2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195509
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Orbán Ferenc, Gyurcsány Viktor
Posted on September 05, Sunday, 14:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Nem lenne meglepő, ha fejek hullanának a svéd televízióban. Nálunk ennél jóval ártatlanabb bakiért is repülnek emberek a helyükről, sőt, még bakizni sem kell, elég, ha valakinek nem elég megnyerő a fizimiskája, nem kellően meggyőző a pártbéli pedigréje.


A történetet mindenki ismeri, a felvétel bejárta a magyar sajtót. (Megjegyzem: lesz itt dolga Szalai Annamáriának). A stockholmi svéd-magyar meccs első félidejében, még gól nélküli döntetlen állásnál, mutatták Csányi Sándort, az OTP és az MLSZ elnökét, valamint Orbán Viktort, amint a Rasunda stadion nézőterén figyelik a mérkőzést. Nem volt semmi különös, nem vágtak grimaszokat, nem vakarták az orrukat, csupán a svédek által a kép alá írt felirattal volt némi gond: Ferenc Gyurcsány Prime Miniszter Hungary.

Ezt írták a derék svéd tévések Orbán Viktor alá feliratként, és most nagyon nem lehet jó svéd tévésnek lenni. (Svédnek sem úgy általában). Nem véletlen, hogy a meccset közvetítő magyar riporter, Faragó Richárd olyannyira megszeppent, hogy rémülten kiáltotta: Húha, de le vannak maradva a svéd tévések! Faragó riporter javára írandó egyébként, hogy szinte végig eksztázisban közvetítette a mérkőzést, nem rajta múlott, hogy kikaptunk, sőt: ő még a mérkőzés előtt figyelmeztette a svéd kollégákat, hogy a tribünön ott ül majd magyar a miniszterelnök, aki nagyon szereti a futballt. Mindezt még azzal is tetézte, hogy a mérkőzés közben többször is megjegyezte, látszik a magyar csapaton a változás. Épp csak azt nem mondta, amit Orbán a meccs előtt a Sport Tv-nek adott egyórás interjújában, miszerint végre valahára olyan kormánya van Magyarországnak, amelyik szereti a sportot.

Vitatkoznék, ha nem lenne felségsértés: a korábbi kormányok is szerették a sportot, sem Gyurcsány, sem Bajnai nem mondta soha, hogy ne kedvelné. Tény, hogy kevesebb meccsen mutatkoztak, mint Orbán, és az a nagyszerű ötlet sem jutott soha az eszükbe, hogy az IMF delegációt faképnél hagyják a Videoton-Maribor mérkőzésért. És hát az is köztudott, hogy Rákosi Mátyás, népünk a bölcs és igazságos apja sem vetette meg a sportsikereket, az ő regnálása idején ért csúcsra az Aranycsapat, és minden ellenkező híreszteléssel szemben, még az átkosban üldözött Grosics Gyula is válogatott lehetett.

Jelzem, Faragó Richárd hiába színezte kis kéjes sikkantásokkal a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának mérkőzését, csapatunk simán kikapott a svédektől. Nem jobban, mint a legutóbbi öt alkalommal, de nem is kevésbé. Az igazat megvallva, a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának játékán még csak igen kevéssé érződött, hogy új szelek fújnak, jelesül, kétharmaddal nyert az oxigénpalack nélküli fülkés forradalom.

Orbán Viktor állítólag nevetett a bakin - a nagy emberek időnként egészen megbocsátók tudnak lenni, és még az sem kizárt, hogy a Magyar Köztársaság nem szakítja meg a diplomáciai kapcsolatot a Svéd Királysággal. Talán még a nagyköveteket sem hívják vissza.

Egyébként pedig, tényleg nincs mentség a svédek által elkövetett hibára, legföljebb magyarázat. Valaki ugyanis utánanézett a Google keresőben, a svéd, norvég és finn, valamint a norvég változatok állítólag Gyurcsány Ferencet adják ki Magyarország miniszterelnökének, ugyanúgy, mint az orosz kereső. Külön szerencse, hogy a szlovák és a román Google tudja, mi az ábra.

Itt állunk tehát, csapatunk nincs, csupán bíztató jelek vannak. Ezt nem most mondta Csányi Sándor, hanem még napokkal a mérkőzés előtt nyilatkozta. Igaz, a meccs óta nem mondott semmit, nem is kérdezték őt a Szalai Annamáriára gyúró sajtómunkások - majd egy alkalmas pillanatban, talán, ha egyszer nyerünk tétmeccsen. Valamikor, valakik ellen.

3569

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.06 Seconds