2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195593
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: A nemzet tanéve
Posted on August 29, Sunday, 13:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Dübörög a permanens forradalom, Marx, Engels Lenin és a többiek holtukban is sápadnak az irigységtől, süllyednek szégyenükben - még a legperverzebb álmaikban sem tudtak volna ennyi harcias hevületet elővezetni, mint Hoffmann Rózsa.


Merthogy nem akármilyen tanévet nyitott meg szombaton az oktatási államtitkár: az Első Nemzeti Tanév megkezdődésére adta áldását Hódmezővásárhelyen, amiből a logika szerint egyenesen következik, hogy idáig Magyarországon nem nemzeti tanévek voltak, hanem másmilyenek. Azt persze még Hoffmann Rózsa, az MSZMP nevű állampárt egykori – természetesen megtévesztett - tagja sem mondta, hogy korábban nemzetellenes tanévek lettek volna Magyarországon. Inkább amolyan globális, kozmopolita tanévekre tessék gondolni, mégiscsak kódoltabb izraelitázás az ilyen, mintha nemzetellenesnek neveznénk azt, ami idáig volt.

Boross Péter volt miniszterelnök viszont kétharmaddal a háta mögött arról értekezett, hogy Magyarországon akár vissza is lehetne állítani a királyságot. Nem ördögtől való a gondolat, mondta a Hóbagoly, akinek tudjuk be, hogy elmúlt már 80 éves, másfelől viszont valamelyest mégiscsak aggályos, hogy Orbán miniszterelnök úr őt is delegálta az új alkotmányt előkészítő testület tagjai közé.

Megőrült itt már mindenki, gondolhatnánk, pedig szó sincs erről. Éppen ellenkezőleg: azt csinálják, amire a zemberek felhatalmazták őket. Márpedig a zemberek erre szavaztak, erre adták a kétharmadot - fülkés forradalomra, oxigénpalack nélkül. Királyságra, és nemzeti tanévnyitóra, árvalányhajas, Nagy-Magyarországos múltba bambulásra.

Megjegyzem, valószínűleg az oxigénpalack hanyagolása lehetett a baj, ezért nem volt elég oxigén. Az oxigén hiánya pedig, mint tudjuk, idővel károsítja az agyat. Nem Hoffmann Rózsa agyára gondolunk, az új médiatörvény árnyékában ha akarnánk, sem mernénk erre gondolni. Hanem az általános emberi agyra: annak nem tesz jót, ha sokáig van oxigén nélkül.

Hoffmann Rózsa ezúttal is elővezette egyik fixa ideáját, vagyis azt, hogy szakítani kell az idegen minták korlátlan követésével. Sajnos, az nem derült ki, mit is kellene idegen minták alatt értenünk, pedig nem ártana, ha a pedagógusok első kézből értesülnének erről, mert így könnyebben el lehetne nekik magyarázni, hogyan is néz ki a nemzeti együttműködés mintája.

Talán az angol nyelvre gondolhatott, mint idegen mintára Hoffmann Rózsa, pedig akkor még több nap volt hátra az I. Nemzeti Tanévnyitóig. Mindazonáltal, ha akad olyan épeszű ember az országban, akinek van némi kontaktja Hoffmann államtitkár asszonyhoz, próbálja meg neki elmagyarázni, hogy nem mi magyarok tettük világnyelvvé az angolt. Nem mi erőltettük, hogy a művelt világ ezen a nyelven kommunikáljon – így alakult, ez van. Lehet persze erről nem tudomást venni – Észak-Koreában például köztudottan kiválóan működik a dolog – de a világban a Fidesznek egyelőre még nincs kétharmada. Körülbelül ugyanannyi százaléka van a világban a Kedves Vezető pártjának, mint a Hoffmann Rózsa által is fémjelzett kereszténydemokratáknak idehaza: hozzávetőlegesen nulla.

Össze kellene engedni egyetlen szobába valamennyi eszelőst, hadd legyenek egymás között, senkitől sem zavartatva - a királyságot visszasírókat az idegen minták korlátlan követésével szakítani kívánókkal. Legyenek boldogok, működjenek együtt nemzeti alapon. És termékenyítsék meg egymás gondolatait, hogy azután e - szigorúan verbális – nászból szárba szökkenhessen a jövő: egy régvolt, sosem volt Magyarország.

3442

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds