2018 April 24, Tuesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20204615
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Saláta: Kalmár Mónika jegyzete a gyümölcsös pitéről
Posted on June 27, Monday, 10:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Régi kedves munkatársunk, a Keszthelyen élő gasztroblogger egy írás erejéig visszatért az utolsó Olvasólámpába. Természetesen ezúttal is a gyerekeiről számol be, egy ínycsiklandozó recept keretében.


Gyerekekkel vagyok


Olyan környezetben, ahol nagy kunszt a négy gyerek - mert van olyan, ahol nem az, ahol a szülők úgy merengenek el: "ó, amikor még csak négy gyerekünk volt..." -, szóval, ahol a négy gyerek extra teljesítménynek számít, időnként érdekes kérdésekkel lepnek meg. Az egyik kedvencem a következő: az illető meghökken a gyerekek számán, majd a következő buggyan ki belőle: "És hogy bírod?"

Hát kérem szépen, mihez képest. De azért ilyenkor általában vissza szoktam kérdezni: "Miért, van választásom?" Nem azért mondom ezt, mintha bármiféle problémát jelentene számomra a gyerekek átlagosnál magasabb száma, sőt, így terveztük, így is lett, és nagyon örülök. Inkább azért szoktam ezt mondani, hogy ráébresszem az illetőt a kérdés banalitására.

Az ember bírja, mert bírni kell. Egyik gyerek sem garanciális, vagy adható át valamiféle "szerelőnek", ha úgy látjuk, valami nem oké. Nyilván vannak időszakok, amikor könnyebb, és időnként elcsípek pillanatokat, amikor minden tökéletesnek tűnik. Aztán van úgy, hogy csak sodródom az eseményekkel, vagy a fáradtság olyan fokára érek, amikor már csak a humor és az irónia lendít tovább. Amikor ülök, bámulok magam elé, és azt számolom, hogy öt perc alatt hányszor rángatózik a szemem mellett az a kis izom.

De soha, egyetlen egyszer sem gondoltam, pláne mondtam ki, hogy "Minek kellett nekem ennyi gyerek?". Meggyőződésem, hogy ugyanúgy, ahogy a magzatot befolyásolják az anya körülötte forgó gondolatai, érzelmei, a gyerekek is "leveszik" a szülők gondolatait, érzéseit, és az otthon légkörét meghatározza, hogy az anya, az apa hogyan áll a gyerekeihez. Hogy jó legyen a hangulat, néha megy magától, néha dolgozni kell rajta. Azt tanácsolom mindenkinek, még ha meg is fordul a fejében a fenti gondolat, ne mondja ki, főleg ne a gyerek(ek) előtt, mert azzal nagyon komoly sérüléseket, károkat okozhat. Hogy egy újabb bibliai idézettel jöjjek, Péter apostol a következőt mondta: "Mert a ki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot." Vagyis a nyelvünk determinálja a sorsunkat. Ez az, amit mindig szem előtt kell tartani, amikor elborítanak bennünket a negatív gondolatok.

Velem is előfordul, ó, igen. De igyekszem csendben maradni. Ha valamivel mégis kiugrasztják belőlem az elfojtott oroszlánt, kiabálok. Aztán, ha ráébredek, hogy már túl sokat kiabáltam, bocsánatot kérek. Amikor például zűrös napok vannak, mint most, kimondottan örülök a villámgyors recepteknek, mert ilyenkor az egyéb teendők is összesűrűsödnek. Egyik kedvencem az a gyümölcsös pite, amelynek tetejére szórhatunk cseresznyét, meggyet, körtét, szilvát, ribizlit, kompótot, amit csak szeretünk; ám csak egy edényt maszatolunk össze vele, és 45 perc alatt kész.

Hozzávalók:
5 tojás
25 deka vaj
25 deka cukor
25 deka liszt
1 tasak sütőpor
50 deka magozott cseresznye

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra!
2. Üssük a tojásokat egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és verjük gépi habverővel legalább öt percig, amíg jó magas és habos nem lesz a krém!
3. Keverjük hozzá a lágy vajat (lágy legyen, tényleg), a lisztet és a sütőport, öntsük sütőpapírral borított közepes tepsibe (az enyém 30-szor 28-as), szórjuk rá a cseresznyét, és süssük 30-35 percig!

Ennyi. Ha kihűlt, vágjuk fel, és szórjuk meg porcukorral!

Na, de még elmondom a másik kedvenc kérdésemet. Tehát kiderül, hogy négy gyerekem van.

- Ööö...és egy apától?

Erre csak röviden tudok válaszolni: - Bármennyire is furcsa, igen.3804

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.07 Seconds