mint ezek…

Az új szeptember elsején felavatott Syma Központ szép megjelenésű épület, sokkal szebb, mint az elődje, és belül is igényesebb kivitelű, de azért reprezentatívnak nem nevezném. Viszont több funkciós. Kiválóan alkalmas nemzetközi sportrendezvényekre több sportágban, és persze monstre koncertekre, bálokra, konferenciákra, és több termet igénylő nagyrendezvényekre. A régivel összenyitva három különböző nagyságú és más, más lehetőségeket nyújtó terem, és sok kiszolgáló egység áll rendelkezésre, az öltözőktől a saját éttermi szolgáltatásig. Egy igaz komplexum.

Megnyitó ünnepségén volt szerencsénk részt venni. Ügyes kis ünnepség volt, bár azt nem értettük, hogy a közigazgatásért felelős miniszter asszony mit keresett az avatók között. Talán őt tudta a kormány legjobban hiányolni az öszödi kupaktanácsból? Miért kell mindig egy politikust a kalapunk mellé tűzni?… A fogadás feledtette a bosszúságot, mesés volt a felhozatal és a kivitel is. Nekünk a lecsós bélszíncsíkok, a töltött káposzta, a kiváló tengeri bisz-baszok, és a remek sütemények ízlettek a legjobban. De tobzódhattunk volna vagy tíz féle főtt és sütött ételben, rengeteg csodás hidegtálban, egzotikus gyümölcsökben, és a pezsgő mellett remek ausztrál borokban is. A emeletes csokis szökőkút pedig különösen az édesszájú férfiak gyülekező helye lett, a kis gyümölcsdarabkák csokis fondü bevonatának nyalakodása volt itt a „téma”.

Az ajándék: Jevgenyij Pljusenko jégtáncművész, és az EuroIce Jégrevű és Edvin Marton hegedűvirtuóz közös műsora volt. (A nem olyan szerencséseknek, mint mi, az egységes jegyár: 5990 Ft, helyfoglalás érkezési sorrendben.) Na, már az első konferáláskor éreztem, hogy most itt valami ősi, a kultúrházakban és a mozi vetítések előtt fellépő 50 filléres artista műsor, ensemble változata következik. Hát az is lett. Martin hegedült mint a gép, a jégtáncosok koriztak, Plusenkót olyan ováció fogadta, mintha ő lenne az Isten, na mondjuk két és fél megjelenése mutatós volt, de hol vannak már a csodás ugrásai. Szépek voltak Martin hölgy-zenekarának tagjai, de közelről ritkán láthattuk Őket, mert az egyébként pocsék színbeállítású kivetítőkön, valamely különleges rendezői balfácánság miatt, rendre vagy nagy totálokat láttunk, vagy nem az éppen akcióban lévő zenészt, táncost, szólistát. Jelentős amatőrizmus volt, de a közönségnek az egész, úgy ahogy volt, tetszett. És mi kell még…
Csak abban bízhatunk, hogy az új létesítmény hamarosan a legjobb sportolók, nemzetközi és hazai nagy versenyek, a legizgalmasabb együttesek, kiváló művészek, és rangos konferenciák, tanácskozások otthona lesz. Ehhez kívánunk sok sikert.
(a www.syma.hu képekkel és leírásokkal gazdag anyagot tartalmaz)4607

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Budapest aktuális
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Budapest aktuális:
Megnyílt egy új Syma csarnok!


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 5


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds