2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195600
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Rohanunk a forradalomba
Posted on July 13, Tuesday, 10:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Szegény Lenin, hiába írt össze több méternyi okosságot az államról és a forradalomról, semmit sem értett belőle. Legalábbis használható tudás nem jött össze a tengernyi betűből, eligazítás a mindennapokra. Hiába olvastuk rongyosra a Lenin Összest Bőrkötésben, halványlila segédfogalmunk sem volt idáig a forradalomról, valljuk be.


Most már tudjuk, mi az.

El kellett felejtenünk mindent, amit eddig tanultunk, de megérte. Nem új dolog ez a felejtés, már 1998-ban is azt mondták az akkori forradalmárok, hogy mindenki dobja el a régi telefonkönyvét. (Értsd: új emberek jönnek, új telefonszámokkal, a régiek – emberek és számok – nem érvényesek).

Pedig akkor Orbán Viktor még maga sem tudta, hogy forradalom zajlott a szavazófülkékben. Vagy tudta, de nem akarta az orrunkra kötni. Tartott tőle, hogy rossz kedvünk lesz ettől. Mert akart a fene forradalmat, mégis az lett belőle.

Most már mindegy, zajlik a forradalom, hadd menjen, hátha hamarabb vége lesz. A forradalom – és ez sem volt olvasható a Lenin Összesben – azzal kezdődik, hogy felelős politikusok felelőtlenül nyilatkoznak a sajtónak. Közeli államcsőddel riogatnak, amitől megroggyan a nemzeti fizetőeszköz, nehezedik a hitelesek és mindenki más élete. Rajtunk röhög a fél világ.

Így kezdődik egy forradalom a huszonegyedik században. Aztán azzal folytatódik, hogy az ország első embere – nem a köztársasági elnök – nekimegy a bankvilágnak. Azt sugallja a zembereknek, hogy jóságos Robin Hood módjára megsarcolja a gazdagokat. Csak azt nem mondja meg mindenkinek, hogy a gazdagoktól elvenni szánt pénzt nem a szegények között osztja szét, hanem odaadja a még gazdagabbaknak.

A forradalom akkor teljesedik ki, és ott mutatja meg az igazi arcát, amikor lecserélnek minden hivatali vezetőt. Van, aki meg sem várja, hogy lapátra tegyék, önként esedezik szabad elvonulásért, de vannak, akik csak hosszas huzavona után hajlandók távozni melegebb éghajlatra.

Arra azért nem lehetett ép ésszel számítani, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnökének az lesz a legfőbb gondja, hogy lecsökkentse a jegybank elnökének a fizetését. Ezzel kel, ezzel fekszik, még tán Dél-Afrikában, a fia társaságában végignézett vb-döntőn is ez járt a fejében. (Iniesta győztes góljánál meg azt mormolta maga elé: abcúg Simor!)

A jegybank elnöke egyébként tényleg irritálóan sokat keres. Nekem már régen szemet szúrt ez a magas kereset, és megvallom, személy szerint örülnék annak, ha a jegybankelnök – nem Simor András, hanem a mindenkori – kevesebbet keresne. Vagyis, ha más lenne a törvény, nem olyan, amely nemcsak megengedi, de elő is írja, hogy a jegybank elnök ilyen sokat keressen.

De jelenleg ezt mondja a törvény. Az a törvény, amelyet még az Orbán-Torgyán kormány idején hoztak, azóta van érvényben. Járai Zsigmond terjesztette be annak idején ezt a törvényt, ettől ilyen magas legyen a jegybank elnökének a fizetése. Néhány hónappal később azután ő maga lett a jegybank elnöke. Aki a két tény között összefüggést keres, vagy talál, az huncut ember.

Most persze valamit ki kell majd találni. Valami forradalmian újat. Mert a nemzetközi bankvilág a korábbi rosszallások és fejcsóválások után ezúttal szavakban is Orbán értésére adta: el a kezekkel a jegybankelnök fizetésétől!

Persze, ha nagyon muszáj, a nemzetközi bankvilágot is lapátra lehet tenni, és le lehet váltani a piacokat is. Elhatározás kérdése minden – csupán az kell hozzá, hogy az emberek nagyon akarják.

Fura dolog a forradalom. Főleg az olyan, amelyik nem a fejekben, hanem a szavazófülkékben, oxigénmaszk nélkül zajlik. Talán nemcsak a nemzeti együttműködéséről szóló nyilatkozatot, de néhány forradalmi tézist is ki kellene függeszteni a közintézményekben. Miheztartás végett, zsinórmérték gyanánt, igazodásból kifolyólag.
Kontár, elfuserált tákolmány ez a mostani forradalom, de a miénk.

3749

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds