2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200064
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Rózsa András: Aláírók
Posted on November 24, Wednesday, 17:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Köztársasági elnökünk háromszor szerzett nekem örömöt. Igaz, az első két alkalommal még csak „schmittpaliként”, vagyis a Mexikóvárosban (1968) és Münchenben (1972) olimpiai bajnok magyar párbajtőrcsapat tagjaként. (Elvégre „csapatjátékos”, amint azt váltásokban gazdag pályafutása mutatja.) Harmadjára viszont már személyes örömöm forrása lett. De akkor már nagykövet úr volt. A Horn-kormányé. Spanyolországban. Neki köszönhetem, hogy láttam a Prado retrospektív Goya-kiállítását 1996-ban. Elintézte, hogy soron kívül bejussak, hisz’ mindössze kétnapos madridi utamon nem lett volna hat-hét órám a belépésre várakozni, amikor a tárlathoz is félnap kellett.


Manapság jobbára úgy emlegetik Schmitt Pált, mint mindent aláíró köztársasági elnököt. A magyar országgyűlés Fidesz-KDNP kétharmados többsége nem tud olyan törvényt alkotni, amit gondolkodás nélkül alá ne írna. Még akkor is, ha egyesek – köztük államfőelődje – aggályoskodnak. Legyen szó alkotmánymódosításról, médiáról, vagy bármi másról. Ez bizony példa nélküli a „harmadik köztársaság” történetében. (Ha nem csal az emlékezetem, Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnöksége óta ilyesmi nem fordult elő.) Csak azt nem értem, hogy némelyek miért csóválják ezen a fejüket. Schmitt Pál mindig engedelmes csapatjátékos volt. Párbajtőrözőként is elfogadta Kulcsár Győző vagy Fenyvesi Csaba kívánalmait. A Kádár-érában is csapatban munkálkodott, akár a Népstadion és Intézményei főigazgatója volt, akár a „szocializmus-idők” legfőbb sportirányító szervének, az OTSH-nak az elnökhelyettese, vagy a NOB tagja. Később nagykövetként is csapattag volt. Tulajdonképpen mindig időben, jó érzékkel váltva csapatot. És feljutott a csúcsra. Fel a Várba, a Sándor-palotába. Ráadásul a szavát is állja. Ő nem ígért mást, mint hogy nem akadályozza, hanem segíti a törvénykezést. Így aztán aláír. Tehát nem lóg ki abból a „csapatból”, amely köztársasági elnökké választotta. Végül is innen nem lehet lefelé zuhanni. A már 69. éves Schmitt Pál posztjának betöltése és hű szolgálata után is a Magyar Köztársaság (nyugdíjas) elnöke marad, protokoll szerinti köztiszteletben. Tessék hát elfogadni, hogy ő szolgál, amikor aláír. Ami az ország és a magyar társadalom egészét tekintve lehet, hogy kétes érdem. De ez van. Ezt kell szeretni. Minden szakmai és/vagy morális érv, sőt aggály ellenére.

Érdemesebb hát vigyázó szemünket más aláírókra vetni, mögéjük sorakozni legalább erkölcsileg. Azok mögé, akik aláírták az MTA Filozófiai Kutatóintézetében folyó elbocsátások (világnézeti vagy politikai kirúgások?) elleni tiltakozó petíciót. Már ezernél is többen vannak. Honunkban és külföldön egyaránt. Jó ügyet szolgálva. Csapatmunkában. Hiszen a már elkezdett és folytatódó kirúgósdi „játék” távlatosan is roppant veszélyes. A rossz törvényt ugyanis egy új választás új országgyűlése visszavonhatja. Még kártékonyságát is orvosolhatja. Az alkotást tönkretevő döntések azonban pótolhatatlan veszteségekkel járnak. Legyen szó bár a tudományokról vagy a művészetekről.


3024

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds