2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191984
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Nagy Zsófia az ifjúkori álmok beteljesüléséről
Posted on June 28, Tuesday, 14:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Munkatársunk abban a régióban dolgozik, ahol a középiskolai osztálytársai is. Tartja velük a kapcsolatot, és ebből továbbgondolásra ingerlő találkozások származnak. Írása először az Olvasólámpában jelent meg.


Tetovált fiú, kecskével

Kapcsolatunk viharosan indult. Az óvodában a képembe nyomott egy falevelet, amin egy gusztustalan, szőrös hernyó terpeszkedett. A hernyó ragacsos, sárga levet eresztve lapult szét az arcomon. Nem sokat hisztiztem életemben, de akkor úgy visítottam, hogy megremegtek az óvoda színes pillangókkal teleragasztgatott ablakai.

Pedig szép fiú volt, ez már háromévesen is feltűnt nekem. Legközelebb tíz évvel később találkoztunk, a gimiben. Osztály- és rockertársak lettünk. Feketében jártunk, az ő pólóján kedvenc együtteseinek emblémájaként kibelezett csecsemők és fordított, égő keresztek is feltűntek, ami egy református gimnáziumban nem arat osztatlan népszerűséget. De nem is vágytunk dicsérő tekintetekre. A fülemben biztosítótűk lógtak egészen a derekamig, a hajam kék volt, majd rózsaszín, és amikor piercinget tetettem a köldökömbe, elkísért a tetováló szalonba, és ha már ott volt, varratott a hátára egy sárkányt.

Tizenhárom évesen még katona akart lenni, idegenlégiós. De mire tizennyolc lett, már nem vágyott háborúzni. Masszírozást tanult, majd gyógyító mesterekhez járt, akik a kezükkel vittek energiát beteg emberek testébe. Belevetette magát az észérveken és tudományos alapokon túli világba, és úgy döntött, nem áll be a sorba, amelyben lassacskán minden osztálytárs ott ácsorgott: a meló, a kocsi, a lakás körüli hajtásba.

Vett egy lepukkant, régi házikót az erdőben, és egy festékboltban lett rakodófiú. Forintról forintra szedte össze az építőanyagok árát, és ha végzett a munkahelyén, a házikójához sietett, hogy dolgozzon rajta. Vakolt, glettelt, festett, falakat vert ki és helyezett át, kemencét rakatott, tetőt ácsolt, kertet ásott, puritán fürdőszobát alakított ki. Közben nem adta fel, hogy igazi masszőr és gyógyító legyen, akinek erdei lakához zarándokolnak majd a gyógyulni vágyók. Föladott néha egy-egy hirdetést, de ha érdeklődtek is nála telefonon, a suttogó hang a kagylóban kézrátételes gyógyítás helyett inkább fenékre pacsit igényelt volna.

Évek teltek el, mire végleg beköltözhetett az otthonába. A barátnője is vele ment. Az alig húszéves, épp hogy ötven kilós kislány igazi gazdasszonyként vágta csípőre a kezét, amikor meglátta az előszobát borító építési törmeléket és az évtizedes pókhálót a sarokban. Minden szobát végigszexeltek, így lett a huzatos erdei házból igazi otthon. Az első telük kemény volt. Természetszeretet ide vagy oda, mégiscsak városban nevelkedtek. Kegyetlenül fáztak, és úgy rémlett, soha nem lesz vége a tűzifa-vágásnak és hólapátolásnak.

Kitartottak. Jó bulikat szerveztek forralt borral és méregerős házi pálinkával. Így bírták ki a telet. Amikor mi odalent, a városban már nyári ruhában jártunk dolgozni, ők még mindig gyújtóst hasogattak reggelente. Amikor bortúrára mentünk Tokajba, ők kettesben gombásztak. Amikor wellness-hétvégén regenerálódtunk, ők gyógynövényeket gyűjtöttek és szárítottak. Már megírtuk a főnöknek, mikor vesszük ki a nyári szabadságunkat, amikor tyúkokat vettek. Meló után edzeni jártunk, hogy ledolgozzunk a hájunkat a bikiniszezonra, amikor bevezettek az ólba egy kecskét.

Azóta a gyógyulni vágyók zarándoklata is elindult hozzájuk. Megyünk mind, a régi osztálytársak, akik karriert építünk, határidők miatt aggódunk, kollégákkal harcolunk, dugóban ülünk, és a válságon meg külpolitikai híreken aggódunk. Kitölt egy felest vagy egy gyógyteát, eszünk egy rántottát, és körbevezet a „birtokon”. Túrázunk egyet a környéken, telezabáljuk magunkat szalonnával és kolbásszal, nagyokat röhögünk, és fölemlegetjük azt a szétkent, óvodáskori kukacot.


3859

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds