2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200028
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Rózsa András: Sutaságok
Posted on November 23, Tuesday, 10:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Fura sutaságok kezdenek megjelenni a magukat ballibnek/szoclibnek vélő médiumokban. A kormányt és pártját gyengítendő, a miniszterelnököt Kádár Jánoshoz, a Fideszt pedig az MSZMP-hez hasonlítva. Vagyis a jelent az átkos átkoshoz, azokhoz az évtizedekhez, amelyek iránt milliókban él nosztalgia. Sokkal több honfitársunkban, mint ahányan a Fidesz jelöltjeire és listáira szavaztak a tavasszal vagy ősszel.


Nem néztem utána, hogy párhuzamokat vonó újságírótársaim és/vagy szerkesztőik mely korosztályhoz tartoznak, hol tanulták a betűvetést, írásaik politikai hasznának – netán kárának – mérlegelését. Inkább azon csóválom a fejem, hogy nem jönnek rá, ha Orbán Viktort Kádárhoz hasonlítják és a Fideszt az MSZMP-hez, vagyis aggasztó mindennapjainkat egy olyan korhoz, amely munkát és kenyeret, azaz létbiztonságot biztosított a „dolgozó népnek”, azzal inkább népszerűsítik, mint lejáratják regnáló kormányunk törekvéseit. Egymást követő korszakok történelmi-politikai elemzése és összevetése ilyen felszínes utalásokkal csak sutaságokat eredményezhet. Miközben arról nem vagy csak ritkán esik szó, hogy sok más különbség mellett lényegi markáns különbözőség van az „egykor” és a „ma” között. A Kádár-éra – 1956-os forradalmunk tanulságait is levonva – úgy nyitott egy korszerűbb, piaci modernizáció felé, hogy közben a teljes foglalkoztatást és a társadalom egyedeinek létbiztonságát is szorgalmazta. Nem a gazdasági és politikai elit, hanem törekvései szerint a társadalom egésze számára igyekezett a tisztes megélhetést biztosítani. A jelenlegi kormány viszont – Tamás Gáspár Miklós ezt többször is hangsúlyozza -, a felsőközéposztály tagjainak igényeit kívánja kielégíteni, és a honi társadalom egyharmadát tengődésre ítéli. Létezni és lézengeni a létminimum környékén vagy a létminimum alatt. Egyben újra is termelve az elesettséget. Ezt figyelembe nem venni még erősebb sutaság, mint a felszínes párhuzamok egésze.

Tisztességesebb és hasznosabb lenne, ha tollforgatóink az emberek számára nehezebben felfogható, sőt az esetek többségében érdektelen demokrácia-hivatkozások vagy intézményi sanyarúságok helyett a mindennapi megélhetés ellehetetlenülésére figyelmeztetnék a társadalmat. Még akkor is, ha „a zembereknél” egyelőre még népszerű a Fidesz és koalíciós kormánya, mert hisznek a lehengerlő propagandának, a szívesen hallott szólamoknak. Ám, és ezt a média robotosainak illik tudni, közeleg az igazság pillanata, az alacsonyabb keresetűek bérének csökkenése, a megélhetés költségeinek növekedésével. De amíg a polgárok nem élik meg, vagyis nem tapasztalják meg saját zsebükön a romlást, addig a visszafogott - és nem a nyelvöltögetős – tartalom és stílus célravezetőbb.


2736

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds