2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195535
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Mire a levelek lehullanak
Posted on August 26, Thursday, 11:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Most egy kis szünet következik a pénzügyi szabadságharcban, szusszanásnyi szieszta. A harcoló alakulatokat visszarendelik a lövészárkokba, a kormány bejelentette, hogy mégis tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal, ismertebb becenevén az IMF-fel. Senkit ne tévesszenek meg az értesülések, szó sincs visszakozásról, meghunyászkodásról pedig még annyira sem. „Nincs dolgunk az IMF-fel”, mondta Orbán egy hónappal ezelőtt, és a helyzet nem változott: Csapataink továbbra is harcban állnak, de a hadviselés szabályai most azt követelik, hogy rugalmas elszakadással reagáljunk az ellenség csapásaira.


Merthogy nem a mi pártunk és kormányunk kezdeményezte a tárgyalások folytatását, hanem a Valutaalap emberei. Szavahihető Fidesz-közeli szemtanúk beszámolója szerint sírással küszködő, depressziós IMF-delegáltak ostromolták Orbán Viktort, ne legyen már ennyire szőrösszívű, neki is van édesanyja, ezt mégsem teheti velük.

Orbán meg tudjuk milye: ha síró Valutaalapot lát, megesik rajta a szíve. (Egyszer még egy vak bankárt is átkísért az utca másik oldalára).

Úgyhogy valamikor ősszel újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek – mire a levelek lehullanak, már véget is érhetnek a tárgyalások. Hogy milyen eredménnyel, azt persze nem lehet tudni, hiszen még az sem világos, miről tárgyalnak, így azután az is rejtély, hogy mi számít majd eredménynek. Lehet, hogy csak amolyan tapogatózó tárgyalások lesznek: meglapogatják egymás vállát, dicsérik a másik ruháját, táskáját, vagy frizuráját.

Nem mintha különösebben izgalmas lenne, miről tárgyal a kormány a Valutaalappal – nyilván arról, amire a zemberek az április forradalom idején felhatalmazták őket. Nem hajt a tatár, nem szalad el az a tárgyalás, ráérünk ezt megtudni utólag is.

Legföljebb a dalai láma okozhat néhány kínos percet a magyar diplomáciának - Orbán Viktor ugyanis állítólag nem kíván találkozni vele. Nem arról van szó, hogy Orbán félne a lámától, sokkal valószínűbb, hogy nem szeretne ujjat húzni a kínai kormánnyal, akik – fogalmazzunk visszafogottan - nem igazán szimpatizálnak az elűzött vallási vezetővel. Orbán viszont szimpatizálni szeretne a kínaiakkal, de főleg kereskedni velük, és pénzügyi megállapodásokat kötni – mindez a dalai lámával súlyosbítva nehezen jönne össze.

Persze, van élet a dalai lámán kívül is. Majd fogadja a vallási vezetőt Semjén, vagy Schmitt (dakota nevén: Zembere Kembere), ő úgyis minden napját szent szövegek olvasásával kezdi.

Mire a levelek lehullanak, győztesen ér véget a pénzügyi szabadságharc. A Nemzetközi Valutaalap kapitulál és behódol, s ha jó kedvében találják a Kedves Vezetőt, még az sem kizárt, hogy hajlandók leszünk kamatmentes hitelt elfogadni tőlük.

Hogy honnan tudják majd a zemberek, hogy mint mindig, most is győztünk? Onnan, hogy felszáll a fehér füst, és Matolcsy György diadalmasan körülhordozza Simor András levágott fejét az országban.

2896

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds