2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947568
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Önkormányzati választás 2006.
Posted on September 21, Thursday, 11:49:06
Topic: Budapest aktuális
Szerkesztőségünk felkért néhány fővárosi polgármester-jelöltet arra, hogy röviden ismertesse főbb városrész-vezetői elképzeléseit. Ezúttal Vidorné Szabó Györgyi országgyűlési képviselő, a XVI. kerület szocialista polgármester-jelöltje vázolja megvalósítandó terveit.


Már a második ciklusban, 2002-től vagyok a XVI. kerület országgyűlési képviselője. Mint egyéni képviselő jelenleg is kettős feladatot látok el: az országos ügyek kezelése mellett a kerületi lakosok gondjait, kéréseit, ötleteit, problémáit és a helyi kérdéseket egyaránt kezelnem kell. Ez utóbbiak eredményesebb ellátása érdekében, 4 év tapasztalat, és felelős megfontolás után vállaltam el a polgármester-jelöltséget.

Láttam a jó példákat, ahol a polgármester és az országgyűlési képviselő személye egy és ugyanaz, a település látványosan fejlődik, a lakosság ügyeinek intézésében nincs áttétel, még a törvénykezés is hatékonyabb, ha az önkormányzatokkal közvetlen a kapcsolat.

Programom leglényegesebb pontja a civil társadalom nélkülözhetetlen szerepének elismerése, a lakosok aktív, egyenrangú közreműködése a kerület sorsának alakításában.

Közbiztonság

E szempontból kerületünket dicséret illeti, de nem elégedhetünk meg az eddigi eredményekkel. Rendőrségünk létszámának növelése, és felszereltségük folyamatos korszerűsítése közös kormányzati-önkormányzati feladat. Országgyűlési képviselőként a kormányzatnál lobbiznom kell, polgármesterként a költségvetésből támogatást nyújtani. Mindezek mellett a civil erők megszervezése, az emberek egymás iránti felelősségérzetének felkeltése, és a polgárőrök működésének biztosítása is feladatom lesz.

Köztisztaság

Környezetvédelemről nem beszélhetünk addig, amíg annak alapját, a köztisztaságot meg nem teremtettük. Különösen egy olyan kerületben, ahol a kertvárosi jelleg, pihenőparkok, zöldövezetek, virágoskertek kialakítása, megóvása a cél. Ez pedig jellegzetesen a civilek és az önkormányzat közös feladata. Környezettudatos és környezetbarát szemlélet kialakítása szükséges, melyben nálunk különös jelentőséggel bír az avarégetés kiváltása, a kutyapiszok összeszedése, az illegális szemétlerakás elleni kérlelhetetlen küzdelem. Nem elég csak kihelyezni a szelektív hulladékgyűjtőket, azok környezetét is – ugyancsak lakossági együttműködéssel – figyelemmel kell kísérni. Meggyőződésem, hogy következetes és számottevő mértékű bírságolással, nem csak bevételeinket növelhetjük, de egy idő után jelentkezik annak visszatartó hatása is.

Szociális gondoskodás

Az idősek, a fogyatékossággal élők, a gyermekek, a gondoskodásra szorulók érdekeit fokozottan tartom szem előtt. Ez a vállalás azonban nem tudható le egyetlen cselekvéssel vagy intézkedéssel, és nem szűkíthető le pusztán a segélyezésre sem. Az önkormányzati testület valamennyi döntésében, a polgármesteri hivatal teljes működésében meg kell nyilvánulnia ennek a szemléletnek.
A törvények az általános helyzetet szabályozzák. Az önkormányzatnak a feladata, hogy a helyben előforduló, egyedi ügyeket és eseteket megtalálják, kezeljék. Kerületünk egyetlen lakójának sem szabad azt éreznie, hogy bajában önkormányzata magára hagyja.
Arra törekszem, hogy az idős, gondozásra szoruló kerületi lakosok ne kényszerüljenek elhagyni szeretett környezetüket utolsó éveikben sem.

Oktatás, kultúra, sport

Bár – egyelőre még - a gyermekek létszáma csökken, előttük nagy kihívások, gazdag lehetőségek, és sokszor nagy nehézségek is állnak, gondos nevelésükben, oktatásukban, sokirányú felkészítésükben és védelmükben, szükségünk van kiválóan képzett pedagógusainkra. Ezért megőrizzük a kerületi pedagógus-munkahelyeket.

Büszkék vagyunk arra, hogy kerületünkben két színház is működik. Mindkettő megtartása, fejlesztése egyaránt fontos számomra. Célunk, hogy Budapest lakosságának kulturális és esztétikai igényeinek kielégítésére új terepet kínáljuk egy kertvárosi kulturális centrum megteremtésével.
Budapesten egyedülállóan, hatalmas, sportcélú ingatlan vagyonnal rendelkezünk. Ez a vagyon gyarapszik, jelenleg uszoda és sportcentrum beruházás indul. E hatalmas méretűre duzzadt vagyon ésszerű és eredményes működtetésének megszervezése a következő évek feladata.

Közlekedés, környezetvédelem

Gyorsítjuk a szilárd burkolatú út- és járdaépítéseket.
A jelenlegi gyakorlatnál ésszerűbb megoldást kell találnunk, és így gyorsabb, költséghatékonyabb lesz az út- és járdaépítés.

Kiépítjük a lakó-pihenő övezeteket.
Kerületünk 36 övezetre van felosztva, ezekből 11-et már megterveztek. A megvalósítás és a továbbiak kialakítása még előttünk áll. Hogy milyennek szeretnénk? Azt az ott lakókkal kell megbeszélni.

Kezdeményezzük a tömegközlekedés célszerű módosításait.
Fő gondunk az, hogy a kerület nem minden részéről lehet gyorsan és egyszerűen eljutni az Őrs vezér térig. Az egyébként nagyon fontos és jól szuperáló HÉV egyetlen negatívuma, hogy kettészelve kerületünket, nehezíti a keresztirányú forgalmat.

Az M0 átadását követően kiszorítjuk az átmenő teherforgalmat kerületünkből.
Évek óta szenvedünk a hatalmas forgalomtól, amely nem csak jó levegőnket és idegeinket rongálja, de óriási kárt okozott az ingatlanokban is. Megelégeltük, és ahogy birtokba lehet venni a körgyűrű ezen szakaszát, egy percig sem tűrjük tovább!

Megóvjuk természeti értékeinket, közparkjainkat.
Kerületünk nem csak épített környezetéről híres, legnagyobb becsben zöldterületeinket, fáinkat, virágainkat, vizeinket, jó levegőnket tartjuk, hiszen „miattuk” lehetünk kertvárosi lakók. Ezek megóvása közös feladat, mert önmagában a lakosság, vagy egyedül az önkormányzat nem képes eredményesen óvni, gondozni, fejleszteni. A kerületrészek között „virágbajnokságot” hirdetünk, hogy ne csak számunkra, de minden idelátogató számára is mi legyünk a legszebb kerület.
Kiemelten kel kezelnünk a csapadékvíz elvezetését. Alapvető érdekünk a csapadékvíz elvezetésének megoldása, amely ugyancsak feltételezi a lakosság aktív közreműködését – mert egyedül nem megy!
Kerületünket parlagfű mentessé tesszük, és teljes csatornázottságot érünk el.

Vállalkozóink sikeres működését és munkahelyteremtő tevékenységét nem csak helyi eszközökkel – inkubátor park, internetes infrastruktúra, gyors ügyintézés, stb – segítjük, de jogszabály módosításokkal, fölösleges előírások megszüntetésével, országos jelentőségű intézkedésekkel is.


6538

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Budapest aktuális
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Budapest aktuális:
Megnyílt egy új Syma csarnok!


Article Rating
Average Score: 1
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds