2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195547
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Levelező tagozat
Posted on September 16, Thursday, 10:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
„Jóska, levelet hozott a posta,
Jóska, azt írod, nem szeretsz”
Postás Józsi


Lehetne most azon élcelődni, vajon miért írt Orbán Viktor levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásnak, ahelyett, hogy a nyugdíjas szervezetek vezetőivel tanácskozna. Lehetne, de nem érdemes: az megbeszélés lenne, ez pedig nemzeti konzultáció. Különben is, nyilván most jött el ennek az ideje, amikor a nemzeti együttműködés keretében már a társadalom minden rétegéért síkra szállt a kormány, különös tekintettel a frankhitelesekre.

És az sem vezet sehova, ha valaki úgy emlékszik, hogy Orbán és a Fidesz nem mindig szerette a nyugdíjasokat. Ennek, minden látszat ellenére, épp az ellenkezője az igaz - ha nem tűnne túlzásnak, azt is mondhatnánk, hogy Orbán Viktornak már óvodában is nyugger volt a jele.

Igaz, a Fidesz és maga Orbán Viktor tízegynéhány évvel ezelőtt még azt mondta, hogy az öregek felélik a fiatalság jövőjét. De ez csak amolyan ifjúkori bohó elszólás volt - fiatalok voltak még és demokraták.
Ma már nem fiatalok.

Hogy az idős emberek felélik a fiatalok jövőjét, az egyébként sem azt jelenti, hogy a Fidesz ne kedvelte volna az öregeket. Hiszen mondhatták volna sokkal durvábban is, például, hogy dögöljenek meg a nyuggerek, mert felzabálják az ifjak elől a kenyeret.

Mondhatták volna, de nem mondták - akkor, a kilencvenes évek első felében még nem ismerték a nyugger kifejezést. Ezt a szép, metaforának is beillő szófordulatot Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója emelte be a közbeszédbe, nem sokkal az áprilisi fülkeforradalom előtti dicsőséges tavaszi hadjárat idején, amikor kiderült, hogy a Fidesz adatbázist működtet a szavazókról.

És azzal is vitatkozni kell, aki esetleg arra emlékeztetné a zembereket, hogy ugyanez a Fidesz (és ugyanez az Orbán Viktor) első kormányzásuk idején elvette a nyugdíjasoktól az előző, Horn Gyula vezette kormány által törvényileg odaígért 19 ezer forintot. Mert tényleg volt ilyen, nehéz lenne letagadni. (Bár lenne rá igény). A nyugdíjasok még mindig jobban jártak, mintha egyenként lelökték volna őket a János hegyről, vagy lekapják a fejükről a sapkát és bedobják a Margit hídról a Dunába.

Minden relatív, a Fidesz szereti a nyugdíjasokat.
Különösen így választások közeledtével erősödik rajongássá ez a szeretet, a nemzeti együttműködés kormánya ilyenkor időt, pénzt, s fáradságot sem kímélve foglalkozik az idős emberek gondjaival, nem feledkezve meg a számukra bizonyára oly alapvető szebb jövő ígéretéről sem.

Csakis ezzel, és nem holmi sanda szándékkal, politikai haszonleséssel magyarázható tehát, hogy Orbán Viktor épp most írt levelet az 1,7 millió nyugdíjas háztartásába. A pártelnök-miniszterelnököt még a Videoton meccseinél is jobban érdekli, mit gondolnak a nyugdíjasok a kormány eddigi teljesítményéről, s hogy szerintük, s mit kellene tennie a kabinetnek, hogy a nyugdíjasoknak még jobb legyen, mint amilyen eddig volt.

Megjegyzem, a válasz igen egyszerű. Ami a kérdés első részét illeti, világos, hogy a nyugdíjasok egyemberként támogatják a fülkés forradalom eddigi lépéseit. Örülnek a lezajlott hely- és fejcseréknek, valamint annak, hogy ingyen olvashatják a Nenyit a közhivatalokban.

Arra pedig még ennél is könnyebb válaszolni, hogy mivel tudna a kormány a kedvükben járni. Több nyugdíjassal beszéltem mostanában, tőlük tudom: még véletlenül se jusson a kormány eszébe holmi anyagiakkal megbántani őket. Inkább, ha lehet, még több Nenyit szeretnének, a pénzpiacokat megmozgató Kósa-Szijjártó megszólalásokat, összességében pedig a mostaninál több ígéretet, magyarul: több mézet a madzagra.

A nyugdíjasok egyedül azt nem értik, miért kéri el a levél végén a Fidesz az adataikat. Nem mintha zavarná őket, de fölöslegesnek tartják, mert úgy tudják, hogy Kubatovnál megvan az összes. Ha csak nem az adatbázis frissítéséről van szó. Ebben az esetben minden érthető: fő az éberség, az ellenség, tudjuk, soha nem alszik. (Persze azért egy válaszborítékot küldhetett volna a Fidesz. Nem nagyot, épp csak akkorát, amelyikbe a nyugdíjas bankkártyája és a PIN-kódja belefér).

3935

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds