2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200071
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Rózsa András: Átlagpolgári vallomás
Posted on February 19, Saturday, 19:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Bevallom, hogy a Magyar Köztársaság átlagpolgáraként még csak keserűséget sem érzek, mert az Európai Unió nem a magyar EU-elnökség szervezésében, nem 2011. május 27-én és nem a hazánkbéli Gödöllőn csúcstalálkozik a keleti partnerség ügyében. Ráadásul nem is úgy fogom fel, mint Magyarország orcán verését jelenlegi kormánya miatt.


Átlagpolgár nyuggerként, miként miniszterelnökünk elvtársa, Kubatov úr minősített egykoron - mert nekem nem elvtárs, nem bajtárs, csupán úr -, kifejezetten örülök a frissen hozott, a politikai táborhoz tartozás szerint másként és másként megítélt döntésnek. Nyugalmat szerető, hazánk anyagi-gazdasági helyzetéért aggódó emberként én pozitívumnak vélem, hogy az EU meghatározó hölgyei-urai a keleti partnerségi politika ellentmondásos és szövevényes ügyeiről Fehéroroszországgal, Ukrajnával, Moldovával, Azerbajdzsánnal, Grúziával meg Örményországgal nem az áldott emlékű Sissy kedvelt kastélyában elmélkednek. Először is annak örülök, hogy nem lesznek útlezárások, és nem akadályoznak jámbor rendőrnek álcázott kommandósok, ha május 27-én Gödöllőre menni támad kedvem. Dugók és parkolási tilalmak sem bonyolítják majd jobban Budapest nyomorúságos közlekedési és parkolási helyzetét. Még Csengerből is minden bonyodalom nélkül, a már megszokottan kényelmes M3-ason lehet eljutni a Hősök terére. Nem kell számolni különböző melletti- és ellentüntetőkkel sem. Vagyis marad a megszokott békétlen béke. Ami pedig az anyagiakat illeti, az egész cécó biztosan belekerült volna néhány milliárdba. Így azonban az a pénz megmarad, nem terheli költségvetésünket. Ehhez számítva a már elkészíttetett ajándékok licit útján értékesítésének bevételét, a hazai szegények helyzetének javítására fordítható, hogy következő telünkön ne fagyjanak meg százak és százak otthonukban vagy az utcán. Mert merem remélni, hogy a megtakarított pénzek nem a tűz közeli politikusok havi jövedelmét gyarapítják. És nem az egyébként is sokmilliárdosokét vagy a kedvenc egyházakét. (Bár reményem eléggé alaptalan, ismervén kormányunk másra tendáló társadalompolitikáját.) A nemzetközi média figyelme meg forduljon csak Lengyelország felé, ahol – a lengyel EU-elnökség idején – a keleti partnerségi csúcstalálkozót majd megrendezik. Elvégre az a fránya nemzetközi média foglalkozik mostanság eleget Magyarországgal. Keleten és Nyugaton egyaránt. Holmi demokrácia-hiányról meg sajtószájkosárról elmélkedve. Sőt, vitatható gazdasági- és adózási törekvéseinket is elmarasztalva. De hát emiatt sem kell különösebben kiakadnunk. Vegyük végre tudomásul, hogy nem örvendezik a Nyugat, ha EU-elnök kormányunk móresre akarja tanítani. De még annak sem, ha ki kívánja okítani a fejlett kapitalizmust, hogy miként kell GDP-t növelni globális korunkban.

Mindez, persze, csak egy átlagpolgári átlagnyugger véleménye. Megértem, ha bárki is másként gondolkodik a történtekről. A csúcstalálkozó elmaradásáról és Magyarország jelenlegi helyzetéről is. De akár pofon, akár vállveregetés, akár segítőkész gesztus az, ami történt, nincs időm tovább elmélkedni erről. El kell vonszolni magamat a boltba, mert ma még a nyugdíjam másfél órára eső részéből tudok venni egy kiló cukrot, ám holnap már kétórányi hányada kellhet hozzá. Ezért formáltam át némiképp a közmondást is. Imígyen: „Amit ma megvehetsz, ne halaszd holnapra!”.

3255

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 4
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds