2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200054
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Rózsa András: Szomorú leltár
Posted on December 30, Thursday, 20:15:00
Topic: Háttér - információk, tények
2010. december 30-án 13 óra tájban híreket böngészek és leveleimet olvasom. Új évi jókívánságok vegyülnek szívszomorító híradásokkal. Leltárkészítésre ösztökélve. Végnapjait élő idei esztendőnk, kár lenne tagadni, sok jót nem hozott. Sem nekem, sem honfitársaim többségének. Keserűséget annál többet.


Hosszú a sora a baljós történéseknek. Fel lehet jegyezni gazdaságunk és a forint romlását, a munkanélküliség növekedését, a parlamenti kétharmados többséget hozó országgyűlési választások aggasztó következményeit, demokráciánk sorvasztásától a gátlástalan hatalom- habzsolásig. Ám ezúttal a politikához és a gazdasághoz csak áttételesen kötődő hír taszított mély szomorúságba. Levelet kaptam ugyanis a Magyar Szociális Fórumtól, amely szilveszteri vidámság helyett elkomorodásra késztetett. „Az év utolsó előtti napjáig – olvasható a levélben - kilencvenkilencen szenvedtek fagyhalált szeptember vége óta. Ötvenheten saját otthonukban hűltek ki végzetesen, negyvenketten pedig a szabad ég alatt (…) Az MSZF SZK (Szociális Kerekasztal) adatai szerint csak karácsony hetében és a két ünnep között huszonketten távoztak az élők sorából fagyhalál miatt.”

Az MSZF ezúttal már azonnali intézkedéseket követel. Olyan kormányrendeletet, „amely arra kötelezné az államigazgatási szerveket, hogy látogassák és ellássák a fokozottan veszélyeztetett embereket. Egy ilyen rendeletnek azzal is kötelező érvényt kellene szerezni, hogy büntetőjogilag is felelősségre lehessen vonni azt, aki mulasztásával előidézi egy másik ember halálát.” A követeléssel alighanem sokan egyetértünk. Az azonban elgondolkoztató, hogy a fideszesek és a kereszténydemokraták koalíciós kormánya a vele rokonszenvezők véleményére sem figyel. A velük szimpatizáló Magyar Szociális Fórum ugyanis – miként a levélben olvasható – még a tél elején felhívta a kormány figyelmét, javaslatot előterjesztve, a várható emberi tragédiák megelőzésére, ám még csak érdemi válasz sem született. Érdemi intézkedés meg végképp nem.

Az, hogy a magát keresztényinek valló kormánnyal lassacskán már a szövetségesei is szembefordulnak, különösebben nem zavar. Az viszont nagyon elkeserít, hogy a kormány – minden magyar állampolgár kormánya, tehát az enyém is – nem hajlandó odafigyelni az emberi nyomorúságra, és még kevésbé hajlandó segíteni. Bár ha alapos kormányleltár összeállítására is vállalkoznék, az abba foglaltak alapján igazán nem lepne meg a fagyhalálok és a hárommillió szegény iránti érzéketlenség.

2542

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds