2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195573
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: A szocializmus úttyán (ejcsd: út-ján)
Posted on July 27, Tuesday, 10:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Az oroszok már Fideszben vannak, úgyhogy, kéretik mostantól komolyan venni Orbán Viktort, nem legyinteni rá, mert ő már nem egy hebehurgya, kótyagos fiatalember, aki meggondolatlanul kárál összevissza, és közben véletlenül bedönti a forintot. Ne tessék róla azt gondolni, hogy egyszer ezt mondja, máskor meg azt, sőt, van, amikor éppen az ellenkezőjét annak, mint amit néhány nappal korábban állított.


Orbán egy ideje megkomolyodott, ami abból is látszik, hogy mostanában leginkább forradalomról és szabadságharcról prédikál.
Hadban állunk mi magyarok, lássuk be. Van már ebben gyakorlatunk, több, is mint amennyi szerettünk volna: a történelem során meglehetősen huzatosnak bizonyult ez a Kárpát-medencébe szorult kicsiny, ám kedves haza. Évszázadokon át hősiesen védtük a Nyugatot a Keletről támadó hordák ellen, most meg épp a fordítottja történik: keletről jön a fény, vigyázó szemetek Moszkvára/Pekingre vessétek!

Meg kell védeni magunkat a nyugattól, ez most a legújabb. Lehet, a Magyar Köztársaság viktátorának a fejében már régóta összeállt a gondolat, csak most jött el az ideje – lásd még: itt az idő – hogy megossza velünk, amiről legutóbb Tusványoson méltóztatott kommunikálni a nagyvilággal.

A nyugati világ, a nyugati típusú kapitalizmus, mondta Orbán Tusványoson, erkölcsi válságban van. Naná, mi másban is lenne? Sejtettük már egy ideje, hogy valami nem stimmel a kapitalizmussal, bárhová is szagoltunk a Lajtán túl, mindenhonnan a rothadás bűzös lehelete áradt. Akinek volt szeme hozzá, magát a sötét árnyként imbolygó hanyatló kapitalizmust is láthatta, amint megállíthatatlanul száguld a szakadék felé.

Soha rosszabb, gyötrelmesebb rémlátomást, mint a hanyatló kapitalizmus haláltáncát. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Amerikában verik a négereket, akkor innentől már teljesen nyilvánvaló, hogy Orbánnak minimum igaza volt, amikor a Videoton – Maribor meccset választotta az IMF delegációja helyett.
A Valutaalap küldöttsége ugyanis arról akart vele beszélgetni, amit nem szeret, és amihez nem is nagyon ért. Jelesül a gazdaságról: hogy akkor most hogyan is lesz azzal a hiánnyal és a bankadóval, nem is szólva a jegybankelnök fizetéséről.
Érthető, hogy Orbán nem kívánt velük tárgyalni ezekről a kérdésekről: vannak ezeknél jóval izgalmasabb, férfiember számára szignifikánsabb témák. Mint például, hogy ki legyen a bal-bekk Mezey Gyuri bácsi csapatában, valamint, hogy feljebb tolja-e a védekezését a Vidi, vagy inkább engedje át a terepet az ellenfélnek.

A végeredmény ismert, a Maribor jutott tovább, hiába lengedezett a fehérvári játékosok mezén a szponzorrá avanzsált hazai olajtársaság logója. A meccseket gólra játsszák, s bár a pénz sem piskóta, a 95-ös ólommentes benzin a technika mai szintjén nem tud a csatárok helyett gólt rúgni.

Persze, nem egyedül a kapitalizmus van válságban - a huszadik század ideológiái sincsenek sokkal jobb állapotban. Ezt is Tusványoson mondta Orbán, szerinte a huszadik századi ideológiák ideje lejárt. Nyilván csak szerénységből nem tette hozzá, hogy épp ideje, hogy megszülessen a harmincvalahány kötetet számláló Orbán Összes Bőrkötésben. A moszkvai kiadású – nyomda Pekingben – sorozat idővel minden rendes magyar ember polcának főhelyén sorakozik, közvetlenül a Wass Albert Válogatás és más, ugyancsak az erkölcsi morál emelésére alkalmas munkák szomszédságában. (És épp annyi helyet foglal el, mint a Lenin Összes anno).

Forgolódnak a tőkés birodalmak - a haláltusájukat vívják. Érdeklődéssel, de komolyabb érzelmek nélkül nézzük, amint elenyésznek a nagy dekadens nihil mélyén. Bennünket ez szerencsére nem érint, talajunk szilárd, alapjaink a jövőbe néznek: mi a szocializmus úttyán járunk.

3592

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 4.66
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds