2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195522
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Kertész Ákos: Szabadegyetem
Posted on June 02, Wednesday, 10:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Ebben a rovatunkban az ifjaknak tanulni, tapasztalatot szerezni, idősebbeknek nosztalgiázni, továbbgondolni, vitatkozni, valamennyiünknek eligazodni korunkban, adjuk közre rendszeresen Makra írójának gondolatait.
Főszerkesztő


Na ugye?

Nemrég ünnepeltük a tévé ostromát… azaz nem is évfordulót ünnepeltünk, hanem elkezdődött a bíróságon az ostromló sereg kiemelkedő hőseinek a fölmentése, sőt, a tárgyalás első napja, tudósítók szerint, komolyabb rendbontás nélkül zajlott le. Akkor hát ezt ünnepeltük.

Kissé megzavarnám az ünnepi hangulatot, mert a tévé ostroma az őszödi beszéd kiszivárogtatásának másnapján tört ki. Vagyis az ostromló sereg elszántsága akkorra vert oly magas hullámokat, hogy már nem lehetett a népharag tombolásának gátat vetni.

Engem most leginkább az érdekel, mi hogyan és mivel függ össze, hol a forrás s merre kanyarodott az áradat. Tehát: miképpen tudta Orbán Viktor Gyurcsányból már a nyár elején kiprovokálni, hogy Őszödön olyan marhaságokat mondjon, amitől aztán ősszel a televízió székházát megostromolják, és most kerüljön sor a harci esemény bírósági tárgyalására, ezzel is aláásva a kisebbségi kormányzást, elősegítvén az előre hozott választásokat.

Mert ugye aki zseni, az zseni.
Őszödön afféle zártkörű fejmosás történt, mint amikor az edző félidőben bemegy az öltözőbe, és jól leteremi a csapatot. A szocialista párt parlamenti frakciója ugyanis lázadozott, mondván, ne siessünk annyira azokkal a reformokkal, azt nem szereti a nép. No Gyurcsány, aki már tapasztalta, hogy a reform-miniszterelnök szerepe amúgy is keserves kenyér, bezsongott attól, hogy még a legközelebbi hívei is visszabeszélnek, és azt akarta mondani, hogy mit totojáztok; eddig is csak ámítottuk, áltattuk, becsaptuk magunkat, de ehelyett, szent reformer hevületben azt találta mondani, hogy hazudtunk reggel meg este, azt hazudtuk magunknak, hogy minden rendben, nem is kell annyira az a reform…

Ez az! – mondta az ellenzék. Mi már évek óta papoljuk, hogy ezek hazudtak, hiszen csak ezért veszítettük el a választásokat! Na tessék! Most bevallotta! Mivel ez előre sejthető volt, a beépített emberek a legmagasabb színvonalú technológiával fölvették és rögzítették a beszédet. Hogy kik? A hangosító technikusok. Vagy más áruló szocialista képviselők, akik meg akarták buktatni a Gyurcsányt. És végül a fidesz megbízható, beépített, titkos ügynökei. A felvételről Gyurcsány és köre nem tudott, gyanútlanul szőtték a reformokról álmaikat tovább, akkor még teljes egyetértésben a liberális testvérekkel. Orbánék egy totális háború össztüzével lőttek mindenre, ami reformszagú volt, és így elérték, hogy Gyurcsány olyan vak bátorsággal rohant az össztűzbe, hogy beáldozta a reformok érdekében az önkormányzati választásokat.

Sikerült is olyan vereséget fölmutatnia, hogy az a parlamenti választások után nem volt kis teljesítmény. Hogy az önkormányzatokban, népközelben, úgy meggyengülhet a baloldal, hogy lehetetlen lesz átpaszírozni a nép ellenállásán a reformokat, arra végképp nem gondolt a kormányfő. Orbán, a zseniális stratéga nevetett, tudta, hogy a kormány a helyhatóságok elvesztését sosem heveri ki, azt sem, hogy egy rakás szocialista politikust és szimpatizánst tesz lapátra pillanatok alatt az ellenzék, és a vidéki önkormányzatoknál nem kényszerházasság, de igaz szerelemből fakadó frigy köttetik a fidesz, meg a jobbik és minden extrém ultrajobboldali neonáci erő között.

De Orbán semmit sem bízott a véletlenre. Az őszödi beszéd hangfelvételét a megfelelő pillanatig jegeltette, s a megfelelő pillanatban a közszolgálati Magyar Rádió apparátusa által dobta be a köztudatba, méghozzá az önkormányzati választások előtt. Mit mondjak, zseniális. Nemcsak stratéga, de taktikus is. S az államfő doktor Sólyom úr is segített, mert az ötvenhatos forradalom ötvenedik évfordulójának tőszomszédságába írta ki az önkormányzati választásokat.

A baloldal úgy viselkedett, ahogy az a baloldaltól várható volt, nem kellett nagy ész, hogy kiszámítsa valaki. Aki a vészmadárként huhogó, köldöknéző, önostorozó, a hibát mindig önmagában kereső, mélyen pesszimista magyar baloldali értelmiséget ismeri, nem is számíthatott másra. Kórusban nyilatkoztak minden lehető fórumon, hogy ezt nem kellett volna! Gyurcsány borzasztó hibát követett el. Ilyen hangot politikus nem üthet meg, ilyen szavakat nem vehet a szájára.

Leginkább az akadt a kényes ízlésűek torkán, hogy „elkúrtuk” (Jaj, de csúnya!). Mert még a hivatásos bohóc, a Hofi is finomabban fogalmazott. „Ha elszabtuk, hát elszabtuk, most már aztán szabhatjuk.” (De a puha diktatúrában a színpadon, közönség előtt, és nem másfél évtizeddel a rendszerváltás után, a pártüdülőben, zárt ajtók mögött, saját hívei előtt.) Az senkinek nem jutott eszébe: nem azt mondta, hogy hazudtunk az ország népének, ezért nyertük meg a választásokat, ahogy a szavait az ellenzék kiforgatta. Azt mondta az MSZP képviselőinek: ébredjetek, nagy és kemény meló előtt állunk, eddig hazudtunk magunknak, rózsaszín álmokba ringattuk magunkat, de ideje fölébredni. Konvergencia kell. Reformok kellenek. Ez nem megy megszorítás nélkül. Nem leszünk népszerűek, de meg kell csinálni, különben tönkremegy az ország.

A pártsajtónak (ami nincs) az elkötelezett baloldali médiumoknak (melyek nincsenek) és az egész baloldali értelmiségnek mennydörögve kellett volna harsognia: ez bűnügy! Mi az, hogy csak úgy kiszivárgott? Magától?! A hangfölvétel minősége azt tanúsítja: profi munka volt, erre fölkészültek! És mi az, hogy a Magyar Rádió csak úgy műsorára tűzte? Magyarországon, a demokratikus jogrend tizenhatodik évében a közszolgálati rádió egyszerűen kalózrádió?!

A baloldal úgy fogadta el a kiszivárogtatást mint az istencsapást: egy földrengést vagy tornádót. Egyetlen felelőst találtak: Gyurcsány Ferencet, még maga Gyurcsány is. Nem tettek följelentést, nem követeltek nyomozást, a felelősök kézre kerítését és megbüntetését az illegális megfigyelés tárgyában. Az illegálisan szerzett információ időzített nyilvánosságra hozása tárgyában. A közszolgálati Magyar Rádió részvételéért egy illegális politikai összeesküvésben. Ameriká-ban az őszödi beszéd kiszivárogtatásával csaknem azonos súlyú Watergate botrányba az aktuális elnök mint felelős belebukott, nálunk a kormány bukott bele a helyhatósági választásokba.

A szocialisták úgy sétáltak bele a csapába, ahogy az a Nagy Könyvben meg van írva. Föltartott kézzel, tehetetlenül, mint a humanista balekok mintapéldányai. Hát ezt tudta előre a Vezér, ezért verte a tam-tamot a választások másnapja óta, hogy GYURCSÁNY FERENC HAZUDIK, GYURCSÁNY FERENC HAZUDIK, hogy a kiszivárogtatás pillanatában csak annyit kelljen mondania közismert ravaszdi mosolyával, hogy:
na ugye!

6350

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds