2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200216
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Vabank
Posted on July 15, Thursday, 13:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Egy külföldi, ha ezer évig élne, akkor sem lenne képes megérteni, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnökének ma miért az a legnagyobb gondja, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének magas a fizetése. Ehhez itt kell élni Magyarországon, ideszületni, magyarul álmodni.


Nem kicsit: nagyot. Merthogy Orbán Viktor nem paranoiás őrült, aki rossz pillanataiban gonosz démonokkal és szellemekkel harcol. Nem: Orbán Viktor a nemzeti együttműködés rendszere miatt szeretné mindenáron negyedelni Simor András jegybankelnök fizetését.

Mert ezt akarták a zemberek, ezt követeli a nemzeti együttműködés rendszere.
Más logikus megoldás nemigen adódik: a zemberek áprilisban arra szavaztak, hogy a jegybank elnök ne kereshessen havi nyolcmilló forintot.

Ebből a szempontból, teljesen mindegy, hogy mi, magyarok, akik ezt a vér- és bérnélküli forradalmat csináltuk a fülkékben, mit gondolunk a jegybankelnök – és más állami vezetők – kiugróan magas fizetéséről. Ami engem illet, nem gondolom, hogy az adófizetők pénzén az átlagos adófizetők keresetét nagyon sokszorosan meghaladó javadalmazásban kellene részesíteni a magas beosztásban lévő vezetőket.
De mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik, azaz, mint mindennek, ennek is vannak előzményei. Nem nagyon régiek ezek az előzmények, a zemberek akár emlékezhetnének is rájuk. Ha meg mégsem, akkor a tisztességes sajtónak illene őket emlékeztetni erre. Jelesül arra, hogy a mindenkori magyar jegybank elnökének fizetését nem a gaz, hazaáruló, népnyúzó, kisföldalattin bliccelő Gyurcsány Ferenc kormánya emelte ilyen egetverő magasságokba. Hanem, fogódzkodjanak meg, egy valódi polgári kabinet, amely a haza felemelkedését és a zemberek szolgálatát tűzte a zászlajára. Egy olyan kormány, amelyik soha nem tett mást, mint amit a zemberek akartak.

Orbán Viktor előző - még Torgyán József kisgazdáival szövetséges - kormánya fogadtatta el a parlamentben a jegybank mindenkori elnökének fizetését szabályozó törvényt. Ez tény, nehéz lenne letagadni.

S bár akkoriban, 2001-ben, még nem létezett a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozat, nyilvánvaló, hogy már akkor is ezt akarták a zemberek. Ezeréves magyar álom teljesült be azzal, hogy Járai Zsigmond az MNB elnökeként, mai pénzen számítva annyit kereshetett, mint ma Simor András.

Akár magánügy is lehetne, hogy Orbán nekimegy Simornak: győzzön a ringben a jobb, az, aki nagyobbat tud ütni. Ám mégsem magánügy, ami ebben a szívszorítóan szomorú szorítóban történik. Az IMF hazánkban tárgyaló szakértői már kiszámolták, hogy Kósa Lajos néhány héttel ezelőtti, az államcsődközeli állapotot vizionáló magánszáma – majd Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő ostoba reagálása – mintegy 150 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

Orbán harcát Simorral még nem árazták be a szakértők, de ne legyenek kétségeink: a számla elkészítése nem várat magára sokáig. Előbb-utóbb megtudjuk, hogy mennyibe került nekünk, magyaroknak Orbánék pökhendisége - gyanítható, ez az összeg sem lesz kevesebb a fenti 150 milliárdnál.

Nem gond, tehetős, gazdag ország vagyunk, van mit a tejbe aprítanunk. Mellényzsebből kifizetjük, oszt jónapot. Ám Orbán hiába győztes kiskakas a hazai tyúkudvarban, a határainkon túli baromfitelepeken már más szabályok érvényesek.
Ha van valaki, családtag, közeli munkatárs, vagy bárki, isten, félisten, akire Orbán hallgat valamelyest, magyarázza már el a Magyar Köztársaság miniszterelnökének: Európa nélkülünk is működik. De a tétel visszafelé már nem igaz.

3456

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds