2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195500
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Kaszinó, tojás
Posted on August 18, Wednesday, 15:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Kezdjük kicsit távolabbról. A negyvenes évek elején már minden jobb pesti kabaré nézőterén rendőrspiclik ültek, azaz, finoman fogalmazva, a demokrácia kihívásokban bővelkedett. Nagyon meg kellett gondolni, mit mond az ember a színpadon, és a fellépők, mi mást is tehettek volna, nagyon meg is gondolták.


Ekkoriban terjedt el a városban, hogy az antiszemita nézeteiről közismert Imrédy felmenői között zsidó származású ősök is voltak. Beszélni persze nem lehetett erről, ezért a Pódium kabaré esti előadásán a függöny előtt Békeffy László konferanszié, kezeit széttárva csak ennyit mondott: Nahát! (Más emlékezők szerint: Most mit szólnak hozzá?)

És a közönség, aki ugyanarra gondolt, mint a konferanszié, akárcsak Karinthy „Röhög az osztály” című remekében, dőlt a nevetéstől. Mert a nézőtéren mindenki tudta, hogy miről van szó, még az oda beültetett fizetett besúgók is. Persze, a nevetést is be lehet tiltani, de megszüntetni senkinek sem fog sikerülni.
Most mi kérdezzük, kezeinket a képzeletbeli függöny előtt széttárva: Mit szólnak hozzá? (Vagy másként: Nahát!)

Hogy mihez? Merthogy számos dologhoz szólhatnánk mostanában valamit, egy sor üggyel kapcsolatban mondhatnánk, hogy nahát.

Jelen esetben a sukorói tervezett kaszinó beruházásra gondolunk soha el nem múló tisztelettel. Annak is egy, sokáig homályban lapuló szegletére: arra, hogy a napokban kiderült, nemcsak Gyurcsány és Bajnai miniszterelnökök, de Orbán – akkor még ellenzékben lévő – pártvezér úr is tárgyalt az izraeli befektetőkkel.
Erről sokáig nem lehetett tudni, sőt, egy ideig maga a Fidesz sem tudott róla. Legalábbis volt egy nap, amikor a párt sajtóosztályán azt nyilatkozták, hogy nekik nincs tudomásuk arról, hogy Orbán pártelnök úr tárgyalt volna Lauder befektető úrral.

Aztán egy nappal később lett tudomásuk. Ami persze semmit sem bizonyít, legföljebb azt, hogy a tudás nem valamiféle statikus valami, ellenkezőleg: dinamikusan változó jelenség. Dialektika és fejlődés jellemzi: amit ma nem tudunk, azt holnap már esetleg tudni fogjuk. (Fordítva is előfordul).
Persze, eszembe sem jutna összemosni Gyurcsány és Bajnai uraknak a haza elveszejtése céljából folytatott gyanús üzelmeit Orbán úrnak a nemzeti együttműködés rendszerén alapuló, az ország felemelkedése és fényre derülése végett folytatott megbeszéléseivel. Már csak azért sem, mert Gyurcsányról és Bajnairól nem tudni, hogy hol tárgyaltak Lauder és Blum befektetőkkel, míg Orbánról azóta már mindenki, így a Fidesz sajtóosztálya is tudja, hogy Martonyi János villájában találkoztak.

Amiben csak látszólag mellékes információ az, hogy Martonyinak van villája. Lám, nemcsak az oligarcháknak – Gyurcsány és Bajnai - lehet villája e honban, de népünk legjobbjaitól sem idegen a lakhatásnak ez a formája. Még Schmitt Pál (dakota nevén: Zembere Kembere) köztársasági elnöknek is van villája, nem is egy, meg Pintér és Fellegi uraknak is, és szavahihető szemtanúk szerint Orbán Viktor sem egy kis sötét kulipintyóban húzza meg magát a családjával. Még jó, hogy az áprilisi fülkeforradalom - oxigénmaszk nélkül - elűzte az oligarchákat, különben ki tudja, hány villatulajdonos ülné körül az asztalt egy kormányülésen. Hogy mi hangzott el Martonyi villájában, az - szemben Gyurcsány és Bajnai urak tárgyalásaival - teljesen egyértelmű. Ezért nincs szükség arra, hogy Orbánt is kihallgassa az ügyészség az ügyben, az ő esete ugyanis teljesen világos: azt mondta az izraeli befektetőnek, hogy Magyarország nem banánköztársaság, itt mindenkinek be kell tartania a törvényeket.

Nyilván így volt, másként nem is lehetett, maga a Fidesz sajtóosztálya közölte ezt a sajtóval. Orbán Viktort nem kérdezte senki sajtómunkás az ügyben, s bár nyilván lettek volna érdeklődők, ám a nemzet örökös miniszterelnöke nem kíván a szükségesnél gyakrabban szerepelni a sajtóban. Ha a pártelnök-miniszterelnök túl lenne reprezentálva a médiában, akár olyan látszat is keletkezhetne, mintha személyi kultusz kezdene kialakulni, és néhány firkász tán még attól sem riadna vissza, hogy Orbánt Kádárhoz hasonlítsa

Ami egyébként teljes képtelenség: a sakkért rajongó Kádár a krumplilevest kultiválta, míg a futballhoz vonzódó Orbán a NENYI-hez hozzávágott kaszinótojást nem szereti.

4079

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 2


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds