2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195458
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Cigányútra tévedt demokrácia
Posted on August 08, Sunday, 17:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Egy viszonylag friss publicisztika nyomán többen máris közjogi Bikicsunájként említik Schmitt Pált, a Magyar Köztársaság nemrégiben hivatalba lépett elnökét. Amellett, hogy az ügynek vannak pozitív oldalai, lévén a magyar humor feltámadásának jeleként is értelmezhető, óvnék mindenit attól, hogy Schmitt Pált Bikicsunájnak nevezze. Nemcsak azért, mert ennek mindenféle, ma beláthatatlan, ám várhatóan nem kellemes következményei lehetnek – lásd még tervezett médiacsomag – de azért is, mert a Bikicsunáj néven elhíresült Szarka László nem szolgált rá erre az összehasonlításra.


Szarka Lászlónak ugyanis mindezidáig annyi a bűne, hogy az Alphaville nevű zenekar Big in Japan című dalát kamu szöveggel énekelte egy tehetségkutató válogatáson, ám ezzel nem okozott komolyabb károkat az országnak. (Hacsak a Facebook rajongók ízlésvilágában bekövetkezett kicsiny ficamokat nem tekintjük számottevő rombolásnak.) A teljesség igénye nélkül, de a tisztesség kedvéért tegyük még hozzá, hogy a valódi Bikicsunáj – szemben Schmitt Pállal -, nem rendelkezik több százmilliót érő budai ingatlanokkal, s nem fejezte ki öles nyelvcsapásokkal lojalitását az összes létező rendszerek irányában. Talán ezért is van, hogy Szarka László soha nem érzett késztetést arra, hogy a Zembere Kembere legyen. Ha volt is benne ilyesfajta motosz, nyilván jó oka volt rá, hogy azt gondosan eltitkolja az őt kedvelő nagyszámú rajongója elől. Mindezzel csak azt kívántam bevezetni, hogy jó, ha az ember időnként kiteszi a lábát az országból. Nem olvas újságot, nem hallgat rádiót, nem néz tévét, még az internetet is kerüli. Hanem üdül, és nyaral: szabad emberként, távoli tájakon, a tűző napon tűnődik a nemzeti együttműködésről.

Jó dolog az ilyen testet-lelket felüdítő pihenés, már csak azért is, mert hazatérve kiderül, hogy idehaza semmi sem változott. A szabadságharc zavartalanul folyik, talán csak annyi történt, hogy a Nemzetközi Valutaalappal szembeni ellenérzéseink még a korábbinál is mélyebbek és megalapozottabbak lettek. És ha lehet, még szignifikánsabb az igény, hogy a magyar ismét független, önálló népként szolgálja a haladás ügyét, dacolva a nemzetközi nagytőke által kavart erős, ám távolról sem legyőzhetetlen hullámokkal. Erre szavaztak a zemberek, meg persze arra, hogy a rendszereken átívelő, csak történelmi léptékkel mérhető Schmitt Pál legyen a Második Orbán Köztársaság elnöke. És hát a nagyarányú és azonnali adócsökkentésre is szavaztak, és e tekintetben senkit se tévesszen meg, hogy ennek egyelőre még a körvonalai sem mutatkoznak - a zemberek nem a körvonalakra szavaztak, hanem arra, amit a Második Orbán Köztársaság miniszterelnöke és pártja megígért nekik. Jelenleg ugyan úgy tűnik, hogy cigányútra tévedt a magyar demokrácia ügye ügye, sőt, mintha még némi kis diktatúra is csírázni tetszene ott fönn, a zemberek számára elérhetetlenül távoli csúcsokon. De még nem dőlt el semmi, még csak mostanában fog majd kiderülni, hogy hagyott-e nyomot az elmúlt húsz esztendő a zemberekben. Hogy elegük lesz a semmitmondó szlogenekből, és elküldik melegebb éghajlatra az őket hülyének néző és megvezetni szándékozó politikusokat. Vagy, és ez is benne van a pakliban, végérvényesen visszakívánkoznak a biztonságot kínáló, ám unalmas, és még a mostani rendszernél is hazugabb egypártrendszeri burok-világba.

A közjogi Bikicsunájként is emlegetett legfőbb méltóság – tőle tudjuk -, nem lesz ellensúlya a demokráciát korlátozni kívánó törekvéseknek. Ettől függetlenül, más ellensúlyok még lehetnek. Sőt, éppen hogy csak azok lehetnek - még akkor is, ha speciel Stumpf alkotmánybíráról nehéz feltételezni, hogy szembeszegüljön az őt a magas posztra állító gazda akaratával.

Jelen helyzetben tehát inkább csehül, mintsem jól áll a magyar demokrácia szénája. Cigányútra tévedt a mi nehezen kiharcolt, sokak számára inkább keserűséget hozó, de többé-kevésbé mégiscsak működő demokráciánk.

3751

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 5


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds