2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195583
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Pakkot kaptunk
Posted on June 09, Wednesday, 12:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Nem szeretnék most a spekulánsok bőrében lenni. Ha spekuláns lennék, reszketnék, mint a kocsonya, kezem-lábam remegne, és riadtan lesném, hogy merre tágasabb, melyik irányba szedhetem a sátorfámat.


Az újból miniszterelnöki rangban pompázó Vezénylő Tábornok hadat üzent a spekulánsoknak, mert bennük látja minden bajok okát. Ők hozzák a ránk a szegénységet, a kilátástalanságot, miattuk vannak a pestisek, ők rendelték meg az özönvizet.

Amiben persze lehet valami: rendes, tisztességes spekulánssal én még nem találkoztam. Legföljebb az elgondolkodtató valamelyest, hogy mindezt alig néhány nappal azután mondta a miniszterelnök, hogy Kósa nevű alelnöke megrendítette a forintot, és nehéz helyzetbe hozta a hiteleiket devizában fizető polgárokat.
Persze, Kósát - ilyenkor legalábbis – nem kell komolyan venni. Ezt mondta Orbán kormányának államtitkára is, Kósa csak egy debreceni ember, a debreceni emberekre pedig nem figyelnek oda a City bankárai.

Szijjártó Péter meg győri ember, őt sem kell komolyan venni, legföljebb akkor szörnyednek el a piaci elemzők, amikor valami bődületes baromságot mond.
Mindegy, túl vagyunk ezen is, a felcsúti ember barátai miatt veszítettünk néhány százmilliárdot - majd a pénztárnál kiderül, hogy mennyit is valójában. Egyébként meg mindegy is – könnyen jött pénz, tudjuk, könnyen megy.

29 pont volt Orbán csomagjában. Hogy miért éppen ennyi, lehet találgatni, a legkézenfekvőbb és némiképp logikus az lenne, hogy azért ennyi, mert 29 közgazdászra szokott hivatkozni az elmúlt hetekben. Vagyis, hogy ennyi gazdasághoz értő koponya segítette az országalkotó munkát, 29 agy feszült egymásnak, hogy a fülkékben lezajlott forradalom ne falja fel a saját gyerekeit. Ellenkezőleg: szárba szökelljen, és termőre forduljon mielőbb.

Valahogy úgy lehetett, hogy a 29 derék férfiú mindegyike mondhatott egy igen hasznos ötletet – valamelyikük például a bankok megadóztatását is bevetette, ebből is törvény lesz, kétharmadnál több támogatottság esetén kétség nem férhet hozzá.
Megjegyzem, nekem sem szimpatikusak a bankok, van egy sejtésem, hogy ezek mind nyereségre mennek - ide a rozsdás bökőt, ha nem így van.

A bankszövetség persze azonnal felhorkant a megadóztatásuk terve ellen, maga a testület elnöke kérte ki magának, hogy elvigyék a nyereségüket. Merthogy velük ebben az ügyben senki nem konzultált, őket elfelejtették megkérdezni, pedig tudtak volna mit mondani.

Mondom, engem speciel nem érdekelnek a bakok, ha tehetném, magasról tennék rájuk. De sajnos, nem tehetem. Még akkor sem, ha hál’ istennek, jelen pillanatban nincsen semmilyen hitelem, ebből a szempontból tehát nem függök egyik banktól sem. Más embertársaim, köztük a Fideszre szavazó emberek közül viszont sokan ki vannak szolgáltatva ezeknek a pénzintézményeknek.

És ha ők, akkor én is. Közvetve persze. Mert ha drágulnak a bankok szolgáltatásai, akkor a folyószámlám vezetéséért is többet kérnek, a náluk tartott pénzemért meg majd kevesebbet fizetnek.
Abcúg bankok, ha még nem mondtam volna.

Persze, meg vagyunk mi bankok nélkül is, párnában tartott pénzekkel, vagy netán külföldi folyószámlákon hizlalt betétekkel. Igaz, az ilyen már offshore-nak minősül, a fene akar itt lovag lenni, vagy teszem azt, oligarcha, mostanában mindkettő rosszul cseng idehaza.

Úgyhogy én óvnék mindenkit – még magát a miniszterelnököt is – attól, hogy ujjat húzzon a bankokkal. Nem jótékonysági intézmények ők, és ha úri kedvük úgy tartja, tudnak kemények is lenni. És tessék azt is tudomásul venni, hogy a bankok mindig jól járnak. Amelyik bank nem jár jól, az nem bank, vagy szedi a sátorfáját és elhúz olyan vidékre, ahol jól jár.

Mi viszont nem járunk jól, ha a bankok elmennek innen, azzal meg pláne nem, ha itt maradnak, de úgy, hogy közben emelik a szolgáltatásaik árát.

Úgy hallani, a piac alapvetően jól fogadta Orbán csomagját. S bár a járulékok beígért csökkentéséről egyetlen szó sem esett benne, és a nyugdíjasoknak megígért 13. havi ellátás sem került szóba, Kósa és Szijjártó urak múlt heti ámokfutásához képest valóban felülésnek hatott Orbán csomagja.

A piac tehát kezd megnyugodni. Mi azonban, akik itt élünk ebben az országban, nem vagyunk piacok. Emberek vagyunk, akiket az is érdekel, hogy mostantól bárki köztisztviselőt indoklás nélkül ki lehet rúgni. Hogy az önkormányzati rendszert úgy alakítják át, hogy a jövőben csakis a Fidesz nyerhessen. Hogy az elszámoltatási kormánybiztosi posztra a finoman fogalmazva is foltos múltú Papcsák polgártárs találtatott a legalkalmasabbnak.

Nos, ha eddig elmulasztottuk volna, mostantól kezdhetünk idegeskedni.

4436

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds