2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195524
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Kertész Ákos: Szabadegyetem
Posted on September 08, Wednesday, 12:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Ebben a rovatunkban az ifjaknak tanulni, tapasztalatot szerezni, idősebbeknek nosztalgiázni, továbbgondolni, vitatkozni, valamennyiünknek eligazodni korunkban, adjuk közre rendszeresen Makra írójának gondolatait.
Főszerkesztő


Félelem a nőktől


A “Szegény, öreg feminista klapec nyöszörgései” című ciklusból


Nem a feminizmustól félek, hadd nyugtassam meg a Kandidátus Asszonyt. A nőktől. Mert egyrészt azt tanultam egykori barátomtól, Fazekas Gézától (a legbölcsebb magyar paraszt-iparos ember volt), hogy “egy rossz soha sincs”. És ő ezt totálisan értette a világmindenségre vonatkoztatva. Apám meg arra oktatott: “óvakodj az egykönyvű emberektől”.

Azt nem mondta (ez egyéni következtetés), hogy óvakodj azoktól a nőktől, akiknek a férfiakról csak az erőszak és a hátrányos nemi diszkrimináció jut az eszükbe. Akik még sose néztek úgy egy pasi után, hogy de jó segge van! Akik még nem mondták azt a szerelmüknek, hogy te vagy a legklasszabb szőrös mellű krapek, akit ismertem! Akik el sem tudnak képzelni olyan férfit, aki nem vágja gerincre a nőt, aki nem az erőszaktól gerjed, hanem a gyöngédségtől, a simogatástól, a szeretettől (hogy ne mondjam: a szerelemtől). Akik elképzelni sem tudnak olyan manust, aki nem akar rajtuk uralkodni, aki társnak, partnernek tekinti az asszonyát, aki él-hal a családjáért (nem csak a gyerekeiért, a gyerekei anyjáért is), és az életét is föláldozná értük, ha kellene.

Én nem mondom, hogy sok ilyen férfi szaladgál a világban, azt is elismerem, hogy az ilyen ritka, mint a fehér holló. De van. Ha nem lenne, ha minden férfi törvényszerűen erőszakos barom macsó lenne, nem volna mire alapozni a jövőt. Értelmetlen volna a feminizmus is mindenestül.

Én félek azoktól a nőktől, akik nagyon is vissza tudnak élni a nők hátrányos helyzetével. Akik kifosztják a férfiakat, válás esetén a kirúgott férjüket (mert nem törvényszerű, hogy a férfi “dobja” a nőt egy fiatalabb pipiért, van úgy, hogy a nő ”dobja” a férfit), hogy semmijük sem marad a rajtuk levő gatyán kívül, és még a gyerekeiket is elveszik függetlenül attól, hogy sok “anya-lelkű” férfi létezik, aki jobb szülő, mint a gyerekek anyja.

Persze öreg feminista vagyok, mindig, mindenhol, minden körülmények között a hátrányosabb helyzetben lévők mellé álltam, lett légyen szó kizsákmányolt proliról, földtelen zsellérről, zsidóról, négerről, romáról, örményről, a férfibrutalitásnak kitett gyönge nőről, védekezni képtelen gyerekről, sántáról, bénáról, egyéb fogyatékosról, alkoholbetegről, hajléktalanról, támasz nélkül maradt árváról, özvegyről. És ezen az sem változtat, hogy tudom, az ilyen marhákkal szoktak nagyon kitolni, amilyen én vagyok. Az ilyenekkel szemben szokott visszaélni minden diszkriminációnak kitett egyén (sőt csoport) a hátrányos helyzetével.

Tudom. De az árnyékomat nem tudom keresztül lépni, a bőrömből képtelen vagyok kibújni, és semmilyen rossz tapasztalat nem bírja már megváltoztatni a személyiségemet. Kialakult. Ilyen. És ha balfácánnak tetszik nevezni, még csak meg sem sértődöm.

Én gyűlölöm az erőszakot. De azt a nőt is utálom, aki nemi megkülönböztetés címén följelenti a kollégáját, aki előre engedi a liftnél, vagy lesegíti róla a kabátot, aki kezicsókolommal köszön, és azzal kezdi reggel, hogy milyen szép ma, Anikó, szépet álmodott? Mert erre volt már példa nem is kevés, és ha szigorúan veszzük a feminizmust, lesz még rá példa sokkal több is.

Apropó példa! Amíg a macsó lesz a társadalmi férfipéldakép nem fog változni semmi. Szigorkodhatnak a feminista értelmiségi nők, a bunkó férj változatlanul megagyalja beijedt asszonyát. A nemi szerepekről alkotott társadalmi vélekedés megváltoztatását az óvodában (sőt a bölcsődében – ha még lenne!) kell kezdeni. És a művelődéspolitikában. Nem csak a múzeumi kulturális örökség az érték, hanem a 21. sz. szellemében most keletkező, tudatformáló erejű kultúra is.


*


Egyébként tudja, mégis mit imádok a nőkben? A másságot. Azt, hogy teljesen mások, mint én vagyok. Maradjanak is ilyenek!

4126

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds