2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195469
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Forradalom van a mi utcánkban
Posted on July 06, Tuesday, 13:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Nem az a baj, ha valaki hülye, hanem az, ha hatalmában áll másokat is hülyének nézni. Merthogy akármennyire is erőltetem az agyamat, és próbálom mozgósítani a memóriámat, sehogyan sem tudok visszaemlékezni arra, hogy azon a fénylő április napon, amikor forradalmat csináltunk a szavazófülkékben, ezt akartuk volna.


Akkoriban egyetlen szó sem esett arról, hogy az alsó tagozatban is meg lehessen buktatni a gyerekeket. Mert elfogadom, nem vagyunk egyformák, és nyilván vannak köztünk olyanok is, akiknek a szemében nincs szebb látvány, mint egy megbuktatott kisfiú, vagy kislány. Nem az én ízlésem szerint való az ilyen, de tudomásul veszem, hogy demokrácia van, legföljebb azon csodálkozom, hogy valakinek, akinek magas hivatalt adott az (új) isten, ez tetszik.

Jobb lett volna persze, ha több pénz jut a tanároknak, szebb és élhetőbb iskola a gyerekeknek, de hát, tudjuk, forradalom zajlott a szavazófülkékben. Kemény, embert próbáló idők, ilyenkor nincs tere az érzelgősségnek – tetszettek volna nem forradalmat csinálni.

Egyébiránt nemigen értem, miért van felháborodva a kormány, hogy az emberek, akikre való hivatkozással mostanság a legbődületesebb bornírtságokat elővezetik, viccet csinálnak mindenből. A pesti vicc mindig is híres volt, egyesek szerint egyenesen világhírű, és valószínűleg csak azért nem vált jól eladható exportcikké, mert a humor nem olyan, mint a lépegető műanyag malac: ami nekünk jó, nem biztos, hogy másoknak is bejön.

A Fideszről, mert hát erről a történelmi mértékkel nézve is nagy ívű formátumról van szó, nemrégiben még az a szólás járta, hogy értik ők a viccet, csak nem szeretik. Hogy mennyi volt ebben az igazság, soha nem tudjuk meg, mert mára úgy tűnik, változott a helyzet: lehet, hogy szeretik a humort, de nem értik. Internetes viccújságtól helyreigazítást kérni már Rákosi idejében sem lett volna az embereknek tetsző normális cselekedet, aki ilyet tesz, azt kivezetik a jobb társaságokból, ajtót mutatnak neki, vagy ami még ennél is kellemetlenebb, jó hangosan kiröhögik.

Legutóbb szegény Szijjártó volt kénytelen megsértődni, amiért szocialista képviselők, a TASZ, meg más civilek, valamint számtalan magánszemély kifigurázták azt a kormányrendeletet, miszerint a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot minden közhivatalban ki kell függeszteni a falra. Jól látható helyen, színes kivitelben, méltó minőségben, 50x70-es méretben. (A méretről állítólag volt némi vita a Fideszben, egyesek amellett érveltek, hogy nem a méret a lényeg, hanem a mozgékonyság).

Szegény Szijjártónak jutott hát a hálátlan feladat, hogy az idáig leginkább bohóc-üzemmódban működő kabinet legújabb baromságát a főnöke helyett megmagyarázza. Merthogy Orbán, szokása szerint, ezúttal is a háttérből, mondhatni inkognitóban irányítja a szemünk előtt zajló forradalmat. Nem ütközik senkivel, csakis tapsoló és egyetértő (együttműködő) közönség előtt hajlandó alászállni az emberek közé.

Orbánnal egyébként látszólag minden rendben van: nem ígért forradalmat, mégis megcsinálta, és már az eltelt rövid idő alatt is többet tett az emberekért, mint amennyi elvárható lett volna tőle. (Talán még számára is meglepetés volt, hogy oxigénmaszk sem kellett hozzá.)

Amúgy meg ideje lenne észrevenni, hogy a sok viccelődés, ami a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot övezi, nem más, mint egy beteg, de a jelek szerint még gyógyítható társadalom reagálása a hülyeség nevű kórra. Mert lássuk be, áprilisban nemcsak forradalom történt, de a hülyeség is elstartolt, ráadásul soha nem látott kezdősebességgel. Nem lennénk meglepve, ha Szijjártó Péter valamelyik felmenője, midőn a miniszterelnöki szóvivő hazalátogat a szülői házba, az előétel gyanánt felszolgált aranyló húsleves kanalazgatása között így szólna a magasra nőtt, és még a termeténél is magasabbra jutott fiúgyermekhez:

- Petikém, ti teljesen hülyék vagytok!

- Tudom mama, de ezt akarták a zemberek.

A Fidesz tanult az 1998-2002 közötti időszakból, az Orbán-Torgyán kormány regnálása idején elkövetett hibákból. Nem akarják újból ugyanazokat a hibákat elkövetni, ezért most egészen más hibákat követnek el.

4047

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds