2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195482
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Száz bajt csinál
Posted on September 09, Thursday, 14:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Most már a Duna TV-nél is tudják, hogy nem kellett volna túllihegni Orbán Viktor száz napot értékelő beszédét. Jobban járnak, ha nem alakítják át a Közbeszéd című műsort különkiadássá. Baj lett belőle.
Nem száz baj, csak egy, de az az egy baj épp elég volt.
Bajos lesz jól kijönni belőle.


Normális üzemmenetben az „Egy bolond százat csinál” című film ment volna a kérdéses időben a Dunán, ám a Professzorok Batthyány Köre valamiért nem egyeztetett a Duna tévével, így olyan időpontban kérték fel Orbán Viktort száz napot értékelni, amikor épp a Rejtő könyv alapján készült filmet adták volna.
Műsorváltozás kellett, forradalomhoz méltó gyorsasággal. Kicserélték a műsort, ám a felirat megváltoztatására már nem jutott figyelem – most a világháló jóvoltából Orbánon röhög az ország.
Merthogy Orbán Viktor fotója alatt ottmaradt az eredeti felirat: Egy bolond százat csinál.

Túl azon, hogy messze nem értünk egyet a gúnyosan vigyorgókkal, sem azokkal, akik azt mondják, hogy Orbán csak azt kapta, amit megérdemelt, el kell ismernünk, hogy a Fidesz száz nap alatt tényleg többet tett, mint az előző kormány nyolc év alatt.

Mert bárhogyan is kutatunk emlékezetünkben, még sohasem volt 226 forint a svájci frank, és soha ennyi devizahiteles nem került még ilyen kilátástalan helyzetbe, mint most. Egyedül a nyugdíjasok reménykedhetnek, mert nekik legalább valami plusz lett beígérve. Egyelőre nem pénz, csupán egy levél a kormánytól. Maga Orbán Viktor ír az 1,7 millió nyugdíjas háztartásnak, aziránt érdeklődik, hogy szerintük mit tehetne értük a kormány, hogy jobb legyen az életük.

Már az is nagy dolog, hogy gondoltak a nyuggerekre – Kubatov Gábor szép és találó elnevezése – az pedig még ennél is felemelőbb, hogy, bár a kétharmados felhatalmazás alapján megtehetnék, a postaköltséget nem velük fizettetik ki. A Fidesz állja a számlát, mondta Orbán, ami megint csak arra utal, hogy történt egy, s más a száz nap alatt. Például az, hogy megint van pénze a Fidesznek - ezt megelőzően ugyanis csak sokmilliárdos adósságról lehetett hallani. (Ha másért nem, már ezért megérte a forradalom).

Ezért sem szabadna lebecsülni azt, ami e száz nap alatt történt. A gazdasági szabadságharc, Magyarország pénzügyi önrendelkezése ugyanis naponta többször is új fejezettel gazdagította a haditechnika aranykönyvét. Miközben Orbán arról beszélt, hogy nem ugrálhatunk úgy, ahogyan a piacok és a nemzetközi szervezetek diktálnak – mire ijedtében történelmi csúcsra szökött a svájci frank – Matolcsy György rövid brüsszeli fejmosás után kijelentette: idén tartjuk a 3,8 százalékos hiányt, jövőre pedig 3 százalék alá visszük. (Még belegondolni is gyönyörű, milyen alacsony lenne a hiány, ha hagynánk magunknak dirigálni).

Az utópiák kora lejárt, éljen a valóság, mondta kedden Orbán. Valóban, még a Fidesszel nem szimpatizálók – ha még mernek ilyenek lenni egyáltalán – sem mondhatják, unalmas lenne az élet. Minden nap történik valami, ha más nem, hát az, hogy új fejezet kezdődik - szinte alig múlik el nap, hogy ne zárnánk le egy korszakot. (Irigyelnek is bennünket a világon, nincs még egy nemzet, amelyik száz nap alatt annyi korszakot zárt volna le, mint mi). Elűztük az oligarchákat, és soha több nem jönnek vissza - ezt mondta Orbán áprilisban, a győztes választások éjszakáján. És tényleg: Fellegi, és Pintér csak első blikkre oligarchák, és Magyarország leggazdagabb embere, az Orbán által MLSZ elnökké kinevezett Csányi Sándor is csupán annak látszik.
Nem elég oligarchának látszani – annak is kell lenni.

Az is nagy változás, hogy a pedagógusok megbecsülése a korábbinak a sokszorosára emelkedett. Béremelés ehhez egyelőre nem járult, de lehet buktatni az alsósokat – sok tanárnak nyilván már ettől jobb lesz a közérzete. Ráadásul a közbiztonság is szilárd, új börtönök nyílnak, régieket felújítanak, ipari-agrár-börtön ország leszünk, az egy főre jutó börtönférőhelyek tekintetében magunk mögé utasítjuk a művelt világot.

Egyedül abban lehet még némi bizonytalanság, hogy az 1,7 millió levél címzettjei közül hányan válaszolnak majd a kormányfő kérdéseire. És azok, akik válaszolnak, mit írnak majd a miniszterelnöknek.
Valószínűleg azt, hogy hagyja a gonosz pénzt másra, kit érdekel, hogy mennyi a nyugdíj, és hogy hány forintba kerül a kenyér - nekünk az is elég, ha érezzük az megbecsülést.

4156

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds