2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200081
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Rózsa András: Talán mégse kéne!
Posted on December 18, Saturday, 11:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Ha hinni lehet a Blikknek, pár évvel ezelőtti miniszterelnökünk – aki egyben az MSZP elnöke is volt – Táncsics Akadémiát alapít fiatal baloldali politikusok elméleti és gyakorlati képzésére. Gondolom, hogy a Táncsics Alapítvány kevéske pénzéből, amiből a baloldal számára nélkülözhetetlen civilkapcsolatok építésére még fillérek se jutnak. Vagy ha igen, akkor csak elvétve.


A hírt olvasván elsőként az jutott eszembe, hogy talán mégsem kéne a Gyurcsány-féle politikusképzés. Különösen nem, ha az okítás a volt miniszterelnök-pártelnök regnálásának elméleti és gyakorlati nyomvonalán haladna. Az elméleti alapjait adó Blair-i „harmadik út” ugyanis mindenhol kudarcos lett. Más nem is lehetett ez a neoliberális-neokonzervatív keverék. Még akkor sem, ha az egészet bevonták némi szociáldemokrata mázzal. A marxi alapokat több mint bűn feladni. Sokkal inkább korunkhoz igazításuk szükségeltetne, amihez Mészáros István angol filozófus receptet – pontosabban: a megfelelő receptek elkészítéséhez alapvető információkat – adott, immár magyarul is olvasható négykötetes művében, „A tőkén túl”-ban. A gyurcsányi tévutat még járhatatlanabbá tette, hogy gyakorló politikusként a társadalom gondjainak enyhítése helyett a tőke feltétlen szolgálatát vállalta fel. Alaposan hozzájárulva, hogy ismét hárommillió koldus országa lettünk. Tetézte hibáit a „nemzet” fogalmának és értékének meg nem értésével, sőt lebecsülésével, ami kormányzásának nemzetpolitikai (magyarságpolitikai) cikkcakkjaiból eléggé egyértelműen kiviláglik. Padlóra is vitte úgy a magyar baloldalt, hogy talán két-három választási ciklus sem elég a talpra állásához. Annak ellenére, hogy narancsos kereszténydemokratáink inkább a szakadék, mint a megnyugtató, a társadalom többsége számára hasznos megoldások felé viszik hazánkat ötletszerű, megfontolatlan és megalapozatlan gazdasági-politikai döntéseikkel. Így aztán, a „gyurcsányi úton” haladva, még a regnáló koalíció végzetesnek tűnő demokráciaapasztását és gazdasággyengítését sem tudná a magyar baloldal kihasználni.

A tervezett Táncsics Akadémia iránti fenntartásaimat azonban kész vagyok korrigálni, ha az egyébként jó képességekkel megáldott volt miniszterelnök és pártelnök - a saját elméleti, illetve gyakorlati hibáiból okulva – arra oktatná a fiatal baloldali politikusokat vagy politikusjelölteket, hogy nagy ívben kerüljék el a „harmadik utat”, és térjenek vissza a marxi sztrádára, a kor igényei, illetve képességeik szerint korszerűsítve azt. Sőt, ha a „nemzet” értékére és jelentőségére, az állam szerepére, a szolidaritásra és más baloldali értékek elsajátítására is oktatná őket – például az MSZP-n belüli személyi-személyeskedő küzdelmek felhagyására -, akkor, úgy vélem, sokadmagammal lennék lelkes híve ennek az akadémiának.

2791

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 4.6
szavazat: 5


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds