2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195567
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Zembere Kembere
Posted on June 30, Wednesday, 16:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Most mindenki szegény Schmitt Pált ekézi. Azt mondják az emberek, hogy Schmitt hiába a Zembere Kembere, rosszabb köztársasági elnökünk van, mint négy éve.


Pedig már akkor is rossz volt: Sólyom hiába munkálkodott a nemzet egységén, rendre árokásás lett belőle.

De ezért még nem kellene Schmitt Pált a talajba döngölni. Nem ő tehet róla, hogy ilyen magas posztra került: Schmitt Pál világéletében csupán élni akart. Jól, ha szabad ezt a kifejezést használni.

Életútja is a szüntelen megújulások sorozata - magyar sors, magyar nyelvcsapásokkal.
Úgyhogy nincs igazuk azoknak, akik most a hirtelen felindulásból elkövetett számtalan seggnyalást vetik Schmitt szemére. (Elnézést a nem éppen irodalmi kifejezésért, forradalmi időket élünk.)

Nem lehetett könnyű neki, de ő vállalta. Mert Schmittben az a jó, hogy Orbánnal és Kövérrel ellentétben, ő nem küldetéses ember. Nem gondolja, hogy vele az istennek, vagy bárki másnak terve van. Ő csak szolgálja a hazát és a nemzetet, miközben persze a családnak is csurran-cseppen valami.

Nem is kevés: tessék csak nagyszámú, jelentős értékkel bíró budai és az ország más tájain fellelhető ingatlanjaira gondolni.
Erre mondja a magyar ember: van annak, aki el nem issza.
És azért sem kell Schmitt fejét venni, amiért a pártállamban nem volt rest mindenféle tisztségeket elvállalni. Aki már élt akkoriban, tudja, mit jelentett az elnyomás embert próbáló idején szállodaigazgatónak lenni, milyen szolgálatokkal járt az ilyen titulus. Nem lehetett könnyű, de ő vállalta.

Ne feledjük: a Zembere Kembere már az egypártrendszer nehéz éveiben is Amerikában tanítatta amúgy szeretetre méltó lánygyermekeit. Tette azt akkor, amikor a legtöbb magyarnak eszébe sem jutott, hogy ily módon is gondoskodhat gyermekei jövőjéről - a többség megelégedett azzal, hogy hazai iskolába járatta csemetéjét. De ő vállalta a lányokra leselkedő ezer veszélyt, még a szakadék szélén tántorgó rothadó kapitalizmus látványa sem tántoríthatta el a szándékától.

És nem kell fikázni Schmitt Pált azért sem, hogy méltatlan körülmények között lett a Magyar Köztársaság elnöke. Merthogy nem is annyira méltatlanok ezek a körülmények - mi több, kifejezetten a helyzethez és a szereplőkhöz méltó módon történt minden. Azt, hogy Orbán Viktor bulgáriai nyaralásáról üzent a Fidesznek, nem kell túldimenzionálni. „Kedves Péter és kedves Tibor” írta Orbán a homokos tengerparton egy nyugágyban ülve Szijjártónak és Navracsicsnak. „Nagyon jó itt Bulgáriában, a tenger kék, süt a nap és a nők sem annyira bajuszosak, mint azt a szocializmus idején tapasztaltuk. Az ellátás is igen kiváló, csak pénz kérdése az egész. Anikó és a gyerekek is élvezik a nyaralást, minden reggel imádkoznak, néha este is. És sok fagyit esznek, de nem bánom, egyenek, ha jól esik, megérdemlik. Vigyázzatok magatokra. Ja, majd elfelejtem, a Schmitt Palit javasolnám köztársasági elnöknek. Üdv. Viktor.”

Schmitt csak azt tette, amit világéletében, lankadatlanul: élt a lehetőségekkel. Szent ember: az evangélium mormolásával kezdi a napját, és nem akar ellensúlya lenni a kormány törvényalkotó tevékenységének.

Mert ő tudja: ha a kormány hoz egy törvényt, az úgy jó, ahogy van. (Ha nem lenne jó, ugyan miért találná ki a kormány? Nem hülyék, még kevésbé gonosztevők gyülekezete Orbán kabinetje.) Jó, van közöttük néhány gazdag ember, Pintér Sándornak, vagy teszem azt, Fellegi Tamásnak például még Schmitt Pálnál is több és nagyobb ingatlanja van, de ez most nem az irigykedés ideje: idővel minden magyar embernek lesz háza Budán, nyaralója a Balatonnál és kulipintyója a horvát tengerparton. Igaz, ezt nem ígérte meg Orbán - meglepetésül szánja nekünk, grátiszként a többi ajándék mellé

Úgyhogy, óvnék mindenkit attól, hogy Schmittet okolja, amiért egyre gyalázatosabb köztársasági elnökeink vannak.
Ezért sem érdemes görcsölni a XII. kerületben amúgy törvénytelenül felállított Turul szobor miatt sem. Igaz, egy mozgékony nyelvű szélkakas pontosabban szimbolizálná a mi mai Magyarországunkat, de ha ez túlságosan frivol, akkor legyen inkább egy veréb.
Sólyomhoz és Schmitthez képest még a veréb is madár.

3982

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds