2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191969
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Zöldi László: A szabadság kis körei
Posted on June 27, Monday, 18:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Sosem gondoltam magam a magyar média Nostradamusának. Mindazonáltal nem kellett kiképzett jövendőmondónak lenni, hogy tavaly nyáron megjósoljam: előbb-utóbb bajba kerülnek az Orbán-kormányt kritikával illető szerkesztőségek. Igaz, hogy a válságot 2011 elejére véltem kibontakozni, ám eltolódott fél évvel. Nem számoltam azzal, hogy az uniós elnökség miatt a parlament kétharmados többsége elfogadta ugyan az új médiatörvényt, de csak 2011 második felétől lesz hatályos. Közeledik július elseje, és sokasodnak a válságjelek. Most éppen a Klubrádió van soron.


A történet dióhéjban annyi, hogy az értelmiségi hangládának nincs végleges hullámhossza, szerződését kéthavonta hosszabbítgatta az új médiahatóság. Ezzel magyarázható, hogy azok a cégek, amelyek egyáltalán hirdettek volna benne, elfordultak tőle, mert az értékesítési szakemberei csak rövid távra vállalhattak reklámszolgáltatást. S hogy még bizonytalanabb legyen a helyzete, a leleményes hatóság olyan pályázatot írt ki, amely zenei rádiót részesítene előnyben. Márpedig a Klubrádió nem az, hanem beszélgetős. A múlt heti újságok tele vannak az üggyel, a vezérigazgató számtalan helyen fejtette ki az álláspontját.

Majdnem minden együttérzésem az övé, mégis azt hiszem, hogy akaratlanul is tragikai vétséget követett el. Ahol csak megszólalt, félmillió hallgatóról beszélt. Fogalmam sincs, hányan kísérik figyelemmel a műsorokat, azt viszont tapasztaltam, hogy nagyjából egy évtized alatt a Klubrádió szívós munkával több vételi körzetet is meghódított. Az akciórádiusza Keszthelytől Debrecenig terjed, inkább csak a határszéli régiókat nem éri el. Két másik hallgatottsági adattal is találkoztam. Egy hivatalosnak látszó felmérés szerint 150 ezren tartoznak a törzsközönséghez, a Magyar Narancs című hetilap legutóbbi számában megjelent alapos cikk szerzője pedig negyedmilliónyira becsüli az érdeklődők számát. A három szám közül az utolsó tűnik a legreálisabbnak.

Egy év alatt kirajzolódott előttem az Orbán-kormány médiapolitikája. Az a benyomásom, hogy kétfajta taktikája van. Egyrészt igyekszik ellehetetleníteni azokat a bíráló hangvételű orgánumokat, amelyek tömegekre hatnak. Másrészt, hogy fenntartsa a demokrácia látszatát, életben hagyja a szabadság kis köreit - azokat a médiumokat, amelyek szűk körben hatnak. Félő, hogy a félmilliós „érv” folytán a kormányzati médiapolitikusok a Klubrádiót besorolták a megsemmisítendők közé. A negyedmilliós vagy pláne a 150 ezres hallgatósággal talán megúszhatta volna.

2578

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.06 Seconds