2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200142
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Cigánykérdés 2009.: Felhívás
Posted on June 03, Thursday, 17:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Tatárszentgyörgy polgármesterének és képviselőtestületének


Tisztelt polgármester asszony, tisztelt képviselő hölgyek és urak!

Az Önök települése kéretlenül is a magyarországi cigányellenes sorozatgyilkosságok szimbólumává vált: ezen a településen masírozott először 2007. decemberében mintegy 300 fővel a Magyar Gárda, és itt gyújtották fel 2009. február 23.-án a faluszéli Csorba család házát, majd a menekülő családtagok közül itt lőtték agyon a 27 éves Csorba Róbertet, és négyéves kisfiát, Robikát.

Gyógyíthatatlan fájdalom ez a családnak, és súlyos, feldolgozandó trauma a község egésze számára. Úgy véljük, egyedül maradt fájdalmával a Csorba család, és egyedül maradt feldolgozatlan „bűntudatával” Tatárszentgyörgy. A Csorba család magányát és fájdalmát enyhítené egy egészségesen működő helybeli közösség együttérzése, segítő odafigyelése. Úgy véljük, hogy Tatárszentgyörgy még nem dolgozta fel a történteket – s ehhez nemcsak időre, hanem elkötelezett vezetőkre, és sokszor külső segítségre is szükség van. Mert nem csak az ember, hanem a közösség „szervezete” is megbetegszik, ha megbélyegzett lesz, ha rásütik –miként a cigányokra szokás – a „bűnös nép” húsba maró bélyegét!

Szeretnénk, ha az Önök községe, annak vezetői és tagjai nem fogadnák el ezt a bélyeget! Mert nem a helyi többség és a cigány családok között húzódik a harcvonal, hanem a jogállamiság hívei és ellenségei között. Nem a szentgyörgyi lakosság lincselte meg a Csorba családot, hanem a magyar jogállamiság ellenségei, gazemberek támadtak Tatárszentgyörgy ellen! Olyan ez, mint az árvíz, ha jön, először a mélyebben, olcsóbb telkeken fekvő, főképp szegény cigányok házát viszi el, de ha nagyobb erővel zúdul, betörhet a magasabban fekvő, jobban megépített házakba is, utcákat lephet el, sőt, hegyeket mozdíthat meg. Válogatás nélkül maga alá temetve minket, embereket, s az általunk megtermelt, alkotott értékeket, mindent.

Az emberiesség erkölcsi parancsát józan önérdek erősíti: nem szabad közönnyel nézni az „iszapos ár” terjedését, mert mindannyiunk életét veszélyezteti. Különösen akkor, ha nem készülünk fel rá, ha nem védekezünk közösen ellene.

Tatárszentgyörgyön emberéleteket követelt a cigányellenes támadássorozat, a „rasszista áradás”. Eltemettük a halottainkat. Gyászolnak a szülők, testvérek, emlékezni és emlékeztetni Magyarország dolga. Az egész országé. Mert halottaink egy nemzeti tragédia áldozatai. Tehát nem csak Önöknek, tatárszentgyörgyieknek, hanem az egész magyar társadalomnak szembe kell néznie a történelmi felelősséggel: hagyjuk-e, hogy az erőszak vegye át a nyugodt építkezés és problémakezelés helyét, és teszünk-e ennek érdekében?

Ezért jelen levél aláírói nagyra értékelik, és ezúton is megköszönik Alexander Schikowski Magyarországon élő német művész példás erőfeszítéseit, amelyet az általa alkotott szobor-emlékmű Tatárszentgyörgyre történő felállítása érdekében cselekszik.

Hasonlóképpen köszönettel tartozunk a Német Köztársaságnak, hogy világbajnok labdarúgó válogatottja a megbékélés jegyében ajándékokkal kedveskedett Tatárszentgyörgy fiataljai számára, német civil szervezetek, köztük a roma és sinti szervezetek, összefogva a magyar testvérszervezeteikkel, segítséget nyújtottak a Csorba nagyszülők házának felújításához.

Úgy véljük, nem lehet akadálya annak, hogy Tatárszentgyörgy vezetése és közössége -a korábbi elutasítás ellenére- befogadja Alex Chikowski alkotását, amely hűen példázná, hogy a község képes szembenézni a történtekkel, képes feldogozni azt, és ezzel erőt meríteni a közös küzdelemhez, a közös építkezéshez.

Alulírottak, készséggel veszünk részt minden olyan tevékenységben, amely ezt a nemes célt szolgálja.

Kérjük, a tisztelt polgármester asszonyt, szíveskedjen a levelünkben megfogalmazott véleményt a képviselőtestület előtt ismertetni, javaslatunk tárgyában pozitív döntést támogatni.

Kérjük, ha egyetértesz vele, csatlakozz az aláírókhoz, és ezt a döntésedet ide címezd:

4143

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds