2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947583
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Önkormányzati választás 2006.
Posted on September 13, Wednesday, 13:10:07
Topic: Budapest aktuális
Szerkesztőségünk felkért néhány fővárosi polgármester-jelöltet arra, hogy röviden ismertesse főbb városrész-vezetői elképzeléseit. Elsőként Dr. Pető György szocialista politikus fejtette ki újító-javító szándékait, melyeket Budapest III. kerületében kíván megvalósítani.


Program az Összefogó Önkormányzatért

Óbuda-Békásmegyer polgárai megérdemlik az aktív, gyors és ügyfélbarát helyi közigazgatást. A kerületet érintő problémák egy részének itt van a kulcsa: komoly tartalékok vannak a hivatali működés feltételeiben és hatékonyságában. Minden területet, minden ügyosztályt, csoportot, irodát és háttérszervezetet külön-külön kell megvizsgálni 2007 februárjáig, felmérve, hogy hol van szükség kevesebb vagy több munkatársra, nagyobb hatékonyságra vagy új erőforrásokra. Deregulációt kell végrehajtani; az idejétmúlt és felesleges szabályokat tartalmazó rendeleteket vissza fogjuk vonni. Következetesen érvényt kell szereznünk a hivatali határozatoknak és kiemelt figyelmet fordítanunk az engedély nélküli építkezések, az illegális hulladéklerakás és a birtokháborítás kérdéseire. Teljes körűvé tesszük az e-ügyfélszolgálatot és az e-ügyintézést. Az ügyfélszolgálatokon dolgozó munkatársak munkafeltételeit fejlesztjük, és érdekeltté tesszük őket a gyors, pontos és barátságos ügyintézésben. Az Önkormányzat intézményeiben az ügyfelek kérdőíveken keresztül folyamatosan értékelhetik az általuk igénybevett szolgáltatások minőségét, a segítségnyújtás hatékonyságát. A Polgármesteri Hivatal polgárbarát megújulásának egy éven belül le kell zárulnia.

Közterületeink rendjének erősítése és tisztasága érdekében 2007 márciusáig saját városüzemeltető céget hozunk létre a feladatok eredményes koordinálására és végrehajtására. Növeljük Óbuda-Békásmegyer zöldterületeinek felújítására szánt források felhasználásának hatékonyságát, hogy a játszóterek és pihenőparkok a mozgalmas városi élet mellett is biztosítsák az egyéni vagy családos kikapcsolódás lehetőségét.

Megtartjuk és bővítjük a kerületi oktató-nevelő munka minőségében elért eredményeket, folytatjuk a látható és érezhető fejlesztések sorát. A minőségi munka és a költséghatékonyság az oktatásban sem egymást kizáró fogalmak. Az Önkormányzat költségvetésének közel negyven százalékát oktatásra fordítja, így itt még az arányában csekély megtakarítás is komoly összeget jelent. Természetesen az itt megtakarított forrásokat oktatási célra kell visszaforgatni. Fenntartjuk a speciális tantervvel működő nyelvi, művészeti és sportosztályokat, és megteremtjük az integrált nevelés feltételeit.

2007-től kiterjedt térfigyelőrendszert alakítunk ki, ezzel is javítva a kerületi közbiztonságot. A rendszer központja mellé önkormányzati diszpécserközpontot telepítünk, amely éjjel-nappal hívható telefonvonalon várja a polgárok bejelentéseit a közutakkal, közművekkel vagy bármely más sürgős problémájukkal kapcsolatban. A diszpécserek másnap reggel tájékoztatják a Polgármesteri Hivatalban a felelős előadókat, vagy azonnal értesítik a rendőrséget, tűzoltókat, mentőket, a katasztrófavédelmet vagy a közműcégeket.

Az utolsó Szociális Koncepció alapján 2007 I. negyedévében áttekintjük és újragondoljuk a szociális intézmények működését. Szükségesnek látjuk, hogy innovatív szolgáltatásokkal fejlesszük az idősek nappali ellátását, és így közösségi szolgáltatásokkal, rendszeres programokkal pezsdítsük fel az időseket fogadó klubok életét.

Óbuda-Békásmegyeren – egyedüliként a fővárosi kerületek közül - az elmúlt 16 évben egyetlen önkormányzati bérlakás sem épült. Szakítva ezzel a rossz hagyománnyal, egy éven belül megvizsgáljuk fecskeház, illetve szociális jellegű bérlakások kialakításának a lehetőségét, 2010-ig pedig 60 új otthont adunk át. Az önkormányzati bérlakásokat szociális lakásoknak tekintjük, ezért olyan lakbérrendszert és szociális lakhatási támogatási rendszert alakítunk ki, amely egyidejűleg támogatja a nehéz szociális helyzetben lévő lakókat, valamint biztosítja az önkormányzati tulajdonban lévő bérlakások fenntartását, a szükséges fejlesztések finanszírozását.

2007-ben egész évre kiterjedő Egészség Olimpiát szervezünk 400 millió forint pályázaton elnyerhető támogatásból. A szűrésektől és a tájékoztató programoktól egy egészségtudatosabb szemlélet elterjedését várjuk Óbuda-Békásmegyeren.

Óbuda-Békásmegyer lakosságának több mint fele nagy lakásszámú lakótelepeken, panelépületekben él. A fővárosi fejlesztési tervekhez és koncepcióhoz kapcsolódóan lakótelep-rehabilitációs programokat kezdeményezünk, melyek az épített környezet megújítása mellett komplex módon célul tűzik ki, hogy a lakóközösségek tagjainak szociális és társadalmi helyzete is javuljon. A következő egy évben a kerület minden egyes lakótelepi övezete kapcsán megvizsgáljuk a rehabilitációs programok alkalmazásának lehetőségét. A „Panel Plusz” programhoz kapcsolódóan támogatni fogjuk a lakótelepi épületek korszerűsítését. Az önkormányzati költségvetésben kerületi forrásokat biztosítunk a panelrehabilitációhoz és a hátrányos helyzetű lakóközösségek pályázati önrészének biztosításához.

Dr. Pető György
polgármesterjelölt,
Óbuda-Békásmegyer


5673

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Budapest aktuális
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Budapest aktuális:
Megnyílt egy új Syma csarnok!


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds