2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195563
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Fociforradalom
Posted on September 12, Sunday, 14:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Amikor a Nemzeti Együttműködés Válogatottja kínkeserves és szerencsés győzelmet aratott az amúgy harmatgyenge Moldova legjobbjai ellen, Huszti Szabolcs, a mostanában mellőzött középpályás kifakadt a nyilvánosság előtt.


A labdarúgónak az a dolga, hogy futballozzon, és nem az, hogy mások fejével, helyettük gondolkodjon. A gondolkodás, a taktika, az edző dolga, a stratégia és a politika pedig a még nálánál is nagyobb hatalmasságoké. Ez a rend a labdarúgás világában, és úgy általában, normális üzemmenetben, ezzel egyet is lehet érteni.

Most azonban nincsenek normális viszonyok, a nemzeti együttműködés alapjainak lerakásán dolgozunk. Forradalom van a mi utcánkban, mégpedig a permanens fajtából, sok fronton zajló nehéz csatákkal - miért éppen a legnagyszerűbb játék, a futball maradna ki ebből.

Nem lenne ez itt és most téma, ám, Huszti Szabolcs, túl a labdarúgással kapcsolatos véleményén valami másba is beletenyerelt. Nemcsak arról beszélt ugyanis a szentpétervári Zenit játékosa, hogy megbomlott a csapategység, és a régi játékosok nem igazán kitörő örömmel fogadták az újakat, klikkek vannak a csapaton belül és többeknek az sem tetszett, hogy a szövetségi kapitány személyesen utazott ki Gerához Angliába, hogy visszakönyörögje őt a válogatottba.

Ez még elmenne valahogy, belefér a forradalomba. Ám Huszti azt is mondta, hogy ő nem fog azért a Videotonba igazolni, hogy válogatott játékos lehessen. Senkinek nem javasolja, sőt, azt tanácsolja a fiatal labdarúgóknak, hogy ha tehetik, menjenek külföldre – minél előbb, annál jobb.

Hozzávetőlegesen ez az, ami Huszti Szabolcs nyilatkozatában kiverte a biztosítékot. A Videoton labdarúgócsapata ugyanis az utóbbi két-három évben már többnyire nem a futballról, hanem a politikáról szól. Az ottani VIP páholyban rendre feltűnik a csapat fő drukkere, Orbán Viktor miniszterelnök, aki néhány héttel ezelőtt, a Maribor elleni – amúgy simán elveszített – meccs előtt még az IMF küldöttségét is faképnél hagyta, hogy időben kiérjen a mérkőzésre.

De nemcsak Orbán látható a székesfehérvári VIP páholyban - gyakori vendég ott Csányi Sándor, az OTP és - újabban – az MLSZ elnöke is. Ez már jelzésértékű, és senki ne gondolja, hogy Csányi csak mostanában, új tisztéből következően kezdett érdeklődni a fehérvári csapat mérkőzései iránt. Ott van ő már évek óta, és rajta kívül sokan mások: az üzleti és a politikai, valamint a kulturális élet jelesei is rendre megfordulnak a fehérvári pályán. Afféle politikai szereposztó dívány lett a Videoton VIP páholya, igaz, az itteni „fekvőhely” másfajta örömökre lett kialakítva, mint a színházakban használatos alkalmatosságok.

Nagy dolgok dőlnek el a székesfehérvári VIP páholyban - életről, halálról, egyszóval, a nemzeti együttműködésről szól az itteni dolce vita. Aki számít, benne van a brancsban, aki nincs ellenünk, az velünk van. Ma még nem tartunk itt, ma még az a jelszó, hogy aki nincs velünk, az nincs.

Jó a Vidi páholyában mutatkozni, sütkérezni a sikerben, hűsölni a hatalom árnyékában. S bár a Videoton – hiába a játékosvásárlásra költött százmilliók – eddig nem hozta az elvárt eredményeket, nem kétséges, hogy a zemberek akarata előbb-utóbb itt is érvényesül. Áprilisban ugyanis arra szavaztak a fülkékben, hogy a Videoton bajnok legyen, a Nemzeti Együttműködés Válogatottja pedig hosszú sivár évtizedek után végre kijusson valamelyik nagy világversenyre. Világ- vagy Európa Bajnokságot szokás ez alatt érteni.

Persze, ez nem megy egyik napról a másikra. Maga Orbán Viktor mondta a minap, nyolc évig csak mentünk befelé az erdőbe, senki ne várja, hogy száz nap alatt kikeveredjünk belőle. Nem is várjuk. Inkább annak örülünk, hogy vannak már bíztató jelek. Ezt maga Csányi Sándor, a magyar futball első (Orbán után második?) embere mondta még augusztusban, az angolok ellen elveszített barátságos mérkőzés után. És valóban: a magyar-moldáv meccs előtt nem engedték be a szurkolókat a meccsre, sőt, voltak olyanok is, akiket a nemzeti együttműködés alapjainak a lerakása közben alaposan összevertek.

Egy évvel ezelőtt, a debreceniek dicsőséges menetelése idején Orbán még DVSC sállal a nyakában tájolt a tévék kamerái előtt. Pedig akkor még csupán legföljebb népünk legjobbjai mertek arról álmodni, hogy hamarosan győz a Nagy Április Forradalom.

4208

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.06 Seconds