2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20200067
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Rózsa András: Justice for the Hungarians!
Posted on February 27, Sunday, 17:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Nyolcvan éve, 1931. június 15-én-16-án, Endresz György pilóta és Magyar Sándor navigátor átrepült az Atlanti-óceánon. Gépük, Lord Rothermere javaslatára, a Justice for Hungary nevet kapta, igazságot követelve a világtól a trianoni béke által megcsonkított Magyarországnak. Én csak a magyaroknak, a magyar nemzetnek követelek igazságot. Nem a világtól, csupán a Magyar Köztársaság regnáló kormányától.


Sok okom van, lenne igazságot követelni a magyaroknak. Kezdhetném a bérből és fizetésből élő kisebb keresetűeket sújtó egykulcsos adóval, a szájkosaras médiatörvénnyel, a gazdasági növekedést bénító felelőtlen nyilatkozatokkal. Folytathatnám az energia és az élelem árának ijesztő növekedésével, vagy azzal, hogy az ország népe elszegényedő egyharmadának létével mit sem törődik a kormány. Akár megfagyni is hagyja kissé zord telünkön. Ám ezúttal mégis azért verem számítógépem billentyűzetét, mert egy Fidesz-politikus újfent jogot formált arra, hogy kimondatlanul is meghatározza, ki a magyar, és ki nem az, vagy legalábbis ki a jó meg ki a rossz magyar. Történt mindez az RMDSZ nagyváradi kongresszusának első napján, 2011. február 26-án. A politikusasszony – a jelenlevők szerint – nemcsak sértegetett és kioktatott, hanem fenyegetett is. Felszólalásában az RMDSZ politikájának markáns változását és a Fideszhez való viszonyának szolgai kötődését igényelte, ha partnerre kíván találni a nagyobbik kormánypártban.

A politikusasszony credója nem lepett meg. A határon túli magyarokhoz fűződő sok évtizedes vonzalmam nem erodálódik. Rendre megtapasztalhatom hát, hogy kormánypártjainknak nem az számít, hogy a szomszédos országokban élő magyarok melyik politikai csoportosulás mögé sorakoznak fel. Az a döntő. hogy az adott párt, szövetség vagy tömörülés hajlandó-e követni a Fidesz-KDNP által egyedül üdvözítőnek vélt utat. Így hát az a becsületes, a támogatandó, a valóban nemzetünkhöz kötődő jó magyar, aki az MKP-t, MPP-t vagy a KMKSZ-t támogatja, de aki a Híd, az RMDSZ vagy az UMDSZ híve, az már idegenszívű. Nemcsak a hírekből olvashattam, olvashatom ki mindezt. Gyakran tapasztalhattam meg személyesen is. Eleinte még mosolyogtam együgyűségén, később fintorogtam, majd bosszankodtam, ám most már nemzetellenes, súlyos és nagyon veszélyes politikai hibának ítélem ezt a nemzetkoncepciót. Az, ha nem is érthető, de még elviselhető volt, hogy a magyar költészet egyik jeles alakját, az RMDSZ fajsúlyos politikussá vált elnökét – mellesleg Románia miniszterelnök-helyettesét – szinte semmibe vették, ha Magyarországon járt. De az végképp érthetetlen és elviselhetetlen, hogy a Fidesz-KDNP nemzetkoncepciója egyre mélyíti az árkot a határon túli magyarok különböző csoportosulásai közt, nemcsak mind jobban megosztva őket, hanem gyűlölködést is szítva közöttük.

Csalfa vak reménynek vélem – Csokonai után szabadon -, hogy a nagyváradi RMDSZ-kongresszuson történt választás némiképp kijózanítja és saját nemzetkoncepciójának módosítására készteti hazánk kormányát. Pedig okulhatnának abból politikusai, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség nagyváradi kongresszusa végül a „markóista” Kelemen Hunort választotta elnökének 371 szavazattal, Eckstein-Kovács Péterre is 118 küldött szavazott, miközben kormánypártjaink új RMDSZ-kedvence, Olosz Gergely, mindössze 47 voksot kapott.

3251

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 4.33
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds