2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195584
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Kegyelmi állapot
Posted on September 07, Tuesday, 14:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Bár a Bors bulvárlap vasárnapi számában tényként írta, múlt időben, hogy Schmitt Pál és neje lecsót főztek szombaton Kötcsén, jelentjük tisztelettel, a közlés nem felel meg a valóságnak. Valóban volt róla szó, hogy a Magyar Köztársaság Még Sólyomnál is Függetlenebb Elnöke, aki nem fékként, hanem motorként szolgálja a nemzet együttműködését, lecsót főz majd a Fidesz szellemi holdudvarának kötcsei piknikként elhíresült dzsemboriján, ám utóbb kiderült, a szokatlan szakácsipari tevékenység gyakorlása elmaradt.


Nyilván Gyurcsány a hibás, amiért a bulvárlapot elfelejtették erről értesíteni.
A lecsófőzés elmaradásának okairól semmit sem tudni, elemzők szerint nem kizárt, hogy Schmittnek sürgős zongorázhatnékja akadt. Mások úgy tudják, hogy hallgatott a tanácsokra, miszerint államfőként nem illendő pártrendezvényen buzgólkodnia. Főként azért nem, mert még az a látszat keletkezne, hogy ő valamelyik párthoz közelebb áll, mint a többihez, ami persze teljességgel kizárható - ha így lenne, nem lehetett volna Schmittből köztársasági elnök. (Stumpfból alkotmánybíró, Domokosból ÁSZ elnök, Szalaiból a médiahatóság elnöke, stb).
Talán a Jobbikra hallgatott az államfő, mely párt felszólította, hogy amennyiben Kötcsén lecsót főz, akkor hozzájuk is menjen el, szeretettel várják disznóvágásra. Hogy böllérként, vagy más minőségben hívta meg a Jobbik Schmitt Pált, az nem derült ki a szívélyes invitálásból, igaz, válasz sem érkezett rá, úgyhogy nagyjából mindegy, hogy a kés melyik végén szánt szerepet Vona Gábor a köztársasági elnöknek.

Persze voltak, akik némi csalódást éreztek, amiért nem csodálhatták meg a minden tekintetben sokoldalú Schmitt lecsófőzési tudományát, ám számukra maradt a felismerés, amely még 2002-ből származik, a Fidesztől: más a kampány, és más a kormányzás.

Lecsó tehát nem volt Kötcsén, ám szerencsére Orbán Viktor nem hiányzott az összejövetelről. Ezúttal sikerült úgy időzíteni a megmozdulást, hogy ne ütközzön semmilyen futballeseménnyel. (Állítólag a Dunarettentő-Baltonborzadály megyei első osztályú rangadót ezért tették két nappal későbbre.)

Orbán, ha már elment, fel is szólalt az övéi előtt. Nem mondott semmi számottevőt: drogdílerekről beszélt, szintetikus boldogsággal kereskedőkről, meg arról, hogy tudja, lesznek a pártjában dezertőrök, és addig kell a nagy döntéseket meghozni, amíg még tart a kegyelmi állapot. (Értsd: amíg még nem jöttek rá a zemberek, hogy rútul becsapták őket).

Szijjártó szóvivő szerint megszorításokról szó sem volt, a miniszterelnök mindössze annyit mondott, hogy ezermilliárd forintokat kell majd kivonni a magyar gazdaságból. Nyilván vannak olyan közgazdasági iskolák, amelyek szerint ez lenne a gazdasági fejlődés sokszor emlegetett beindításának a motorja, bár, ha jól emlékszünk, a választások előtt a Fidesz még nem ehhez az iskolához tartozott. Valójában most sem tartozik oda, legföljebb szűk körben, hazai közönség előtt beszélnek a nagy beruházások leállításáról, a nyugdíjak befagyasztásáról.

Félreértés ne essék: ez nem hazugság, még kevésbé szemforgatás, vagy álságosság. Inkább arról lehet szó, hogy az országban nem egy, hanem két Fidesz van. Az egyik, amelyik a nagyközönségnek szól, és azonnali, radikális adócsökkentésről beszél, pénzügyi szabadságharcról szónokol, a pedagógusbérek méltányos emeléséről papol. És van egy másik, amelyik saját hívei előtt arról beszél, hogy nehéz idők jönnek, és meg kell állapodni az IMF-fel. Az egyik Fidesz szerint romokban hever az ország, és közelít az államcsőd, a másik közben azt mondja, hogy Bajnai kormánya stabil gazdaságot hagyott örökül a győztes fülkeforradalmárokra, és ostoba bohócnak nevezi azokat, akik ebben a helyzetben a tanárok fizetésemelését szeretnék.

Örüljünk annak, hogy csak két Fidesz van. Már csak azért is, mert Orbán zártkörű bejelentéséről egy vicc jut az eszünkbe, az ötvenes évekből: állnak az emberek a pékség előtt, várják, hogy hozzák a kenyeret. Egy óra elteltével kijön a boltos: emberek, menjenek haza, csak a párttagok maradjanak itt. Nagy zúgolódás, persze, már megint a kommunistákkal kivételeznek. Végül, ha nem is könnyen, de távoznak az emberek. Amikor már csak a megbízható párttagok maradtak a sorban, a boltos megszólal: elvtársak, most, hogy egymás közt vagyunk, elmondhatom, hogy nincs kenyér.

Lecsóra azért a legtöbbünknek még futja, bár tényleg kár, hogy valószínűleg sohasem tudjuk meg, milyen lett volna Schmitt lecsója: tesz-e bele a paprikán és a kolbászon kívül mást is – teszem azt, krumplit, rizst, vagy tarhonyát.
Persze, lehet, ez is mindegy: akármit főz, úgyis azt kapjuk, amivel etetnek bennünket.

4354

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds