2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195507
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Lesz magyar adócsökkentés
Posted on September 29, Wednesday, 17:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Most már szinte majdnem teljesen biztos, hogy, ha csak nem jön közbe valami, akkor vagy lesz adócsökkentés januártól, vagy nem. Esetleg fordítva.
A helyzet persze ennél egy kicsit bonyolultabb, de talán mégsem teljesen reménytelen megérteni. Az Azonnali és Radikális Adócsökkentés Kormánya (ARAK) a kevesebb adó, és egyszerűbb adózás ígéretével kampányolt és ez a kérdés azóta sem került le a napirendről.


Olyannyira nem, hogy számos nyilatkozat is született ezzel kapcsolatban. A legérdekesebbet Matolcsy György szakmai helyettese, Kármán András államtitkár mondta egy héttel ezelőtt, amikor arról beszélt, hogy a beígért egykulcsos adórendszert csak 2013 januárjában lehet bevezetni Magyarországon. Ezt követően némi kommunikációs zűrzavar volt tapasztalható. (Értsd senkit sem lehetett elérni.) Úgy hangzott ez nem sokkal a választások előtt, mintha kormány kihátrált volna az ígéretei mögül.

Ilyenről persze szó sincs, amit a kormány megígért, az meg van ígérve. Matolcsy miniszter ébredt leghamarabb, és röviden cáfolta saját államtitkára állításait. Már 2011-ről megvalósul, amit ígértek, mondta Matolcsy.
Hogy miért mondott egymásnak ellent miniszter és államtitkára, sosem tudjuk meg - ha lenne Magyarországon független, a szakmaiság mentén működő sajtó, biztosan megkérdezték volna illetékes helytől, hogy hát akkor most tessék mondani, hogy is van ez.

Pletykák azért így is adódtak: Matolcsy állítólag első felindultságában ki akarta rúgni Kármánt, akit végül, ha hinni lehet a híreszteléseknek, Varga Mihály védett meg Orbánnál. Kármán ugyanis szakember, magyarul ért ahhoz, amit csinál, rá még szükség lesz a költségvetés előkészítésénél. Hogy utána mi lesz vele, nem tudni, de ez már nem is a mi dolgunk: a kétharmaddal arra kapott felhatalmazást a kormány, hogy azt csináljon a zemberekkel – még a saját zembereivel is – amit csak akar.

Hanem hát valahogy mégsem akaródzott elhinni a zembereknek, amit Matolcsy mondott. Pontosabban: hitték is, meg nem is. Kéárdezgették is egymást a zemberek, hogy miért mond mást az államtitkár és megint mást a miniszter. Ezek nem beszélnek egymással?

Ebben a helyzetben Orbán Viktornak is meg kellett szólalnia. Bejelentkezett a köztévé Az Este című műsorába, ahol kerek-perec kimondta, amit mindenki hallani szeretett volna. Azt, hogy januártól egy lépésben, és azonnal, egykulcsos adózást vezet be a kormány.

Ezúttal ugyan nem esett szó a világegyetem legegyszerűbb adózásáról, melynek keretében bárki egyetlen söralátéten ki tudja számolni az adóját. Ilyen földi hívságokra most nem jutott idő, de amit Orbán mondott, az így sem kevés. Még akkor is több a semminél, ha tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik. Mert vannak számítások arra nézvést, hogy a kormány által javasolt adózás a keveset keresőket kedvezőtlenül érinti, és csak a 250 ezernél többet keresők járnak jól. Igaz, az alsóbb fizetési kategóriásokat „kártalanítaná” a kormány, amivel viszont a vállalkozók terhei nőnek. Persze, őket is lehet segíteni majd valamivel, ezt viszont megint máshonnan kell majd elvenni.

Most tehát ott tartunk, hogy nem lehet pontosan tudni, mi lesz. Nem mintha ez gondot okozna bárkinek, az zembereket a Fidesz kommunikációs halálugrásai egyelőre nem nagyon érdeklik. A Fidesz népszerűsége változatlanul magas, támogatottságuk az összes közvéleménykutatónál kiemelkedő. Valahogy úgy vannak a zemberek a Fidesszel, mint ahogyan Gary Lineker lehetett a németekkel vagy húsz évvel ezelőtt.

Ha valaki nem emlékezne: Gary Lineker angol labdarúgó volt, aki két világbajnokságon tíz gólt rúgott. Ebben az időben nemegyszer előfordult, hogy a németek, bármilyen rosszul játszottak, mindig nyertek. Kitartással, küzdeni tudással, ha meg már másként ment, némi szerencsével. Ekkoriban fakadt ki elkeseredetten Lineker: "A futball egy nagyon egyszerű játék, amit 22 ember játszik 90 percen keresztül, és végül mindig a németek nyernek”.

Ez most nálunk a politika. Bármennyit is beszél mellé Orbán, bármekkorákat lódít a Fidesz, népszerűbbek, végül mindig ők nyernek.

Bár, ami azt illeti: Lineker régen visszavonult, és egy ideje már a németek sem verhetetlenek.

3983

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds